DE WERELD NU

De opstand van de druiloren – Timmermans, Asscher en hun resten

opstand van de druiloren, NL2023

Het is de opstand van de druiloren. Timmermans, Asscher en de rest van hun clubje komen weer boven drijven dankzij de ondraaglijke lichtheid van hun achterban.

En zoals het gaat met Culturele Revoluties: het draait niet om geld, niet om formele machtsposities, maar om sociale macht. Macht over u, de burger.  De gebalde vuist op bovenstaand plaatje is een vuist van repressie, waarmee wordt gezegd: met deze hand zal ik alle tegenstand onderdrukken. Uw tegenstand is de mijne – u kunt verder zwijgen, vanaf hier doet Frenske het voor u.

En welke tegenstand wordt hier geboden? Die van de Rode Gardisten. (Die van 30-40 jaar geleden, die nog een keertje vlammen willen, ook dat nog.) Die niet toelaten dat andere gedachten dan de hunne mogen worden gebezigd. De opstand van de druiloren is een elitaire opstand tegen de zelfdenkende burger en het drama is dat deze mensen denken daarmee goed te doen. Internationaal een smoel op houden, betekent voor de Nederlandse burger even de smoel moeten houden. Dat begon een paar jaar terug met gewone mensen die protesteerden tegen de komst van een AZC op hun dorpel – die kregen de politie aan de deur.

Dezer dagen wordt de Brexit-paniek aangegrepen om normale parlementaire regels uit te gummen opdat de regering een noodsituatie(?) – van eigen maaksel nota bene – kan aangrijpen om met één pennenstreek wetten te wijzigen die het parlement niet weigeren mag. Zelfs het NRC werd daarover gisteren ineens wakker (berichtte al eerder over de hoogleraren die er mordicus tegen zijn). Een kleine stap voor minister Blok en zijn ministerie, een grote voor de precedent-werking. CDA en D66 aarzelen sterk, maar dat is op zich al een teken aan de wand hoever dit stemvee is afgezakt. Wie denkt dat ik overdrijf moet zich maar eens verdiepen in hoe Portugal in 1928 een dictator aanstelde waarvan de gevolgen pas na diens dood in 1970 in 1975 ongedaan konden worden gemaakt.

Maar terug naar de Rode Gardisten van TimmerFrans en Lodewijk Achterbaks. Wie vertegenwoordigt de PvdA nog? Niet de arbeiders van vroeger: wat daarvan over is heeft de vlucht genomen naar de SP, en deze mensen hebben het verzorgend personeel met zich meegenomen. Wat bij de PvdA is overgebleven zijn de kleine betweters die de maatschappij al veertig jaar perverteren: onderwijzers die kinderen generaties achtereen hebben verpest met onhaalbare idealen en vervreemdende weredlbeelden, kleine ambtenaren die zulke genoegens beleefden aan het beheren van gemeentelijke subsidiepotjes dat ze op latere leeftijd denken alsnog hogerop te kunnen. Bijeen gehouden door een laag ambtenaren die nog wel uitzicht hebben op topbanen, want dat is het enige waartoe de PvdA nog een vehikel lijkt. Zaterdag kleedde men de boel kèk aan voor een laatste desperate poging weer van belang te worden. Alsof de partij nog jeugd en toekomst zou hebben.

Maar wat gebeurt er per saldo?

Deze Rode Gardisten brengen niet meer zeggenschap, maar bewaken de vrije meningsvorming. Dit zijn linkse Contra’s. Wáár waken ze tegen is exacter geformuleerd. En hoe doen ze dat?

..public shaming and denouncements, purges of those in positions of authority, show trials, guilt-by-association, wholesale denouncements of entire classes and widespread accusations of anti-progressive (“counter-revolutionary”) tendencies in which guilt is defined by all-or-nothing litmus tests of one’s loyalties to the Cultural Revolution’s strict ideology.

Want wie afwijkt wordt aan de schandpaal genageld. Het is niet alleen de moderne wijze waarop via Twitter de meningen worden gevormd (via een soort concentrische concentratie), maar vooral de wijze waarop uniformiteit wordt bereikt die verstandiger mensen zorgen zou moeten baren.

Meningen die afwijken moeten worden onderdrukt. Via overschreeuwen, ontslag of ondermijnen van zakelijke belangen van ‘dissidenten’ (werkgevers bellen, reclame-uitingen wegjagen). Door onderdrukking van het recht van protesteren (Hoi Antifa!) Alle afwijkingen moeten uit het sociale domein dat de Rode Gardisten als het hunne beschouwen verdwijnen, of als het echt niet anders kan zijn ingekapseld. Zoals in praatprogramma’s waar een meerderheid van de gasten de juiste mening vertegenwoordigt, afgewisseld met bullenbakken die ieder gesprek voortijdig blaffend doodslaan met als morele verontwaardiging vermomde interrupties als geen meerderheid ‘foute’ afwijkende meningen al onderdrukt (Het Peter R de Vries-principe).

Het is de moderne Inquisitie, die zich laat bijstaan door roofridders die strijden tegen de verspreiding van fakenieuws (Hallo, Ollongren, hoi EU!) dat als voornaamste bezwaar heeft dat het hen onwelgevallig is. Zie bijvoorbeeld de wijze waarop berichtgeving over de Gele Hesjes wordt onderdrukt.

opstand van de druiloren

De opstand van de druiloren is geen poging u te overreden van een ander of beter discours. Het is dwang. Opdat u zich zult laten ringeloren en mogelijk uiteindelijk ook een druiloor wordt. De elite wordt bedreigd, en al haar acties zijn gericht op zelfbehoud. Daarmee laat ze zien geen enkele consideratie te hebben met voor wie zij altijd zeiden te strijden. Voor hen bent U niet eens een deplorable, maar een expendable.[1]


  1. Een vervangbare – voor u tien anderen – niet voor niets een kreet die aan de kapitalistische elites van de 19e eeuw wordt toegeschreven. Methodes van onderdrukking zijn vrijwel altijd min of meer identiek.

2 reacties

  1. carthago schreef:

    Deze “tijdelijke “wet lijkt ook sprekend op de machtigingswet van 1933 in Duitsland waarmee hitler zijn onvoorwaardelijke dictatuur implementeerde.

  2. Cool Pete schreef:

    De schijnheiligheid van een Asscher, de pathetische sentimentaliteit van een Timmermans,
    zijn daden van agressie en destructie.

    Het was Rutte, die beiden hielp aan belangrijke posten ………………