Geredde migranten met reddingswerkers van de Sea Watch 3 in de Middellandse Zee zaterdag.
Volledig scherm
Geredde migranten met reddingswerkers van de Sea Watch 3 in de Middellandse Zee zaterdag. © AP

“Italiaanse havens blijven gesloten voor migranten”, herhaalt Salvini nu Nederlands reddingsschip op komst is

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini, partijleider van het extreem-rechtste Lega, herhaalt vandaag opnieuw dat boten van de ngo's die migranten helpen het land niet binnen mogen. Hij doet dat nu een schip met migranten Sicilië nadert.

13 reacties

  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Waarom is dat een provocatie. Die man doet gewoon wat juist is voor zijn land zelfs al moet hij tegen de 'slechte grap Europa' ingaan. Hoed af.
  • Ludovic De Beuckeleer

    5 jaar geleden
    als ze aanleggen in een Italiaanse haven het schip dan verschroten , dan is het zeker gedaan met taxi te spelen voor immigranten.
  • Roland Q

    5 jaar geleden
    merkwaardig zwart-afrikaans die libische vluchtelingen...de officiële oorlogszones zijn toch veilig nu Irak, Syrië en Libië als "gepacifeerd" staan in de diplomatie, dus economische vluchtelingen krijgen pendeldiensten van NGOs? Goed om weten als ze nog eens in hun hesjes in de winkelstraten komen om solidariteit vragen in harde cash
  • Filip Desmedt

    5 jaar geleden
    Zet ze terug af in een haven in Libie !! Dan weten zij , en ook de anderen dat het gedaan is , dat ze niet moeten proberen maar dat ze terug gestuurd worden . Zolang deze mensen smokkelaars van ngo's bezig blijven , zullen ze steeds blijven komen !! Daag deze ngo's voor de rechter , leg hun schepen aan kettingen !! Enkel zo zal het stoppen !!
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Zoals Francken zegt: 'het voornaamste is dat die arme mensen hun leven gered is'. Gezien de laatste rapporten over het behandelen van vluchtelingen in Libië kan men hen onmogelijk naar Libië brengen. Men levert geen mensen aan slavenhandelaars en orgaanhandelaars.