door Febee in Buitenland  ·  128 Reacties

  • 4
  • 652x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@96
Inderdaad had Farage tevoren aangekondigd dat er een tweede referendum moest komen als de uitslag van de eerste marginaal was.
En moet je nu zien hoe alle brexiters krampachtig hun poot stijf houden......

2
101 -Koeievla-

@99 Die lui beleven de debatten als voetbalsupporters.

Ook in het voetbal heb je supporters die de ene week hun spits de hemel inprijzen bij 2 goals, terwijl diezelfde spits de week erop onder politiebegeleiding het stadion kan verlaten als hij een penalty heeft gemist.

Waan van de dag, niet helder meer kunnen nadenken, geen lange termijn visie.

Nu is voetbal redelijk onschuldig, en zijn kleine wetswijzigingen wellicht nutteloos, maar dan zijn de de gevolgen beperkt. Ook in geval van een naderend fiasco m.b.t. de Brexit, een zeer ingrijpende gebeurtenis, blijkt nagenoeg niemand daar de vaardigheid te bezitten om het landsbelang boven partijbelang/eigenbelang te stellen.

0
102 Steenloper

@95 Het volk is belogen en bedrogen door de populisten Johnson en Farage. De mietjes zijn met de staart tussen de benen verdwenen en nu mogen anderen hun rotzooi opruimen. Veel burgers hebben nu (eindelijk) door dat Johnson en Farage enkel leugens hebben verteld en valse beloftes hebben gedaan.

2
103 Rare Rakker

@101 ja maar snap nou, dit is natuurlijk heel anders, dit is "het volk" wat heeft gesproken en die spreken altijd de waarheid, dat weten we nou toch wel.....

Maar inderdaad hypocrisie is de populisten absoluut niet vreemd.

0
104 streek

@101 En dan wordt nog voorbijgegaan aan het feit dat ook de definitieve uitslag zeer marginaal was. En dat was allemaal prima en mocht niet aan gekomen worden.

0
105 Steenloper

@103 [de populisten Johnson en Farage]
Ja, nog leuker gaat het worden als je die lui gaat vragen hoe de Brexit er volgens hun uit zou moeten zien en hoe de weg daarnaartoe eruit moet zien.... hebben ze geen antwoord op!

Natuurlijk hebben dergelijke demagogische roeptoeters geen antwoorden op inhoudelijke vragen, ook interesseert het hun niet hoe de gevolgen er voor de gewone burger uitzien. En in geval van het Brexit is dat behoudend geschat een GBP daling van minimaal 12%. Ik heb nog geen concrete schattingen gezien van het aantal werklozen dat dat gaat veroorzaken, maar iets in de buurt van tussen 400.000 en 700.000 lijkt me een voorzichtig getal om van uit te gaan.

2
106 TedjeR

@105 [de definitieve uitslag zeer marginaal was]
dat is om te beginnen al geen goede basis om zwaarwegende besluiten op te baseren. Veelal wordt voor dergelijke besluiten een "kwalitatieve meerderheid" vereist en dan geldt vaak 2/3 meerderheid of zelfs 3/4 meerderheid!

Een verschil van amper 2% zoals bij het Brexit referendum is belachelijk om als "beslissend" te kwalificeren.

2
107 TedjeR

@86 Of een contract dat niet ontbonden kan worden. Als het mis gaat dan gaat iedereen mee de afgrond in?
Beide lijken me niet wenselijk.

4
108 solidsteel

@108
Als je een contract ontbindt moet je het doorgaans afkopen.
Het VK lijkt alleen maar cadeautjes toe te willen krijgen.

2
109 -Koeievla-

@108 het contract kan wel ontbonden worden maar daar zitten altijd consequenties aan.
Ik kan ieder contract ontbinden als ik wil maar doorgaans zal ik dan wel nog een bepaald bedrag moeten betalen.
De Britten willen het, ook door hen ondertekende, contract verbreken en tegelijk wel de voordelen van het contract behouden. Tja zo werkt dat dus niet.

1
110 streek

@107 Ja, en bij het debat vorige week voorafgaand aan de afgang van May, riepen die mensen steeds maar weer dat ze "de beslissing van 'the entire british people' moeten respecteren en uitvoeren".

Dat kan in dit geval toch gewoon beide kanten op?

Maar nee, men kiest daarbij vooral voor het bestendigen van een akelige verdeeldheid met uitsluitend nadelige gevolgen voor beide kampen. Als de heren van Monty Python 40 jaar jonger waren, hadden ze materiaal voor 2 seizoenen gehad.

2
111 Steenloper

De Brexit ratten verlaten het zinkende schip richting Azië en laten de mensen met de ellende achter.
2e referendum lijkt me wel op zijn plaats.

3
112 Anti-Prut

@111 ja, daar zegt u wat.... de britse politeik gaat er inderdaad nogal klungelig mee om. Met wat ik er van gezien heb, krijg ik niet echt de indruk dat goed geland is wat er precies voor hen op het spel staat...

Ik hoor wel verdwaasde geluiden... echo's vanuit een ver en roemrucht verleden opklinken, over "wereldmacht", "moreel leiderschap onder het VK" en meer van dat soort gewatel... Dan vraag ik me af of zij wel hun medicatie tijdig innemen.

1
113 TedjeR

@8
De EU is populisme. Uw kritiek is weinig objectief als de burgers inspraak onthouden wordt en we gewoon dit EU in gefrommeld zijn en worden.

8
114 sparta

@114 ,

Binnenkort mag er weer gestemd worden.

1
115 progressiefliberaal
116 Steenloper

@76 we houden toch ook niet elk jaar verkiezingen maar om de 4 jaar. Is ook volkomen arbitrair. En lid of geen lid van de EU is toch geen jojo. Dus geef het nu even tijd om te zien hoe het is om geen lid te zijn en kijk dan over een aantal jaren of mensen dan in meerderheid weer lid willen worden of toch liever niet. Dan weet iedereen tenminste wat wel of geen lid zijn echt betekent.

4
117 PFL

@117

Nee dat is niet arbitrair. Daar is over nagedacht.

Probleem is: over dat referendum is niet nagedacht. Het is een domme wet die toestaat dat je er elke dag een organiseert. En aangezien het kan en het mag, vergt het alleen maar de wil bij de regering/parlement.

Dus u kunt wel 10 jaar wensen, maar als ik 'elke dag' wens, is dat net zo valide. En net zo arbitrair.

Het enige zinvollere argument is: de beslissing van het vorige referendum is niet uitgevoerd. Dus een tweede referendum zou je pas moeten houden als ze uit de EU zijn. Maar wat mij betreft is 30 maart 2019 dan ook prima. Het is een beetje een zeurderig puntje maar voelt iets correcter.

Dan is er volledig recht gedaan aan de eerdere keuze.

2
118 zeikenderechter

@80 geef je liever toe aan dreigementen?

4
119 PFL

@112 Zo ook stinkendrijke Brexiteer Dyson, hij verlaat ook het schip en raait af richting Singapore : https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/jan/23/james-dyson-brexiteer-elite-brexit-rees-mogg?CMP=Share_iOSApp_Other

2
120 Crannbuidhe

@92 een goede reden om zulke belangrijke beslissingen niet aan zulke domme politici over te laten. Die hebben overduidelijk geen idee wat er onder de burgers leeft.

6
121 PFL

@120

Goed stuk, vooral aan het end:

"Whether it’s Nigel Farage taking care to ensure two of his children can live, work and travel freely across the EU by having German passports, or Nigel Lawson, who lives in France, taking the precaution of applying for French residency, the pattern is familiar. It suggests a Brexiteer elite who believe that the pain of Brexit is for the little people. They are rich or powerful or connected enough to be insulated from the damage it will cause, making them free to sound off about its supposed benefits in the abstract – sovereignty! control! – while everyone else deals with the grim reality."

Met als ironie dat juist 'the little people' erin gestonken zijn. Zeveren over 'soevereiniteit' waar ze geen hol van gaan merken.

1
122 zeikenderechter

@121
Nee, "het volk" weet het beter.....

Die boodschap gaan ze nu meekrijgen.
Het VK gaat een verschrikkelijke, economische schop onder de kont krijgen. Daar gaan ze in geen 20 jaar van te boven komen.

Je moet er maar zin in hebben.

3
123 Janzzen

@122 Yep, de ‘elite’ hitst Jan met de pet op en Jan met de pet trapt er met open ogen in terwijl de ‘elite’ een veilig heenkomen arrangeert.

2
124 Crannbuidhe

@124 alleen leest jan met de pet niet The Guardian maar blaadjes als The Sun en vergelijkbare pulp.

1
125 streek

@115
Maar niet over het lidmaatschap... De soevereiniteit wordt overgedragen zonder dat de burgers inspraak hebben. Dat heet "muiterij".

2
126 sparta

@126 er kan alleen iets veranderen als het eigen parlement er mee instemt. En raad eens wie dat parlement kiest en dus zorgt voor de samenstelling?

1
127 streek

@50
Je blijft hopen dat sommige mensen niet als lemmingen naar de afgrond willen lopen. Maar sommige mensen hebben het blijkbaar zo beroerd dat iedere afgrond beter is, dat geeft toch te denken.

0
128 AJ74

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
OpinieZ Politiek & Maatschappij

https://opiniez.com/2024/04/22/timmermans-doet-verkapte-oproep-tot-geweld-tegen-wilders/inesvanbokhoven/...

4 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Wedergeboren
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

'het Balkanschiereiland' , niet 'de het Balkanschiereiland'...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Sarcoff
Australische premier haalt uit naar ‘arrogante miljardair’ Musk, die weigert beelden steekpartij te verwijderen

En waarom zou Musk die verwijderen, mag de waarheid van die opgeblazen politicus niet getoond worden?...

9 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Wedergeboren
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

@2 Fijn dat ik nog wel naar de het Balkanschiereiland mag vliegen van je, Overigens zijn 'Nederlandrrs" mij onbekend. ...

13 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

JackKropotkin
Instortingsgevaar dreigt voor drukste brug van Nederland en dat zorg voor grote problemen

Ik ga wel via de Willemsbrug naar de boeren op Zuid en verder :-)Overigens wel een hysterische kop van het AD. ...

15 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Wedergeboren
Koningsdag in Amsterdam betekent 4 miljoen liter plas: ‘Verschrikkelijk als ze door de brievenbus staan te plassen’

@41 "Dan zijn de rapen gaar, hoor. 😄" Ja, dat zal best dat men er niet blij mee zal zijn. Maar kijk eens: - een nieuw dr...

1 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
In deze openluchtgevangenis leven IS-aanhangers en slachtoffers zij aan zij

@3 "Artikel is niet te lezen" Tja, sorry. dat is geen algemeen probleem, want ik kan het wel lezen. ...

2 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Aantal gevallen van mazelen in Europa loopt snel op

    Heeft Wilders nog wat ruimte in die ijskast om vaccins in op te slaan? ...

2 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
'Overheid moet batterijen subsidiëren om net te ontlasten'

    Zo'n grote batterij is vast nodig voor die ijskast van Wilders. ...

2 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
90s XxxGranny XvideosVoyuer At BeachTutor PornWww Romantic Sex Videos ComAmerican Hot Sex MovieAngela White MasturbatingKayla CleavagePikachupornSani LeonMallu EroticHot Anty BfShae BradleyFemdom Hypno PornPorn Asian PornHindi Super SexXxx Indian Desi PornPuretaboo UncleCock Block MovieMommy Perv ComVoisssViperhentaiJaldi SexLilthiccckk OnlyfansXnx Sex MoviesIndian Girls Naked PicsStraight Sucks CockPussybestSex Video Hindi IndianMarathi Sex RomanceSex Xxx StepPhoenixx StarrHot Teacher XxxJulia Garner NakedBusters PornSex Movie BusXxx Beautiful DesiXxnxxnReddit Indian BabesAlex Blake PornNaked Dana DelanyHot Video SiteSunny Leone LezHot Lebians NakedMoms SextapePorna OyunlarFilmes Pornô ChinêsAnerosCpr CupcakkeKeira Knightley HotBoob Milking PornCynthia BrimhallBicycle PornDani Daniels Husbandسكس.Señora XxxxxChainsaw Man PornSerial Actress Sex VideosSex Indian Hd VideoPuta LpcuraDani DannelsPorn BrothalThiendiaJade RamseySpanked F/mElizabeth RegenYoujizzcomNaugthy AmericanGujarati Sex ClipXxx GonzoxBlackshemale HardcoreHot Raping PornBiglatinanalSpankbang OnlyfansSkyy BlackMature Small TittiesXxxhamsterGilfs CreampiedHot Friend XxxTower Of Fantasy HentaiXxx Xexy VideoBarazzers MilfGay Hunk XxxWettmelons LeaksTamil Mallu Aunty Sex VideosTeen Sex FuckRajput SexBbw ThreesomeFuccingHindi Poorn VideoPain Anal PornBlackmen GaypornBig Black AssfuckingJav Older ManNiamilkmarieDaughter PornoLesbian Porn MoXx MatureSextvHe Porn VediosKatty Pary NakedTinytayaMy Hentia ComicErotic Nifty StoriesJelsdafairyTumblir Hot WifeSexy Indian Girls NudeNo Hard Feelings: Jennifer Lawrence NudeSqirting OrgasumAdult Porn MovirsTrans Escort ParisIndian Granny FuckBangla Blue FilmLesbian Sex DownloadNew Nude MoviesDakota Tyler-analTears Of The Kingdom PornSpring Breakers Sexy ScenesInagefapHd Pron HdHttps Superchat LiveFury Animated PornGay Porn AspenVanessa Hudgens NudeBangladesh NxxxOrn HuValen Jonexجوردی سکسیSouth Korean PornstarsTentaclehentaiTaylor Jones XxxTgirls.xxxDestroyed PussiesRead Indian Sex StoriesIndian Poran XxxPhilippines XvideoElden Ring HentaiPornamadorGrandpa SexstoriesJapanese Asmr PornHjavopenAj Lee NudeMissax.comLily Lari.arAssamese Xxx VedioPorn Download OnlineHuge Breasts PicMalappuramsexRashmika Hot SexyHottest Ebony Nudes