De Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer.
Volledig scherm
De Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer. © AP

“VS weigeren handelsgesprekken met China”

De Amerikaanse regering weigert voorbereidende gesprekken aan te gaan met China, voorafgaand aan hoog bezoek uit Peking in Washington voor overleg over de handelsoorlog tussen beide economische grootmachten. Dat zeggen ingewijden rond de kwestie aan zakenkrant Financial Times.

3 reacties

  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Trump dreigt weer eens, wanneer gaat de wereld nu ook eens dreigen tegen Trump? Allen tegen een. Dat haalt hij nooit. Je mag niet toegeven aan kinderen.
  • Roger Geens

    5 jaar geleden
    Ik kan Trump in deze geen ongelijk geven ,die altijd lachende Chinezen lachen met onze westerse wereld . In de ochtend een verhaal gehoor/ gezien dat de Chinese politie een groot aantal mannen uit hun kerk haalden en op de vraag van de vrouwen antwoorden ze dat ze "wettelijke "bevelen uitvoeren .Alle inwoners zoals Oeigoeren ,Christelijken en Musulmannen worden in China vervolgd omdat zij geen communisme aankleven ,maar een ander "geloof .Handel met China ? ???? .
  • paola nerozzi

    5 jaar geleden
    Ik zou als ik China was gewoon Amerika links laten liggen en handel drijven met andere landen er zijn genoeg landen want Amerika is niet meer zo machtig gelijk ze laat uitscheinen