Een Palestijnse vrouw in Hebron.
Volledig scherm
Een Palestijnse vrouw in Hebron. © AFP

Israël zet internationale waarnemers in Hebron buiten

Israël gaat een einde maken aan een meer dan twintig jaar oude internationale waarnemersmissie in Hebron, een stad op de Westelijke Jordaanoever. Dat heeft de Israëlische eerste minister Benjamin Netanyahu vandaag aangekondigd.

6 reacties

  • Bart Gheeraert

    5 jaar geleden
    En we blijven de genocide van het inheemse volk maar goedkeuren en in de doofpot steken. Antisemitisme ?
  • Maurice Verstuyf

    5 jaar geleden
    En niemand reageert. Zij mogen doen wat ze willen met de goedkeuring der machtigen (lees : zij die geld hebben en kunnen omkopen).
  • Julien van Ghent

    5 jaar geleden
    Die honderden israëlische kolonisten wonen er illegaal, de enclave is er illegaal en de soldaten zijn er illegaal. Nu gaat Israel toezicht verbieden op een stuk grond dat niet het hunne is. Netanyahu leest geen resolutie(s), onderdrukt een volk met geweld en de wereld keek toe!
  • Verstraeten Dirk

    5 jaar geleden
    Het heeft nog lang geduurt! Die denken echt dat ze alles kunnen... en dat in een land dat ze gekregen hebben van de U.K na W.W.II Het zijn toch zo een sukkeltjes he!!! En daar zal weer niets van komen zoals altijd!!!!!
  • DAVID VAN LAER

    5 jaar geleden
    De volgende gedwongen verhuizing van Palestijnen wordt hier blijkbaar voorbereid, zou het geen tijd worden om de staat Israël ter verantwoording te roepen? En strenge sancties bv een handelsembargo zoals met Rusland op te leggen of gaan de EU zoals altijd slaafs de VS volgen? En dan schrikken wanneer er een aanslag of dergelijke wordt gepleegd, het is uiteindelijk wel Palestijns gebied heel Israël is dat trouwens.
  1. TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch parlement steunt Netanyahu: geen Palestijnse staat zonder toestemming van Israël

    TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch parlement steunt Netanyahu: geen Palestijn­se staat zonder toestem­ming van Israël

    Tientallen Palestijnen zijn dinsdag omgekomen door Israëlische aanvallen in het zuiden en zuidoosten van Gaza, meldt het Palestijnse persbureau ‘Wafa’. Een Israëlische raketaanval in Damascus heeft daarnaast volgens Syrische staatsmedia aan zeker twee mensen het leven gekost. Ondertussen beschuldigt de Colombiaanse president Gustavo Petro Israël van het plegen van genocide op de Palestijnen in de Gazastrook, nadat zijn Braziliaanse evenknie Luiz Inacio Lula Da Silva dat eerder al deed. De Argentijnse president Javier Milei betoog recent juist dat Israël het recht heeft om zichzelf te verdedigen. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 21 februari terug.
  2. TERUGLEZEN GAZA. Israël erkent verantwoordelijkheid voor dood 7 hulpverleners, Netanyahu: “Onbedoeld onschuldige mensen geraakt”

    TERUGLEZEN GAZA. Israël erkent verantwoor­de­lijk­heid voor dood 7 hulpverle­ners, Netanyahu: “Onbedoeld onschuldi­ge mensen geraakt”

    Zeven werknemers van de World Central Kitchen (WCK), een internationale organisatie die in noodsituaties voedselhulp biedt, zijn gedood door een Israëlische luchtaanval in Deir al Balah, in centraal Gaza. De slachtoffers zijn afkomstig uit Australië, Polen en het Verenigd Koninkrijk, ook is er een burger met de Amerikaans-Canadese nationaliteit en iemand van Palestijnse origine onder de slachtoffers. Israël erkent verantwoordelijk te zijn. Het belooft een onafhankelijk onderzoek naar het zware incident. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 2 april terug.