door Schildpad in Binnenland  ·  39 Reacties

  • 23
  • 1224x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En hier hoort de regering in te grijpen. Een verbod op export totdat we hier in Nederland genoeg medicijnen hebben. Apothekers die zich hier niet aan houden snoeihard straffen. Handelen alleen maar uit eigenbelang.

2
1 Robbedoes

Een hoop landen hebben een verbod op export. Dat moeten we hier ook invoeren, voor bedrijven minimaal 100000 euro boete en/of een gevangenisstraf tot 5 jaar

0
2 rabartels

@1 @2
Ik weet niet hoe het nu is, maar blijkens dit bericht uit 2004 zijn de betreffende apothekers niet illegaal bezig: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/apothekers-exporteren-medicijnen-die-hier-nodig-zijn~b4d7eeb6/

(**) Illegaal is deze praktijk niet, maar de Koninklijke Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) vindt het winstbejag 'moreel verwerpelijk'. Ze heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg woensdag gevraagd een onderzoek in te stellen naar deze handel. Woordvoerder Van Wijngaarden van de KNMP zegt dat de koepelorganisatie niet weet op welke schaal medicijnen worden doorverkocht. (**)

Dit moreel verwerpelijke spelletje wordt door sommige apothekers dus al minstens vijftien jaar gespeeld. Zo te zien dronk iedereen een glas, deed een plas en alles bleef zoals het was.

4
3 Wilmama

Met respect voor de KNMP: Winstbejag is "verwerpelijk" is veel te vriendelijk uitgedrukt.
Commercialisering van gezondheidszorg is een misdaad tegen de menselijkheid.

1
4 logikus

Het wordt tijd dat deze praktijken verboden worden.

0
5 kwatta

@3
[Zo te zien dronk iedereen een glas, deed een plas en alles bleef zoals het was.]

Dat blijkt dus niet helemaal te kloppen en was ik iets te snel. Ook uit 2004:
https://www.volkskrant.nl/economie/groep-apothekers-vermaand-voor-export-medicijnen~bb42bdd4/

(**) Hoofdinspecteur Josée Hansen, die toeziet op de farmacie, gaat ervan uit dat alle apothekers nu weten wat wel en niet mag. Bij het overtreden van de regels volgt voortaan strafrechtelijke vervolging, schrijft ze. Het bestuur van de apothekersorganisatie KNMP heeft alle leden per email gewaarschuwd zich voortaan aan de wet te houden.

Het afgelopen voorjaar sloeg het KNMP-bestuur zelf alarm bij de inspectie vanwege deze zogeheten parallelexport. Die kan tot gevolg hebben dat Nederlandse patiënten verstoken blijven van noodzakelijke geneesmiddelen doordat een deel van de voor Nederlands bestemde voorraad (**)

Ben benieuwd wat er nu in 2019 naar boven komt over die zogeheten parallelexport en of er spijkers met koppen geslagen worden.

3
6 Wilmama

Ach, er gebeurt niets aan, de carrière lijn van de voorgaande ministers van zorg en welzijn blijken achteraf gekoppeld aan het lobbycircuit

1
7 chouffleur

Action doet hetzelfde maar dan op frutsels en snoep enzo.
Valt minder op, een populair zeepje als axe of dove ofzo staat daar door parallel import een stuk goedkoper

1
8 chouffleur

@5
Nog een ander artikel in Trouw over hetzelfde onderwerp. Als ik het goed begrijp mogen ook apothekers dat áls ze daarvoor een vergunning hebben:
https://www.trouw.nl/samenleving/wordt-het-nederlandse-medicijnentekort-verergerd-door-schimmige-export-~acf188f0/

(**) Naast de groothandelaren voeren ook apothekers zelf medicijnen uit. Jan Broeren, de directeur van de vereniging van leveranciers van generieke geneesmiddelen GLN, spreekt over groepen apothekers die medicijnen opkopen bij groothandelaren met het doel deze te verkopen. Ook zij mogen dat als zij een vergunning hebben. (**).........(**) Groothandelaren hebben een gedragscode die zegt dat export van een middel alleen is toegestaan als er van dat middel geen tekort is. Maar de apotheker weet niet of iedereen zich daar aan houdt. De vier groothandelaren misschien, zegt hij, maar over de kleinere heeft hij twijfels. (**)

0
9 Wilmama

Een verbod lijkt me niet uitvoerbaar, omdat die apothekers ook medicijnen, waar een groot tekort aan is, moeten kunnen bijkopen in het buitenland als ze de kans krijgen. Mensen betalen liever meer dan dat ze doodgaan.

0
10 Wendel

Als de leveranciers van medicijnen de prijs zo blijven opdrijven door middel van kunstmatige schaarste, dan moet er eens gekeken worden of patenten minder absoluut mogen. Ik vind dat apothekers zelf die medicijnen moeten mogen namaken of dat er per land een producent moet mogen komen zodra een leverancier ons blootstelt aan tekorten. Uiteindelijk is dit hun trucje, lijkt het, nu ze kritiek krijgen als ze belachelijke prijzen rekenen voor een medicijn, "Sorry, we kunnen de produktie niet bijbenen" ofzo. Ammehoela.

1
11 Wendel

@11
Het tekort is ook op patentloze medicijnen.

0
12 kwatta

Mooi he Rutte, die Marktwerking !

1
13 Een hardwerkende ZZPer

Bij het lezen van dit artikel moet ik gelijk denken aan een uitzending van "Keuringsdienst van Waarde" waarbij ze bacon onderzochten.
Bacon is vlees+spek van de rug van het varken (betere kwaliteit). Ontbijtspek is vlees+spek van de buik van het varken.

Wat bleek? Het echte Bacon werd naar Engeland getransporteerd.
En in Nederland werd het ontbijtspek voor een deel als ontbijtspek en voor een deel als bacon verkocht.
Tsja, die Nederlanders, die kunnen we als producenten wel bedonderen.......

1
14 beastyboy

@14
Geen warenautoriteit in Nederland die actie onderneemt n.a.v. zulke fraude.
En hetzelfde geldt voor de Zorgautoriteit. De autoriteit financiele markten. Etc etc etc.
Producenten krijgen in Nederland een vrijbrief van de overheid om de burger te bedonderen. Ze worden niet tegengehouden, maar zelfs gestimuleerd en beloond voor hun wangedrag.
Want als ze zouden moeten aftikken bij de belastingdienst, dan worden er afspraakjes met de overheid gemaakt zodat die bedrijven geen belasting hoeven te betalen.
Belasting betalen is alleen voor MKB en burger.
Nederlandse wetten zijn er alleen voor het blanke "arme" klootjesvolk.

1
15 beastyboy

NVWA houdt toch op dit soort zaken toezicht dus dat kan weer bijgeschreven worden in het faal rijtje van deze dienst!

Bent benieuwd wanneer het OM dit soort praktijken gaan onderzoeken van zowel NVWA als de Apothekers-branche ruik heel erg naar oplichting en wegkijken!

3
16 Zie Hier

Zou trouwen fijn als ook bekend word gemaakt welke apothekers dit doen!

2
17 Zie Hier

Farmaceutische winstbelang gaat nu eenmaal over lijken...ethiek en principes gaan dan allemaal overboard als de kassa ringelt!

3
18 TouchScreen

@6 ja, en waarom zou je als klant of als ziekenhuis dan niet je medicatie in het buitenland kopen via de "parallelimport" ? Omdat het wel mag maar "moreel" niet netjes is ? Soms heiligt het doel de middelen....

0
19 Ruud100

** gebruiker verwijderd **

Het zal eens niet over geld gaan.

20 verwijderd23941

Marktwerking, deze regering is juist de oorzaak. Niet de oplossing. ????

2
21 Suikerbeessie

@16
De NVWA houdt geen toezicht op medicijnen. Hoe kom je erbij?: https://www.nvwa.nl

In Nederland is dat nog altijd de IGJ: https://www.igj.nl/
Deze inspectiedienst wordt ook in het artikel genoemd.

0
22 Wilmama

@22 Je hebt helemaal gelijk was er even niet helemaal met de gedachten bij!

Is inderdaad de Inspectie Gezondheidszorg & jeugd in samenwerking met het RIVM

0
23 Zie Hier

@23 PS Bent benieuwd wanneer het OM dit soort praktijken gaan onderzoeken ruikt heel erg naar oplichting en wegkijken!

0
24 Zie Hier

Omdat dit probleem blijkbaar wordt veroorzaakt door prijsverschillen tussen NL en andere EU-landen, en minder vaak door produktieproblemen en patenten, zal de EU dit wel flink uit de hand laten lopen alvorens te eisen dat er weer meer integratie plaatsvindt.

4
25 Wendel

Als de geneesheren meer zouden doen aan genezen en minder aan symptoombestrijding, waren er veel minder mensen afhankelijk van pillen voor hun overleven.

6
26 Wendel

Tja, als mensen dit niet zien zitten, zouden ze misschien eens minder moeten stemmen op partijen die voor een vrije markt zijn... want dit is eigenlijk gewoon 'kapitalisme', je schaarse product daar verkopen waar het het meeste oplevert.

0
27 mightimouse

** gebruiker verwijderd **

Wat mij betreft mogen alle apothekers die hieraan meedoen met naam en toenaam bekend worden gemaakt. Als mijn apotheek daartussen zit ben ik zo weg bij deze apotheek.

28 verwijderd5929219

Als dat zo is moet men ze opsluiten voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel of zoiets. Dit zijn echt tering streken. Alsof Apothekers niet al een heel fatsoenlijk segment bekleden waar heel fatsoenlijk verdiend kan worden.

0
29 Anti-Prut

@28 Dat ook ja.

Pek en veren.

0
30 Anti-Prut

** gebruiker verwijderd **

Ik vind dat het verkopen van medicijnen alleen maar toelaatbaar kan zijn als er in andere landen een tekort dreigt aan medicijnen die hier wel op voorraad zijn. Andersom moet dat ook kunnen.
Verkopen van medicijnen aan het buitenland om hier een tekort te creëren is simpelweg fraude. Het is bij iedereen bekend dat bij schaarste de prijzen stijgen. Dat zal bij de apothekers echt niet anders zijn. Door deze apothekers is er bewust een schaarste gecreëerd en gespeeld met de gezondheid van de burgers. Zeker voor degene die aangewezen zijn op een bepaald merk en andere merken niet kunnen verdragen. In dat geval is er simpelweg sprake van zware mishandeling.

31 verwijderd5929219

@28

Stel, je maakt schilderijen die heel gewild zijn in Nederland, maar in Duitsland komt men erachter dat jij waanzinnig gave schilderijen maakt en bieden je meer voor dezelfde schilderijen dan de kunstminnend Nederlander.

Dan verkoop je tegen een lager bedrag aan den Ollander toch?

0
32 Zwartwit

@26

Aha, je bent ervaringsdeskundig?

Wat had jij voor ogen, waar misbruikt men nu de pharma voor?

0
33 Zwartwit

** gebruiker verwijderd **

@32 Hebben deze schilderijen ook iets te maken met de gezondheid van burgers?

Ik heb er nog wel eentje voor u, in uw regio kopen alle supermarkten in het groot aardappelen in en verkopen het grootste deel aan Duitsland. Voor de lokale bevolking blijven er nog een paar aardappelen over die duur verkocht worden en waardoor sommige geen aardappelen krijgen omdat ze deze niet kunnen betalen. Dat vindt u dus een prima actie en eet u een tijdje maar geen aardappelen omdat u net te laat in de supermarkt bent. Prima actie toch van deze supermarkten?

34 verwijderd5929219

die apothekers doen altijd of ze slachtoffer zijn van de big pharmafia,ondertussen doen ze net zo hard mee.

1
35 ongelovenloos

De KNMP kwam vandaag met deze reactie: https://www.knmp.nl/actueel/nieuws/nieuws-2019/knmp-export-bij-geneesmiddelentekorten-immoreel

(**) Klein Nulent is verbaasd over het artikel in Trouw. ‘We herkennen ons niet in het beeld. Alleen bedrijven met een groothandelsvergunning mogen importeren en exporteren. Als het waar zou zijn dat medicatie wordt geëxporteerd ten tijde van een tekort, dan is dit echt verwerpelijk en immoreel. De Nederlandse patiënt is hiervan de dupe en het is een klap in het gezicht van meer dan 3.000 apothekers in Nederland die dagelijks met veel kunst- en vliegwerk de tekorten oplossen.’ (**)

Het lijkt me i.i.g. verstandig om niet te gaan generaliseren, dus niet alle apothekers bij voorbaat over een kam te scheren. Zomaar wat roepen kan iedereen.

0
36 Wilmama

Leef ik tegenwoordig in een 3e wereldland of zo?

2
37 iedereen heeft recht op mijn mening

@37 Ja,.. met dank aan Rutte.

2
38 Rapunzel

Als er schaarste aan iets is stijgt de prijs. Dat weet iedereen en dus ook farmaceuten. En raad eens wie er belang bij heeft dat de prijzen van bepaalde medicijnen stijgen en wie bovendien in de positie is om een schaarste aan die medicijnen te 'regelen'...

2
39 handsfree

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

5 minuten geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

17 minuten geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

21 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@60 Narcisten dus. Zou best kunnen....

25 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Volgens mij zijn woke/deugmensen alleen begaan met het lot van zichzelf, en willen ze continu de aandacht op zichzelf richten en daarmee de aand...

27 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Graaier1000
Muziekdraadje

Tommy Boyd & Boyce Hart - I Wonder What She's Doing Tonighthttps://youtu.be/lFT0Xd_Eec0?si=bEqwfiBd21NLgE56...

29 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
'Rutte wil wil deel soevereiniteit opgeven voor EU-kapitaalmarkt'

Wat ook goed zou zijn is dat Rutte een toontje lager gaat zingen. Hij is alweer bijna een jaar over zijn graf heen aan het regeren. De laatste v...

33 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

DikkeTor
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@51 Het woord Woke komt van Sylvana XD https://www.youtube.com/watch?v=m2zZMg7SNWA&pp=ygUTd29rZSBkZWJhdGUgU3lsdmFuYQ%3D%3D...

39 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

wildersfan
Poetin

Ik denk dat Rutte zich vergist in wie Poetin is....

42 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@57 Ja kan. Veel mensen zijn ook gewoon gek. Wat gek ook mag zijn? Ik dacht vroeger dat alles te maken had met een gebrek aan info. Maar ik zie ...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
August Ames Abella DangerBeautiful Girl NudeMassage SexyeTiktok De.sexoCunnilgusAsian Gang BangWhite Gilr PornJd SexJewelzblu OnlyfansStarfire HentaiSexx VideosFoster PornMila Azul BlowjobCam4.com'Japanses Porn VideosPorn BerzilSex Telugu ComeIndian Husband And Wife Sex VideoVictoria Justice SexySexo ColombianoOvertime Megan NudeWww Pussyspace ComBangladesh Xxx BfMalayali New SexVergin Sex VedioLouie Smalls PornLisa Ann Latest PornFilme Pornografia BrasileiroIncest CaptionCandy Love PhLesbians Fisting LesbiansZayhilfigerrrChandigarh Porn VideoMature OnlyfansEscort TsBuscar PornográficoBonecas SexoFemdom Forced BiOni ChichiOutdoor Indian Sex VideoPornos SSchoolroom PornDesi Sex TeluguOldsexmoviesXha SterIndian Porn Web SitesCrissy Moran NudeKatiana XxxLeah JeyeFriend Wife SexPorn Hub Indian MmsDeepthroat MilfPersisn PornBarazzas HdSexy Movie First TimeEbony Jerk Off InstructorBabes Of TwistysFeet Tickling PornIndian Old Man Gay SexNikki Benz XvideosTogerlillie69Xxxvideos VomPaige Spiranac PornBig Hero Six PornNude AuntiesPorn WebmsDainty Rascal DancerGirlgirl XxxFilipinacolada LeakedAlekssecretDoctor Sex GirlAndhra Open SexAlexia RaeXnxx SmokingCfnm CumHindi Language PornJapanese Tit SuckingBf Sexy Video Bf VideoHot Liza MartiniSwimer PornBf Desi HdRandi KothaNew Delhi X VideoWww Com Desi BhabhiPorn Teenage HdBig Booty Clap PornAngelcreampieFull H DpornMultipotnReily ReidVamma BardotWww Indian Xnx VideoIce Spice XxxMoms And Daughters Making OutSexy Xnxx VidoesPornmDownload XvideoTampahousewifesJapanses Massage PornJaidahraeافلام سكسي سحاقياتTik ThotsBoob Kiss PicSexyviPlarge PornNaked Hairy Womenسكس گروپPorn Hot ThreesomePamila RiosFree Blacksex VideosPornstars In MoviesCockold KissingVr PorHampster..comLana NudeRuby Red PornNaked FamleyHayden Panettiere NuddBig CokTrisha Xxx VideosXxx Pirn VideoConnie Nielsen NakedBangladeshi Sex Video Full HdDaku XxxPorn BombKushinahentaiNew Jersey PornhubCartoon SecBest Group SexSon Dad PornMom RapepornChatburbateEggporncomics.Yesjulz LeakedYoupornteenRedditgwXnnx MovieOne Penis Live ActionBang Bros Step SisLana Violet PornXhamstetReddit TitfuckSex Machine PornHot Web Series In IndiaRachel Weisz SexyHentaicomicsfreeChatavanueCumming On VideoCumflationhentaiIndianara Jung Nudes