door ModReset in Wetenschap  ·  35 Reacties

  • 7
  • 578x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dat vinden de meeste mensen te vervelend.

1
1 Lobbus

Het klimaat is iets van linkse mensen en ik heb een hekel aan linkse mensen dus is er geen klimaat probleem.

11
2 ModReset

En wie bepaalt wie er de experten zijn?

9
3 Wendel

In Nederland heet dat experts, experten is Belgisch.

0
4 Wendel

De schrijver van dit stukje is ook geen expert; laten we hem dan ook van het podium afhalen. I.i.g. is zijn historisch besef van klimaatontwikkelingen (vanaf 100.000den jaren geleden) erg slecht.

12
5 Hochiplush

De fysica staat vast? Hoe zit het dan met het feit, dat de wetenschap zelf stelt, dat nooit iets definitief vaststaat, anders is het geen wetenschap maar religie?

Daarnaast: fysica die klopt kan best misbruikt worden om dingen te "bewijzen" die niet kloppen. Door dingen weg/buiten beschouwing te laten of juist erbij te betrekken die je vervolgens met kloppende berekeningen van de fysica onterecht inbrengt.

Weglaten bijvoorbeeld archeologische resultaten die faliekant in tegenspraak zijn met de stelling dat de aarde opwarmt, we zitten juist aan het begin van een nieuwe kleine ijstijd.

8
6 Wendel

De overheid gebruikt het klimaat alleen maar als smoes om de burgers nog meer kaal te kunnen plukken.

9
7 Remkraan

'We' willen helemaal niet inzien wat er werkelijk aan de hand is.
Dat is namelijk overbevolking en daar is geen makkelijke en/of wenselijke oplossing voor.
Alle 'oplossingen' om CO2-neutraal, Bio-Eco te zijn verzanden in de massale inzet ervan.

Er zou helemaal geen CO2 probleem zijn als we met 2,5 - 3 miljard waren, maar we gaan naar de 11 miljard.
Dat is gewoon veel te veel om een natuurlijke habitat te handhaven.

3
8 kenny013

@3 niet zo lastig toch? Mensen met een academisch track record in klimaatwetenschap.

@8 natuurlijk is overbevolking het onderliggende probleem. Dat moet ook aangepakt worden anders is het dweilen met de kraan open. Echter, als we nu niks aan de uitstoot doen hebben we helemaal geen tijd om de overbevolking op een nette manier aan te pakken.

3
9 Attercopus

@8 helemaal waar, maar zelfs dat vinden de volgers van lineaire economie lastig, want meer mensen is meer consumptie, meer productie en meer (korte temijn) winst.
De ontkenners van de klimaatverandering die plaatsvindt door verbranding van fossiele brandstoffen zitten in een cognitieve dissonantie in het kwadraat; het komt ze niet goed uit dus zien ze het niet en is het ook niet waar...

Psychiologie van het roken.... als je van roken binnen een jaar dood bent stopt iedereen accuut, maar langdurige slopende processen nemen we op de koop toe.

Zelfde met het klimaat. De destructieve krachten vinden niet binnen een paar jaar plaats ( hoewel het steeds sneller gaat) maar zullen in de loop van de volgende decennia steeds nadrukkelijker aanwezig zijn.

Het is jammer dat the Age of Stupid nou net plaats vindt op het moment dat we gebaat zijn bij denkkracht, positieve veranderingen en slimme oplossingen

4
10 Mark

@9
Zolang de bevolking blijft toenemen is het niet dweilen met de kraan open, maar doordat je tijd neemt om te dweilen gaat de kraan steeds verder open.
Daar is geen dweilen meer tegen opgewassen.

-*Een stevige pandemie zou vreemd genoeg een redding kunnen zijn.*-

@10
De mens zit in de puber-fase.
Slim genoeg om wereld veranderende processen ingang te zetten maar te naïef, te dom of niet instaat de gevolgen te willen of kunnen overzien en daar naar te handelen.

-*En dan zijn er ook nog eens geen ouders om het te corrigeren.*-

3
11 kenny013

@11 Daarom kennen we ook verloren gegane beschavingen. Onze westerse beschaving is waarschijnlijk over het hoogtepunt heen.

0
12 Myth63

@11 "Zolang de bevolking blijft toenemen is het niet dweilen met de kraan open, maar doordat je tijd neemt om te dweilen gaat de kraan steeds verder open."

Misschien wel. Maar dan zijn we linksom of rechtsom sowieso gedoemd. Nu ja, hopelijk zal het mijn tijd wel duren.

1
13 Attercopus

Volgens de 'intellectuelen' behoren 'experts' , allemaal tot een gruwelijk complot en mogen ze nog blij zijn als er geen heksenjacht , brandstapels en schandpalen , klaar staan voor de 'experts' , mensen conservatief van nature en dat gaat ook onze ondergang worden.

2
14 MarcusCole

De mens kan het klimaat niet bepalen. De experts zijn de weerbalonnen en satellietmetingen. De modellen zitten te hoog en dat is allang bekend.

8
15 Lambaster

@8
Het grote probleem is niet overbevolking maar overconsumptie.

De grootste uitstoot, het grootste verbruik van grondstoffen en de grootste afvalberg wordt door het kleinere rijkere gedeelte van de wereldbevolking geleverd.

Hoeveel mensen er "passen" op deze planeet is relatief. Er passen veel meer mensen met een kleinere ecologische voetafdruk op .

Een klein percentage verbruikt,/ verspilt meer dan de grote hoop.

Het is van het "Davos"-volk met hun prive-jets en hun prive-jachten die op één dag meer consumeren dan een heel dorp in een arm gebied in een jaren, waar we vanaf moeten.

Bij een eerlijker verdeling van welvaart, meer onderwijs en gezondheidszorg daalt het geboortecijfer trouwens vanzelf.

1
16 morandi

@16
"... daalt het geboortecijfer trouwens vanzelf."
En stijgt de levensverwachting, waardoor de bevolking toeneemt.
Huidige bevolkingstoename komt van, langer leven.

https://vimeo.com/79878808 Vanaf 20:44
DON’T PANIC — Hans Rosling

2
17 kenny013

@17
reden te meer om een duurzame levensstijl te propageren

1
18 morandi

Het is grappig hoe dit artikel het verloop van het toenemen van CO-2 in de atmosfeer beschrijft via een aantal voor alarmisten 'gunstige' onderzoeken. Maar het verloop van de temperaturen laat hij wijselijk weg. Want dwars door al die toenames heen steeg en daalde de temp; er zijn periodes geweest waarin wetenschappers bang waren voor een nieuwe ijstijd. Want van 1940 tot ongeveer 1980 daalde de gemiddelde 'wereldtemp' sterk terwijl het CO2 juist toen behoorlijk toenam. Wat de schrijver ook vergeet te melden is dat de experimenten van natuurkundigen plaatsvonden binnen een gesloten systeempje waar de zon afwezig was; de planeet is echter geen gesloten systeem en de zon voert warmte toe. En CO2 blijkt behalve warmte TIJDELIJK op te slaan ook warmte in de vorm van straling te weerkaatsen. En CO2 geeft de opgeslagen warmte ook weer af maar daar hoor je nooit iemand over. In een open systeem als een atmosfeer valt er dus niets met zekerheid te zeggen.

Het laatste wat ondekt werkt is dat hoe meer CO2 er in een gesloten systeem rondhangt des te minder gevoelig de temps daarvoor worden. De temps vliegen letterlijk omhoog als je van niks naar 20 deeltjes per miljoen gaat - let wel, in een gesloten systeem. En stijgen lineair als je van 20 naar 200 gaat. En daarna neemt het effect af. Om dezelfde temp-stijging als van 200 naar 400 ppm te krijgen vanaf nu moet je de hoeveelheid CO2 minstens verdubbelen, dus naar 800 tot 1000 gaan. In een gesloten systeem uiteraard. Ook dat is wetenschap, en ook dat laat de schrijver weg. En wil hij ook deze natuurkundige kennis censureren.

6
19 Ness

**In een gesloten systeem kan de warmte niet weg. Dus wanneer CO2 de opgeslagen warmte afgeeft dan wordt het net zo hard opnieuw opgenomen. Maar in een open systeem kan de warmte wél afgevoerd worden.

5
20 Ness

Helaas een roepende in de woestijn, want al die dummies die denken dat ze weten waarover ze het hebben, die geloven liever in hun eigen bullshit dan dat ze de werkelijkheid accepteren.

En de leiders van vandaag zij het politiek of industrieel die zijn vooral gebaat bij het instant houden van de status quo (ofwel, het laten zoals het is) want dat is de wereld die ze kennen en beheersen (letterlijk en figuurlijk).

En de 'oplossingen' waar deze leiders vervolgens 'wel' mee komen, die werken enkel de argumenten van de anti-klimaters in de hand. Vuil spel eigenlijk, als je het zo bekijkt... Want vele van de voorstellen zijn gewoon DOM (zoals van het gas af, dat eigenlijk vooral dient om niet afhankelijk te worden van Russisch gas (onder druk van de USA), en vervolgens als 'klimaatmaatregel' wordt verkocht, terwijl rond om ons heen landen JUIST aan het gas gaan. Ook andere voorstellen, en beleid gedurende de beschreven jaren, natuurlijk compleet van de zotte, zoals die nieuwst kolen centrale !! en de lijst is eigenlijk eindeloos...

Het is vanuit die optiek soms ook lastig om de anti-klimaters volledig ongelijk te geven, in die zin dat hun kritiek op sommige plekken wel degelijk terecht is! Echter, gebruiken ze voor die kritiek complete onzin-argumenten, waar je het dan weer niet mee eens kan zijn...

Het zou dus fijn zijn als die twee 'discussies' ontwart zouden worden, EEN is er eigenlijk niet eens een discussie, namelijk die van de opwarming en de fysica erachter, die valt eigenlijk enkel te accepteren. Naast alle natuurlijke bronnen van CO2 stoten wij gewoon teveel CO2 uit, en we hebben de natuurlijk opname van CO2 (bossen ed) grotendeels verwijdert... Er is daarover gewoon 'eigenlijk', zoals deze schrijver ook terecht beargumenteerd, geen discussie... er is slechts een groep die het niet wenst te accepteren, om wat voor reden ook (overigens wacht ik nog altijd op een of andere Geestelijke, die het zondige leven van mensen op aarde de schuld geeft, omdat er steeds meer zielen naar de HEL gaan, en die dus harder gaat branden en zelfs hier op aarde tot opwarming leidt).

Waar we wel een discussie over zouden moeten hebben, en die door al het geneuzel eromheen telkens maar wordt uitgesteld, is WAT we gaan doen en hoe we er voor zorgen dat Iedereen eraan meedoet ! … het betalen is eigenlijk geeneens een issue, want geld is gewoon door ons bedacht, het is geen daadwerkelijke grootheid waarmee we hier ook maar enigszins rekening mee zouden moeten houden... aan dat geld hebben we niets, als we straks met de gevolgen zitten, ze kopen ons enkel NU een betere toekomst, DAN is het te laat...

2
21 mightimouse

@8 Als je er zo over denkt, is mijn standaard antwoord, 'doe ons allen dan een plezier; een beter milieu begint immers bij jezelf !'

Er is geen overschot aan mensen, er is een weeffout in het kapitalistische model (ofwel, slechts een verdeel- en economisch vraagstuk). Want zolang wij 's winters nog boontjes kunnen eten uit Ethiopië, en jou tuin nog vol ligt met tegels, we hele landbouwgronden kunnen gebruiken voor zonnepanelen, steden nog altijd op de meest vruchtbare gronden staan, dan is er geen tekort aan ook maar iets... en zeker geen teveel aan mensen!

2
22 mightimouse

@22
Doe ik ook.

"... geen tekort aan ook maar iets... en zeker geen teveel aan mensen!"
Jawel, een tekort om een natuurlijke habitat te handhaven.

Als je de Aarde als 'van de mens' ziet en natuur als 'nog te ontginnen' dan wil je geen natuurlijke habitat, met alle gevolgen van dien.

1
23 kenny013

@22 Je kunt de rijkdom beter verdelen, en daarmee een beter leven voor iedereen maken. Maar zolang de bevolking blijft groeien komt er steeds meer druk op de natuur en het milieu (botte vervuiling, maar ook klimaatverandering). Dan kan niet anders dan ergens spaak lopen. Het zou veel makkelijker zijn om een mooie, leefbare planeet te houden met een veel kleinere wereldbevolking.

2
24 Attercopus

@24 Gaat u dan condooms uitdelen?

2
25 Lambaster

@25 Ik heb de oplossing niet voorhanden. Het gaat ook niet gebeuren want mensen zullen nooit hun eigen plezier, rijksdom en luxe willen inperken ten faveure van een betere wereld voor iedereen. Dat is de motor achter de 'tragedy of the commons'. Uiteindelijk gaat de boel er aan.

2
26 Attercopus

@25 Dat zou een oplossing kunnen zijn, moet men wel eerst even de religieuze leiders die tegen condoomgebruik zijn, van hun waandenkbeelden af zien te helpen. Zolang die bekrompen mafketels voorbehoedsmiddelen als (doods)zonde bestempelen komt er niet veel schot in die geboortebeperking. Zeker niet bij religieuze families, daar wordt wat af gefokt.

1
27 JohnZero

Neem nou gletsjers in Europa. Waar die zijn geweest liggen nog die grote keien die ze hebben meegesleurd en achtergelaten. Waar die zijn GEWEEST. En wel de laatste keer in de tijd van de Romeinen. Hoe komt het dat we die stenen al eeuwen zien liggen, na het eind van de huidige gletsjers? Omdat die gletsjers sindsdien zijn gesmolten, gedeeltelijk, en dus is het al sinds de Romeinen warmer geworden.

4
28 Wendel

De Middeleeuwen waren een kleine ijstijd. En binnen die kleine ijstijden en tussenliggende perioden zijn ook weer op en neer gaande, kleinere golven van jaren achter elkaar. Dat was al bekend in de jaren '70, toen hoorde ik mensen om mij heen dat zeggen, tóen al werd daarover gediscussieerd door wetenschappers met een brede belangstelling.

2
29 Wendel

@27 Het zit hem niet in die leiders.
Deze vrij domme mensen maken mensen tot leider die er zo overdenken.
Heel veel mensen zien heel veel kinderen nog steeds als een must, helaas.

0
30 MARCUSAURELIUS

@3 Mensen die ervoor geleerd hebben, en niet mensen die alles geloven wat ze op feesboek gelezen hebben.

0
31 Scholar002

Voor de rest vind ik dat Thanos (zie recente avengers film) het qua moraliteit best bij het rechte eind heeft.

0
32 Scholar002

@24 Ook voor u dan, doe ons een plezier ...

0
33 mightimouse

@33 dat doe ik dan ook.

0
34 Attercopus

@28
@29
Wendel
Wat vind je hiervan:
IJs verdwijnt van Baffin eiland, Canada
Grond etc. eronder had minstens 40.000 jaar geen licht gezien . Waarschijnlijk nog veel langer , doch met de Carbon-14 methode kan je niet langer terugkijken.
https://www.livescience.com/64605-arctic-glaciers-melt-hidden-landscape.html

0
35 eh

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

@3En ISIS-kampen zullen open gaan, wat aan de ene kant goed is omdat het er zo'n zooitje is, maar op een nieuw kalifaat daar zitten we ook nie...

20 minuten geleden geplaatst door eh

Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Sarcoff
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

@4 Je moet toch wat om de laatste kijkers van de buis weg te jagen....

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Ik heb helaas niet ze veel vertrouwen meer in de zogenaamde westerse experts.Ze zijn wel meesters in miscalculatie....

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Bleke Betty
Tim (20) stapte vanwege pesterijen uit het leven, nu liggen er voor Twentse politiebureaus tegels tegen pesten

i.pv die bespottelijke walgelijke lentekriebels, kunnen ze beter behalve Taal en rekenen ook assertiviteitstrainingen geven, jongeren va zeg 6 j...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@103 Wat een desinformatie. Decennia geleden werd het verboden om nog langer ambtelijk de religie van iemand vast te leggen. Dus die 5% mag je...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Reverse Bang BusAnime Alien PornFafa FitnessKinar SexPenis ChusnaBlow Jobs CumshotsKeerthy Suresh Hot VideoKarol G TitsStep Mom Step Son PornSisters Porn LesbianHentaixxx UncensoredReallifecam 24 7XhamstzDiks BigBhaujaLatest Hot Sex VideosHandcuffedpornKatrina Colt AnalCumshowPowerhouse Gym TampaLuscious HenPorn Stars Real NamesFree Porn In HdManwhas NetArys FaeBlackmaik PornMika OnlyfansShuna KagamPornoanal NegrasXhmastar ComDesi Adult StoriesPeliculas CalientesFreebbwpornX VudeoBackroom Casting Couch ChloeDamplopsPorn Trios CaserosViolet Myers Newest VideoPorn ExtremShower Naked WomenItadaki SakeiPor NhdWwwpornvideoDegradingpornFashon Show NudeMother DoujinDry Humping PornhubElastogirl PornAngelina Jolie Naked SceneSsbbw HentaiBazoocam.comViolet Myers NudesKelly OliveiraNude Mature ModelsXxx Video HoHd PornmomMarina Visconti CreampieNaive Step SisterSpanking FubeCassidy BanksBrazzrs MilfStephjc NudesMagi HentaiSexye MoviePorn Ts BlackSex KathegaluNude Snow BunniesImogen Lucie LeakedHomemademasturbationPorn VoyureTeamskeet.fomSunny Leone Ki Blue Film HdBhojpuri Sex HdOnlyfans LeakrdAi Nude WomenTrickyoldteacherSexmovies FullCam Chat AdultSex Indian SchoolMadison Lee Sex VideosSensual Message VideosAshley Marie PornInceste PornXxx Hd PornMilley Cyrus SextapeTerra Patrick VideoHd Free PornePornfidelity ComNepali FuckAnushka Sex ImagesChinos PornosKira Liv PornBbc In TeensJacquie Est MichelleLives SexoHentqi HqAvril Lavigne NakedCourteney Cox SexiestEbony Porn StarSleepin Mom PornChloe Amour DpKatie Sigmond SexGb Road X VideoBeautiful Naked LesbiansTrans FuckAribac XxxWeb Series NakedPorn In Swimming PoolHot Nude BrunettsMilf XxxxMia Khalifa BMom Sexs JapanBlowjobs ComplicationMisty Meaner Melony MelonsStep Mom Seduced PornBbw Cuckold PornSex WebsiteNua TiktokSplitoon PornBagali XnxxSuoirensuSex Com MovieChinese Uncensored PornKylie Page OnlyfansEl Xox PornFree Porne GamesAmy VillainousMilf Pov Blow JobDrawing PussiesMona AzaeZeoy MonroeGay FetishHmaster SexOld English Sex VideoMenover30Hindi SexxsLatina NudesEmily James PornEve LawrenceTeen Hard SexFc2 Ppv 2985751Modget PornMature GapedTamil Aunty Nude VideosReddit ConfessionsXxx Pictures OfMaitlandwardNude YoutubeVanessa Williams PlayboyZoeyjdragon Leak