stedentrip met de trein

3 leuke stedentrips met de trein

Heb je er al eens aan gedacht om een stedentrip te maken en om gebruik te maken van het openbaar vervoer? Reizen met de trein naar leuke steden binnen Europa is enorm comfortabel én het milieu wordt er minder mee belast dan als je met het vliegtuig of de auto reist. Een stedentrips met de trein is dus altijd een goed idee want je kan online een ticket boeken, je stapt de trein in en binnen enkele uren ben je op je bestemming aangekomen en kun je direct de stad gaan verkennen!

Met de trein naar Parijs

Eén van de leukste stedentrips met de trein is Parijs. Als je met de Thalys reist ben je binnen 3,5 uur in hartje Parijs aangekomen. De Thalys reist 10 x per dag vanaf Amsterdam naar Schiphol, Rotterdam richting Parijs en je kunt hier zeer comfortabel zitten. Een enkeltje kost je ongeveer €35, maar wanneer je vroeger boekt kun je profiteren van enkele euro’s korting! Geniet van het Nederlandse, Belgische en Franse landschap en voor je het weet kom je aan in de Franse hoofdstad. Zoals je weet zijn er in Parijs vele bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, het Louvre, de Arc de Triomphe en de Notre-Dame. Je hebt hier ook vele opties om lekker te winkelen aangezien Parijs al jaren de modehoofdstad van Europa is.

uitzicht parijs

Stedentrip naar Kopenhagen

Wil je liever naar een bestemming in Scandinavië, dan kan een stedentrip met de trein naar Kopenhagen een leuke optie zijn. Vanaf Amsterdam ben je al met 11 uur in hartje Kopenhagen. Een ticket kost je rond de €40 en je hoeft maar 3 keer over te stappen. Met de ICE International of Intercity naar Berlijn heb je comfortabele zitplaatsen reis je via Hamburg naar de Deense hoofdstad. Eenmaal in Kopenhagen aangekomen dan kun je genieten van alles wat deze mooie stad je te bieden heeft. Breng een bezoekje aan het 19e-eeuws pretpark genaamd Tivoli en bekijk ook de kenmerkende ‘Nyhavn’, de knusse haven van Kopenhagen. Wanneer je in de hoofdstad van Denemarken bent moet je natuurlijk ook een kijkje nemen bij de Carlsberg brouwerij. Dit is het belangrijkste biermerk voor de Denen en je kunt hier de beer-experience van Denemarken meemaken.

stedentrip met de trein naar kopenhagen

Lees ook: 5 handige tips voor de beginnende fietsreiziger!

Met de trein naar Brussel

Een stedentrip met de trein naar onze Oosterburen is ook een geweldig idee. Als je naar Berlijn wil dan kun je vanaf Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, en Utrecht opstappen op de Intercity naar Berlijn en dan ben je er met een dikke 6 uur. Een enkele ticket kost je nog geen €39 en de trein zelf is van alle gemakken voorzien om je reis zo aangenaam mogelijk te maken. In Berlijn zelf is enorm veel te doen. De underground DJ scene is hier erg groot en je hebt hier vele gave technofeesten die de moeite waard zijn. De liefhebbers van mooie architectuur kunnen hun geluk ook niet op in Berlijn. Je vindt hier prachtige gebouwen zoals de Brandenburger Tor, het Reichstag en het Museumsinsel. Berlijn is dus zeker een aanrader om met de trein heen te gaan!

stedentrip met de trein naar brusselq

Zijn we nog stedentrips met de trein vergeten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!