Brenda kookt: Kip pilav
Kip pilav is een hele fijne makkelijke maaltijd met veel smaak, die je bereidt zonder pakjes en zakjes. Door de courgette bevat deze variant op het bekende gerecht extra veel groenten. In dit geval zijn perziken uit blik gebruikt, maar als er later dit jaar weer verse perziken verkrijgbaar zijn kun je deze natuurlijk gebruiken.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 350 gram kipfilet, in reepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 paprika’s (ik nam een rode en een gele), in reepjes
- 1 courgette, in blokjes
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 2 eetlepels ketjap manis
- 300 ml kippenbouillon
- 3 perziken uit blik
- 1/2 eetlepel gembersiroop (of een paar eetlepels sap van perziken uit blik)
- 200 gram rijst
Bereidingswijze (40 minuten):
- Bak de reepjes kipfilet in een koekenpan met olie rondom aan.
- Doe de ui, knoflook, paprika en courgette bij de kipfilet in de pan en bak dit 5 minuten mee.
- Voeg hierna de tomatenpuree en de ketjap ook toe en bak dit even kort mee. Doe hierna de kippenbouillon er bij, roer goed door elkaar en laat dit op medium vuur nog 20 minuten pruttelen.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de perziken in reepjes en verwarm dit samen met de gembersiroop nog even kort mee.
- Serveer de kip pilav samen met de gekookte rijst
Tip: houd je van een meer pittige saus? Voeg een theelepeltje sambal toe!
Eet smakelijk!
Dit recept komt van de blog ‘Brenda kookt’.
Hier vind je andere makkelijke en smaakvolle gerechten van Brenda.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Kees kookt 127 uur achter elkaar en verbreekt daarmee wereldrecord
-
PREMIUMVoor jou getest84
Deze erwtensoep wint onze test: ‘Eindelijk een lekkere dikke soep die peperig smaakt!’
Nu het eindelijk winter is, gaan we ook weer aan de erwtensoep. Dat mag best uit blik zijn, want de nostalgie en de kou maken rauwe erwten zoet. Drie snert-experts proeven blind acht kant-en-klare soepen uit de supermarkt. Eentje springt er met kop en schouders bovenuit. -
47
Dierenartskosten verschillen enorm per praktijk: 340 euro of 135 euro voor dezelfde behandeling
Dierenartskosten kunnen flink verschillen per praktijk, blijkt uit een steekproef onder dierenartspraktijken. Zo kost een sterilisatie van een poes gemiddeld 172 euro en minimaal 111 euro, maar kan je met een beetje pech een gepeperde rekening van meer dan 240 euro krijgen. -
PREMIUM
Wanneer is te veel sporten gevaarlijk? Cardioloog legt uit wat een sporthart is en welke risico’s er zijn
Sporten is gezond, ook voor je hart. Maar in een klein aantal gevallen kan een intensieve belasting van het hart nadelig of zelfs fataal zijn. Als je heel veel sport, verandert je hart van grootte en vorm, dat wordt wel een sporthart genoemd. Cardioloog Frank Timmermans legt uit wanneer te veel sporten ongezond wordt en welke risico’s je loopt. -
PREMIUM
Is dit dé oplossing tegen voedselverspilling in de horeca? ‘100 kilo weggooien is 700 euro in de afvalbak’
Hotels en restaurants brengen dagelijks bergen met eten rechtstreeks naar de afvalbak. Dat zorgt voor grote verspilling van voedsel én geld. Het Utrechtse bedrijf Orbisk bedacht een superslimme oplossing voor dit probleem en daar veroveren ze nu de wereld mee.Utrecht
-
49
Nu we allemaal snotteren of grieperig zijn: ‘Door eten van kippensoep krijg je extra vitaminen binnen’
-
-
-
Phishing-alarm, test nu of jouw gegevens circuleren onder criminelen
De recherche heeft 7,3 miljoen e-mailadressen onderschept bij criminelen, die ze gebruikten om mensen digitaal te beroven. Grote kans dat ook jouw e-mailadres hierbij zit. Zeven tips om phishing te herkennen. -
PREMIUM
Onervaren afwasser Daniel (32) blufte zich tot chef in sterrenrestaurant: ‘Alles opgegeven om te koken’
Als lastige leerling ging hij van school naar school, totdat de 17-jarige Daniel als afwasser in de keuken van een restaurant belandde. Het was liefde op het eerste gezicht met het horecaleven. Toen hij solliciteerde bij sterrenrestaurant Inter Scaldes was hij eerlijk. ,,Ik kan niks, maar ik wil heel graag”, blufte hij zich naar binnen. Anno 2024 jaagt hij zijn droom na en wil hij zijn eigen ster.Delft
-
PREMIUM
Eerste hulp bij verslikken tijdens het kerstdiner: 'Spoor de persoon die zich verslikt vooral aan om goed te hoesten’
-
consumentenbond
80 verschillende airfryers getest: dit is de beste
Wat is de beste airfryer? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
-
PREMIUM
In dit restaurant koken tien sterrenchefs samen: ‘De absolute top uit het hele land’
Den Haag, Wassenaar