Geliquideerde Marco Yaqout grote speler in internationale cokehandel

In Marbella is vannacht voor zijn huis in San Pedro de Alcantara een 49-jarige man doodgeschoten. Het slachtoffer is Marco Yaqout, een van oorsprong Marokkaanse man met de Spaanse nationaliteit. De man was bekend in Marbella vanwege meerdere uitgaansgelegenheden die hij in zijn bezit had in Puerto Banus.

Liquidatie Marco Yaqout

De liquidatie vond vannacht rond 03.25 uur plaats voor de villa van Marco in de wijk Las Petunias in San Pedro de Alcantara. Terwijl hij die nacht kwam aanrijden in zijn Bentley en de auto in zijn garage wilde parkeren werd hij minstens twintig keer neergeschoten. Marco zou nog geprobeerd hebben om via de bijrijderskant uit de auto te komen maar dit lukte hem niet meer. De dader of daders hebben zich waarschijnlijk verscholen gehouden achter een naastgelegen vuilcontainer. Een voorbijganger die hem dood in zijn auto zag liggen heeft vervolgens de politie gewaarschuwd.

Drugshandel

Marco Yaqout was een bekend figuur in Marbella. Hij woonde daar al vele jaren en bezat meerdere uitgaansgelegenheden in de haven van Puerto Banus. Zo was hij onder andere de eigenaar van shishalounge Rotana, café/bar Portside en nachtclub Tibu. Die laatste twee vallen onder de Lineker group, waar Marco voor de regio Marbella de leiding had. Hoewel hij overal Marco wordt genoemd zou zijn echte naam Abdelhadi zijn. Oorspronkelijk afkomstig uit Cassablanca, net zoals een voor ons wat bekendere naam, Naoufal’Noffel’ F. De twee zouden familie van elkaar zijn. Marco zou zeer grote partijen coke verhandelen, hij zou volgens bronnen DE contactpersoon zijn in Marbella hiervoor. Zakenpartners van Marco zouden onder andere de Kinahan-clan en Ridouan Taghi zijn. Sinds de arrestatie van Naoufal ‘Noffel’ F. zou Taghi het contact met Marco hebben overgenomen. Hij zou het zijn geweest die heeft geregeld dat Noffel kon onderduiken in een appartement, ergens ver weg in Ierland behorend aan de Kinahan-clan. Marco zou dus niet alleen een hele grote naam zijn geweest in het uitgaansleven van Puerto Banus met veel connecties, maar ook in de cokehandel deed hij zaken met een aantal zeer grote namen. Met zijn uitstekende contacten in Zuid-Amerika en zijn ideale positie tussen de jetset voornamelijk bestaande uit rijke Arabieren zat Marco in een sleutelpositie. Het is waarschijnlijk ook die handel in drugs die hem nu het leven heeft gekost.

Drugsoorlog

Marco Yaqout is waarschijnlijk weer een volgend slachtoffer in de drugsoorlog die zich de laatste tijd voornamelijk lijkt plaats te vinden aan de Costa del Sol. Marbella, en daarbij voornamelijk de regio rondom de jetsethaven Puerto Banos lijkt daarin bijna het epicentrum te zijn. Dat er flinke problemen waren bleek toen in mei vorig jaar David ‘Maradona’ Avila werd doodgeschoten. Dat er problemen waren in zijn groep ‘Los Gordos’ was al langer bekend. Maar dat de drugsbaas nu zelf werd uitgeschakeld was nieuw. Een en ander zou hebben samengehangen met een geripte partij coke. Avila zou een groep Colombianen hebben geript van een partij van 400 kilo. Vervolgens werd die partij doorverkocht aan een groep Nederlanders. Een van de mensen in die groep zou Utrechter Hamza Ziani zijn geweest. Avila had echter niet de stempels gebruikt door de Colombianen om hun coke te merken verwijderd. Hierdoor herkende de groep Nederlanders deze als die van een geripte partij. Dit werd doorgespeeld aan de Colombianen wat waarschijnlijk dus uiteindelijk zou hebben geleidt tot de dood van David ‘Maradona’ Avila.

Utrechter Hamza Ziani wordt op 27 oktober van het afgelopen jaar doodgeschoten in een restaurant in Torremolinos. Toeval of niet? Of de liquidatie van Hamza, die nogal graag bommen plaatste, is gelieerd aan die van David Avila is lastig te zeggen. Hamza Ziani had meerdere vijanden. Zo zat hij in de groep, of zoals ze zichzelf noemen de alliantie, tegen Ridouan Taghi. Ook zou Hamza achter de ontploffing zitten van de auto van Nadir A.T. in Puerto Banus. Dat er zich veel problemen voor doen in het criminele circuit aan de Spaanse kust is duidelijk. Met de eerste liquidatie van dit jaar is de toon in ieder geval alvast gezet. Werd er al bezorgd gereageerd op de liquidatie van David Avila, met de moord op Marco Yaqout zou volgens bronnen de drugsoorlog aan de Spaanse Costa del Sol pas echt kunnen los barsten.

Lees ook: David ‘Maradona’ Avila verkocht geripte partij coke aan groep rondom Hamza Ziani

Utrechter Hamza Ziani geliquideerd in Spaanse badplaats Torremolinos

[sgmb id=”1″]

14 gedachten over “Geliquideerde Marco Yaqout grote speler in internationale cokehandel

  • januari 22, 2019 om 09:58
    Permalink

    die groepje van taghi gaat 1 voor 1. Ze trillen allemaal en worden kroontje of vluchten. Is game over voor hun hij gaat ook duurt niet lang meer helaas doei doei

    Beantwoorden
    • januari 22, 2019 om 11:30
      Permalink

      Ja langzaam valt groepje uit elkaar. Ze likte elkaars billen voor geld dat wint nooit van manne die voor eer en trots vechte n die blijven zoeken tot hun dood ze hebben bij de verkeerde op de deur geklopt

      Beantwoorden
    • januari 24, 2019 om 01:09
      Permalink

      Deze man hoort niet bij Taghi. Misschien ooit zaken mee gedaan, maar hij deed ook zaken met vijanden van Taghi. De vijanden van Taghi vallen juist steeds uit elkaar.

      Beantwoorden
  • januari 22, 2019 om 14:35
    Permalink

    Droom lekker verder die verkeerd wie is dat dan jij kent thagi niet a dago met je groepje of wat dan ook beter voor je hou je bek dicht anders staan ze ook bij je moer voor de deur met je thagi .thagi is man a viez dago jij weet zo wie zo niks a dago . Thagi Bro het ga je goed de groeten van je Bro klein deze hoeren praten veel hier in Utrecht . Ewa die verkeerd met zen eer en trots gaat zo wie zo a hond en jij ook als die stront bek niet dicht houd

    Beantwoorden
    • januari 23, 2019 om 07:05
      Permalink

      Kan je ook normaal praten ?
      Of word dat wat lastig voor je ?

      Beantwoorden
      • januari 27, 2019 om 09:07
        Permalink

        Klopt je hebt gelijk .maar zij lopen te lullen over iets waar ze geen weet van hebben .ze geven Thagi overall de schuld van .daar word ik boos over . voor de rest niks .ik denk zo als iemand iets heeft gedaan .dan verdiend hij zen straf hier op aard en daarna in de hell iemand vermoorden gaat te ver niemand ontkomt aan zen straf zo moetje het zien .zomaar praten dat kan iedereen of iemand zo maar van iets beschuldigen maar ja eigenlijk laat ze maar lullen

        Beantwoorden
        • november 16, 2019 om 19:09
          Permalink

          Lulletje kan de naam Taghi niet eens goed schrijven. Kontkameraad van het eerste uur.

          Beantwoorden
          • november 17, 2019 om 01:27
            Permalink

            Taghi bestaat niet eens man. Geloof niet in de fabeltjes die de staat je oplegt. Taghi is niets anders dan een verzonnen personage binnen de wereld van de door de staat gecreerde zogenaamde ”Mocro Maffia”. Hahaha laat me niet lachen, ze vinden hun verhaaltje in deze fantasiewereld zo goed dat ze er zelfs boeken over hebben uitgebracht!. Gelukkig zijn er mensen wakker aan het worden.

  • januari 25, 2019 om 16:11
    Permalink

    Hij hoorde bij geen niet taghi zeggen en ook niet noffel zeg om je page wat interessanter te lijke, ooit zaken met gedaan en wilde nu zijn eige hag redden door te gaan praten met justitie over handel, zaken, slapen en routes van andere. Eenmaal een snitch andermaal kogel voor je kop.

    Beantwoorden
  • januari 26, 2019 om 14:11
    Permalink

    Hey lulkoek wat lul je allemaal ?? Pak een Albert Heijn reclame folder en ga lezen en prijzen vergelijken sukkel

    Beantwoorden
  • april 3, 2020 om 16:24
    Permalink

    Hij werd 20 keer neergeschoten?
    wat een achterlijke reacties onder het artikel

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.