Bij FC Nantes wordt Emiliano Sala herdacht
NOS Nieuws

Familie zet zoektocht naar Sala zelf voort

De familie van voetballer Emiliano Sala zet de zoektocht naar zijn vermiste vliegtuigje zelf voort. Er is al ruim 250.000 euro ingezameld om door te gaan met zoeken in Het Kanaal.

Sala verdween afgelopen maandag toen hij vanuit Frankrijk onderweg was naar zijn nieuwe club, Cardiff. Halverwege de vlucht verdween het toestel met twee inzittenden van de radar.

De afgelopen week hebben vijf helikopters, drie vliegtuigen en twee reddingsboten gezocht naar sporen. Omdat de kans klein is dat Sala en zijn piloot nog in leven waren, werd de zoektocht donderdag beëindigd.

Het toestel van Sala verdween in de buurt van Guernsey

De familie van Sala protesteerde onmiddellijk tegen dat besluit. Ze kregen bijval van de Argentijnse regering en prominenten als Lionel Messi en Diego Maradona.

Een sportagentschap begon daarop een inzamelingsactie om 300.000 euro op te halen. Binnen een dag waren er al ruim 3600 donateurs, onder wie Sala's voormalige coach Vahid Halilhodzic en Franse en Engelse voetballers. Gisteren voeren al twee boten uit.

Daarnaast is er een petitie gestart om de officiële zoektocht weer op te starten. Daarop zijn al 85.000 handtekeningen geplaatst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl