door verwijderd322399 in Buitenland  ·  13 Reacties

  • 6
  • 336x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Vijf keer heeft president Trump tête à tête en zonder medewerkers gesproken met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin. Geen van die keren is iets van de informatie over wat beiden bespraken, officieel gearchiveerd in het presidentieel archief, zo berichtte vorige week The Washington Post. Na afloop van de eerste ontmoeting, in Hamburg in 2017, zou Trump zelfs de aantekeningen van zijn tolk hebben opgeëist en deze opdracht hebben gegeven niets over het besprokene aan derden te vertellen. Na dit nieuws is in het Congres de discussie weer opgelaaid over de vraag of het mogelijk en wenselijk is de tolken van de president onder ede te horen.

„Hoe ongemakkelijk moeten die vertalers zich nu voelen”, zegt Beck Dorey-Stein. „Het idee dat de president je aantekeningen afpakt, idioot. En reken maar dat Trump vanaf nu altijd achterdochtig zal zijn ten opzichte van tolken.”

Dorey-Stein (32) kent de achterdocht van Trump uit eigen ervaring. Ze werkte als stenograaf op het Witte Huis, vijf jaar voor president Obama, drie maanden voor president Trump. Ze schreef er een boek over, From the Corner of the Oval, in het Nederlands vertaald als Wanneer kun je beginnen?.

In een ontbijttentje in het historisch centrum van Philadelphia, op een steenworp van haar huis, vertelt ze over het werken in de nabijheid van de president en de „vanzelfsprekende discretie” die daarbij geboden is – zelfs als je er later een boek over schrijft.

Zou stenografen ook kunnen overkomen wat nu met de tolken gebeurt?

„Stenografen doen ander werk dan tolken. Wij nemen de gesprekken op van de president als er pers aanwezig is. Wij zitten niet bij één-op-één-ontmoetingen met wereldleiders. Wij komen na afloop binnen, als de persconferentie begint. De tolk zit overal bij.”

Stenografen zitten niet bij vertrouwelijke gesprekken, dus worden ze niet gewantrouwd zoals tolken?

„O, ze worden zeker gewantrouwd. Zelfs in de Obama-jaren keken mensen soms achterdochtig naar mij als ik de lift instapte met mijn recorder en microfoon. Maar het wantrouwen van Trump en zijn ambtenarenploeg is daar een veelvoud van. Nadat Trump de verkiezingen had gewonnen, zeiden de journalisten die met hem op campagne waren geweest, tegen mij: zeg nooit ‘zo hebben we het altijd gedaan’ en begin vooral niet over Obama.”

Hoe uitte zich dat wantrouwen?

„In Mar a Lago sprak ik een jongen die voor Mike Flynn werkte – toen Trumps nationale veiligheidsadviseur, inmiddels ook al weer weg. Hij vertelde dat hij een keer met zijn baas in het Oval Office moest komen. Daar zat de president met Jared Kushner. Trump keek naar zijn schoonzoon en zei: ‘Wat denk je Jared, kunnen we deze hier vertrouwen?’ Die jongen, carrière-diplomaat van Buitenlandse Zaken, was verbluft over de Sopranos-aflevering waar hij in terechtgekomen was. Straks vragen ze me mijn loyaliteit te betuigen, dacht hij.”

Er werd van meet af aan enorm veel gelekt naar de pers. Is het wantrouwen van Trump dan niet terecht?

„Trump is zelf het grootste lek. Ik zat bij een interview dat Bill O’Reilly van Fox News met hem had. Eerst sprak hij een uur alleen, off the record met O’Reilly. Kun je je kostbare presidententijd niet beter besteden, dacht ik. Obama liet ons doorgaans ook bij off the record gesprekken met journalisten.

„Toen ik erbij was gekomen, vroeg O’Reilly wat Trump en Obama hadden besproken toen ze samen in de limousine naar de inauguratieplechtigheid reden. ‘Obama vertelde me wat de grootste dreiging is voor ons land’, zei Trump. ‘En wat is die’, vroeg O’Reilly. ‘Dat kan ik je niet zeggen. Dat is geheim. Dat kan ik niet zeggen. Het is Noord-Korea.’”

„Ander voorbeeld. Een militair vertelde me dat Trump in de lift stond met een bezoeker of een medewerker. Naast hen stond de man die de atoomkoffer draagt. Hij had geen idee of de onbekende in de lift een clearance had, toegang tot de vertrouwelijke niveaus van staatszaken. Trump zegt tegen die onbekende: „Je realiseert je toch wel dat ik de codes heb. Ik kan ze zo afvuren.” En die arme militair met de koffer aan zijn arm denkt: ‘Ik heb elke nacht nachtmerries van dit ding en jij loopt erover op te scheppen als een kind.’ ”

In uw boek zegt u dat de stenografen een ‘neutrale buffer zijn tussen president en pers’. Hoe stond Trump daar tegenover?

„De dag na de inauguratie kwam een collega bij ons op kantoor. Ze had tot drie keer toe geprobeerd zich in de West Wing te melden om haar werk te doen. Niemand had haar te woord gestaan. Op deze dag had ze eindelijk Stephanie Grisham ontmoet, toen nog het plaatsvervangend hoofd voorlichting. Ze had gezegd dat geluidsopnamen niet nodig waren, omdat er toch video’s werden gemaakt bij interviews. Zij begreep duidelijk niet dat ons werk de president beschermt tegen verkeerde citaten in de pers. Maar goed, dit is ook een president die ontkent wat hij tegen journalisten heeft gezegd, zelfs als is opgenomen wat hij heeft gezegd.”

U bent na drie maanden Trump vertrokken om uw boek af te maken. Was u niet in de verleiding om te blijven, voor een volgend boek?

„Dat is wat iedereen mij aanraadde. Blijf nog een jaar en je hebt een fantastisch boek. Ik kon het niet. De vrouwenhaat en de vreemdelingenhaat die opborrelde uit de gesprekken die ik opnam, stonden mij zo tegen dat ik elke dag met tegenzin naar mijn werk ging. Ik vond het ook niet verstandig als ik zou blijven nadat bekend was geworden dat ik dit boek had geschreven. Het wantrouwen zou niet alleen mij gelden, maar op de hele afdeling stenografie afstralen.”

Zitten uw ex-collega’s dan allemaal in het ‘verzet’, in de ‘deep state’, zoals Trump over ambtenaren zegt? „Zeker niet. Stenografen zijn niet aangenomen om hun politieke voorkeuren, ze hoeven niet te vertrekken als er een nieuwe president komt. Er zijn nog altijd collega’s van mij die er werken. Sommigen van hen vonden Trumps politiek prima. Zat ik te hoofdschuddend te typen omdat ik niet kon geloven wat ik noteerde, dan hoorde ik ineens naast mij: „Hee, dat vind ik eigenlijk een heel goed idee.” Zij denken dat hij opkomt voor Amerika. Die mensen moeten zich al die tijd onder Obama hebben zitten verbijten.”

1 verwijderd322399

Hopla!

0
2 Violier

Die persoon geeft tenminste toe, dat ze anti-Trump is. Ze beweert hier dat er steeds vrouwenhaat en vreemdelingenhaat "opborrelde uit de gesprekken", dat heeft ze zeer zorgvuldig zo geformuleerd dat ze NIET zegt, dat HIJ die dingen zei. Maar als je niet oplet, neem je dat aan. DAT is de bedoeling.

10
3 Wendel

-zo berichtte vorige week The Washington Post
-zou Trump
-Ze schreef er een boek over

Het zoveelste Trump verwoestende boek.
Als er maar Trump op de cover staat, en het gaat over ophef .. dan verkoopt het wel.

Doorzichtige brol dus : P

9
4 Schildpad

@3 [Ze beweert hier dat er steeds vrouwenhaat en vreemdelingenhaat "opborrelde uit de gesprekken"]
Nee, hoor... ze beschrijft zaken die redelijk objectief vastgesteld kunnen worden en die overeenkomen met uitlatingen die Trump ook publiekelijk doet.

Daarnaast is het juist lovenswaardig dat zij dat boek geschreven heeft en daarmee een inkijk geeft waar de USA kiezer recht op heeft. Tenslotte is geheimzinnigheid de doodsteek voor een democratie.

En Trump doet zijn uiterste best om de democratie om zeep te helpen.

0
5 TedjeR

Waarom mag men niet weten van Trump wat er besproken is tussen Putin en Trump?

1
6 LGK

@6
We mogen zoveel niet weten LGK.

5
7 Schildpad

Opiniestukje van John R. Schindler, en die is niet mals.

John R. Schindler is a professor of strategy at the Naval War College and a former National Security Agency intelligence analyst and counterintelligence officer.

https://observer.com/2018/12/president-trump-really-may-go-to-jail-for-the-rest-of-his-life/

0
8 Lidpver

@6 Waarom vraag je je niet af wat wij niet mogen weten in ons eigen land en EU. Wij mogen niet eens weten hoe de EU parlementsleden en hun staf ons belastinggeld verkwanselen. Wij horen ook nooit wat Rutte met andere regeringsleiders bespreekt.

8
9 niet-alles-geloven

@9
Dat is anders geen geheim. Kun je allemaal opvragen.

0
10 Tismewat

@10

Ja, hallo, dan moet je zelf initiatief tonen en zaken opzoeken, dat kost tijd en moeite, het is veel eenvoudiger om je onderbuik te legen op diverse fora

0
11 DaStef

@9 van alle officiële gesprekken worden officiële verslagen gemaakt en bewaard. En ja soms zitten daar beperkingen op maar na een aantal jaren worden ze altijd openbaar voor iedereen, daarvoor alleen voor bepaalde personen.
Wat Trump hier doet is zelfs de officiële regels daarvoor negeren. Net als met zijn gewoonte alles na lezing te verscheuren.

0
12 streek

@12 precies... en doordat er geen verslagen van die ontmoetingen zijn (wel bij de Russen) kan het Kremlin er vanalles over verzinnen zonder dat de USA dat kan tegenspreken.

Ergo: Trump heeft daarmee aantoonbaar Rusland in de kaart gespeeld en de belangen van de USA verraden. En dan nog volhouden dat hij geen "controled asset" van de Russen is.

#TRE45ON

#LockHimUp

0
13 TedjeR

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Rio Grande
“Alles voor Duitsland”: AfD-leider Björn Höcke riskeert drie jaar gevangenis voor nazislogan

@12"Daar -Duitsland- zijn dergelijke zaken, die rechtstreeks gelinkt kunnen worden aan hun bruine verleden,.."Dan zouden ze zich beter bez...

1 minuut geleden geplaatst door Rio Grande

sockknitter
“Alles voor Duitsland”: AfD-leider Björn Höcke riskeert drie jaar gevangenis voor nazislogan

@5https://archive.ph/kjRVyEén groot misverstand: Nederlandse vlag mag...

3 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Wedergeboren
“Alles voor Duitsland”: AfD-leider Björn Höcke riskeert drie jaar gevangenis voor nazislogan

@14 Whahahahaha LOL. Ja, dan kun je proberen of wat stretchen enige verlichting brengt. ...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Marrie1
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

@40Arme Bennie Bob, het leven van een strijdster voor moslims en de islam is zwaar.Elke dag te paard en te zwaard het opnemen tegen realist...

4 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Bop
“Alles voor Duitsland”: AfD-leider Björn Höcke riskeert drie jaar gevangenis voor nazislogan

@12 Op de foto had 'ie waarschijnlijk ook net even kramp in zijn rechterarm. 🙄...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

Snorrie
“Alles voor Duitsland”: AfD-leider Björn Höcke riskeert drie jaar gevangenis voor nazislogan

@9 Nee.Een kreet door een anoniem iets is volslagen onbelangrijk....

7 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Marrie1
GeenStijl: Tuig wint. Kransen dodenherdenking moeten 's nachts onderduiken

Tja, Nederland is totaal verloederd.Daar is geen redden meer aan....

10 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Snorrie
Tot welk bedrag mag je in Nederland contant betalen (en hoeveel mag je in huis hebben)?

@24Nee, absoluut niet....

11 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Bop
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

@37 @38 De gezusters Moslimhater samen, wat een toeval. Beetje dom om jullie moslimhaat te ontkennen als jullie posts hier voor iedereen te l...

12 minuten geleden geplaatst door Bop

Marrie1
GeenStijl: Arnhem (Marcouch) maakt extreem warrige rotzooi van wel of niet mogen verbranden Koran

Gaat Marcouch zijn geloofsgenoten ook verbieden om haat en gif te verspreiden via preken in de moskeeën en scholen ?Of durft die moslimburge...

13 minuten geleden geplaatst door Marrie1

NK. App
Chubby Anal Cream PiePaige OnlyfansPorn SidesKatelyn Ohashi NudePornogay NegrosXxxveduoPred-448Brazzers Office Sex VideosCowboys Cheerleaders NudeYes BackpageHelloavgirl6 Annonce. ComShemalenpornoBlondewife83Family Porn ComJapan Full SexBbc Wife ShareBest GloryholeBest Porn Of 2022Montre Ton MinouHentai VostrfJogos Pornos 3dLyla LeiLeah Remini FeetMalayalam Sex Aunty VideoNude Beach VoyuerFilmes Gratis SexoGroup Sex VideoBelle Delphine Blow JobPornfidlitySpanking On The Bare ButtToothbrush MasturbationPrivate. ComMelhores HentaisSweet KrissyBig Penis PicturesBhabhi Aur Devar Xxx VideoPoland SexEbony FemdomBest And Free PornSakx VideosMovie SexmomBlack People Making LoveHqporn.comEsxortTit SuckingXxx MisageAnime TittiesPanty Hose AnalFakelayDirtyshjpTattoo PussysMalu Trevejo Onlyfans LeakedEdging HandjobsXxx Vedyo HdSamantha Saint OnlyfansAngreji SexIndian Big Ass SexWife Striping For FriendsJeffree Star SextapeThe Girl From Random Chatting VfKatir CummingsLia Lin AnalDouble Dydoe PiercingsTrippie Bri Leaked OnlyfansMalayalam Actress Nude ImagesLetest Pron VideoMasarge XxxPriyanka Mongia PhotoDora VenterSexy Boobs LickingRikki SixpornPo Rn TwitterKamasutra PositionLilus HandjobKannada Hot StoriesIndian Village Girl Fucking VideoKerala Sexx VideoFree Xxx To WatchXhamtsrrBegging For CumMegha Akash BoobHigh School Dxd HentaiDad And Daughter PornAtk GorlfriendsBest Sex Position VideoIndian Brother Sex VideoBoys Having SexFamosos PornosNude Teenager ModelStella Andrews NakedHottest Models NudesTeresa OnlyfansClara_chanSky Bri NudeHollywood Celebrity Sex SceneYoga Teacher XvideoBahan Ki SexHorny Gf SexMenxxxOld Pron MovieMilf CamsPornxxx AsianFasnslyAmoursnth LeaksBrazzarsGay CumshootsBig Tits Mom PovXxx BideoRomantic Chat In TamilAngela White PirnCory Chase HdWww Xxxx Sex Video ComOne Hour PornChristina Khalil Live StreamsPorns CartoonsHaachama HentaiFollo Ami TiaLovers FuckingWww Xxx SunnyKoothi VideosMadison PornRico Strong XxxChori Ki ChutXxbp HindiSwingersxxxJizzjazz PornVideo PoroVideos De BeurettesTelugu Sex Movies HdLesbian Feet PornRodney St Cloud WorkoutLeakedzoneThe Erotic Review WebsiteTop TransexMysecretasianPov Porn VideosDesi Porn With AudioCosplau PornCelebs Nude LeaksRelatos PornograficoCamila Giorgi NudeArab Sex Video ComSex Trung QuốcBrazzers.copmPornhub Co.Lisa BarbusciaClothed SexTraine PornSexy Aunty Chut