Rechtbanktekening van de verdachte in 2016
In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

In hoger beroep 14 jaar cel en tbs in zaak 'chaletmoord'

De 33-jarige Janet S. uit Kampen is in hoger beroep veroordeeld tot veertien jaar cel plus tbs voor het doden van een zakenman uit Amersfoort. De uitspraak in de zaak die bekend staat als de 'chaletmoord' valt lager uit dan de eis.

Tegen de vrouw was twintig jaar en tbs geëist, maar volgens het gerechtshof in Arnhem is niet bewezen dat er sprake was van moord met voorbedachten rade, meldt RTV Oost.

Tijdens de zaak weigerde S. mee te werken aan een psychologisch onderzoek. Toch heeft het hof dwangverpleging opgelegd. Bij een oudere strafzaak is wel een rapport opgesteld, waaruit bleek dat de vrouw een persoonlijkheidsstoornis had.

40 hak- en steekwonden

S. lokte zakenman Ton Kuijf in maart 2014 naar een vakantiehuisje in Ermelo voor een seksdate. De 58-jarige man werd daar met een mes en een hakbijl om het leven gebracht. Daarna stak S. het chalet in de brand.

Het lichaam van de man werd opgerold in een bouwzeil gevonden. Op zijn lichaam zaten meer dan 40 hak- en steekwonden.

Het is het tweede levensdelict waar S. voor is veroordeeld. In 2003 stak ze een 39-jarige man in Den Haag dood. Daarvoor kreeg ze in hoger beroep een gevangenisstraf van vier jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl