door Inter in Overig  ·  82 Reacties

  • 37
  • 1157x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@49 Je moet wel even GOED lezen. Ik heb het over een harde Nexit. Met een zachte Nexit kun je onze inderdaad gaan vergelijken met Noorwegen. Maar wat is dan het voordeel? We moeten dan even goed veel geld aan Brussel betalen en onze (net als Noorwegen) aan vele EU wetten en regels houden. We hebben dan alleen totaa geen invloed en inspraak meer.

9
51 Rare Rakker

@49 “Onze export hangt natuurlijk niet af van de EU”

Op dit moment wel, 72% van onze export gaat naar EU landen. Dat kan je niet zomaar even in andere landen buiten de EU kwijt

10
52 Rare Rakker

Het beste is terug naar het EEG model.
Een ondemocratische EU die van Europa een superstaat wil maken waar wij als Nederland zwaar voor moeten betalen is (zeker op lange termijn) geen goede optie.

1
53 Graaier1000

* Verwijderd door de redactie *

54 Captain Hero

* Verwijderd door de redactie *

55 Captain Hero

* Verwijderd door de redactie *

56 Captain Hero

@51 ik heb het nog eens goed gelezen. Het klopt niet wat u schrijft, bij een Nexit, hard of niet zal zeker niet het grootste deel van onze Europese export verdwijnen. Nederland zal noodwetten uit de kast halen en gedoogsituaties toepassen om gedurende een ineter periode die hande te beschermen. Nederland heeft voor hetere buren gestaan.

Hoe komt u erbij dat Noorwegen zich aan de EU wetten moet houden? Noorwegen is een soevereine staat met zijn eigen wetten en bi-laterale verdragen.

1
57 Ruud100

@35
Het gedrag waardoor jij een permanente ban kreeg destijds op NuJij? Ga je nu echt een ander nadragen wat je zelf doet????? Het toppunt van kinderachtigheid vond ik destijds nog jouw reactie op je ban.
https://nujijtransparant.wordpress.com/2014/07/30/jackkropotkin-is-deaud/

OT.
De lonen zijn inderdaad absurd hoog. De SP heeft dat al heel veel keer aangekaart. De lonen en de hoogte ervan wordt echter door henzelf bepaalt. Dat is wat er niet deugt. De EU als orgaan heeft daarmee niets van doen.

0
58 Tismewat

Laten wij niet vergeten dat ook hier in Nederland de ambtenaren in heen salaris flink om hoog gaan onder het kabinet Rutte I II III last nog met 8% loonsverhogingen voor all de ambtenaren de bij de Overheid werken waar onder de doemdenkers in Eerste en Tweede kamer.

1
59 Gunther

als je enkel naar timmermans kijkt het mag best hoopies minder...

voor de euro krijg je geen waar voor je geld.
een dronken bestuurder aan het roer

0
60 Gratiebarmhart

Je spreekt van loon als men het zou verdienen,
deze uitkering trekkers want werken er nu echt niet voor.
zijn pas echt de onrendabele parasieten

0
61 Gratiebarmhart

Ik kende in de jaren negentig al mensen die gingen solliciteren bij de toen nog nieuwe EU-structuren, vanwege als enige reden de hoge salarissen. Dat geeft aan wat de politieke motivatie is van deze 'democratische' nieuwe orde. De EU trekt aasgieren aan die gewetenloos profiteren van deze democratie van de bedrijfs- en geldelite.

0
62 zewa

@41 Dat is juist het punt. We zijn volledig afhankelijk van machtige bedrijven die hun bestaan te danken hebben aan het internationale bedrijvenproject EU. Deze bedrijven hebben de EU nodig omdat wij als belastingbetaler hun macht financieren. Als ze weg zijn kunnen wij onze eigen werkstructuren opzetten en het belastinggeld weer besteden aan collectieve nutsvoorzieningen. We werken nu met z'n allen voor de internationale bedrijfselite en de banken, en de enigen die er beter van worden zijn die bedrijfselite en de banken. Zij maken ons graag wijs dat wij niet zonder hun kundige leiding kunnen, maar hun kundigheid bestaat er vooral uit om de macht van de massa onder controle te houden en op ons te kunnen parasiteren.

Het onschadelijk maken van deze corporaties, banken/financierders en de staatsmacht is natuurlijk belangrijker dan een Nexit, want ook in nationale economieen werd de bevolking traditioneel uitgeleverd aan koning, kerk en kapitaal, om het even ouderwets samen te vatten.

1
63 zewa

@57 “Hoe komt u erbij dat Noorwegen zich aan de EU wetten moet houden? ”

Omdat het zo is. Verdiep je aub eerst eens in de materie voor je onwaarheden verteld.

Bij een harde Nexit komen we harde grenzen met EU landen, komen er weer douane controles en zullen er door de EU heffingen op producten uit of via Nederland komen. Daardoor zal handel met Nederland een stuk duurder worden voor EU landen en dus veel minder interessant. Daardoor zullen we wel degelijk een flink stuk van de export gaan missen

7
64 Rare Rakker

De kosten van de EU zijn enorm groot voor een bepaalde groep burgers.
Falende Schengen- en Dublinuitvoering.
Gevolg arbeidsverdringing en nog meer woningentekort.
Oostblokwerkers, arbeidsverdringing.
Dure Euro waarbij in feite de rijke landen de tekorten van de arme landen moeten aanzuiveren..
Voorbeeld is Griekenland waar desondanks nog steeds grote armoede is.
Globalisering waardoor er arbeidsplaatsen verloren gaan.
Banken worden gered ten koste van de belastingbetaler.
Draghi drukt zomaar 1500 miljard bij.
In Nederland wordt de persoon die zijn baan verliest en dus ook zijn inkomen drastisch ziet afnemen beloond met dwangarbeid.
Straf, omdat die persoon de gevolgen van de domme beslissingen mag opvangen.
Voor een bepaalde groep burgers zijn de kosten van de EU onbetaalbaar.
Echter niet voor de EU-ambtenaren en EU-politici.
Die bepalen zelf hun absurd hoge salarissen en zullen er alles aan doen om dat zo te houden.

1
65 Graaier1000

@64 Je vergeet een ding steeds dat de EU een stuk zwakker is zonder netto betaler nederland

3
66 GOTCHA666

@63 “We zijn volledig afhankelijk van machtige bedrijven die hun bestaan te danken hebben aan het internationale bedrijvenproject EU.”

Het zijn niet alleen maar grote machtige bedrijven die veel handel drijven met EU landen. Ook in het mkb gebeurd dat ontzettend veel.

3
67 Rare Rakker

Triest dat deze ambtenaren zoveel geld krijgen om hun trouw te kopen voor dit megalomane EU project. Het zegt wel iets als je loaliteit moet kopen, het zegt dat het een heel slecht idee is voor de rest

0
68 Twietie

@18 Al nagekeken of het klopt
Of ga je door met die kletspraat van je ?

2
69 Bollieboos

Feitelijk zijn dit soort praktijken al reden genoeg om uit de EU te willen.
Want een organisatie die corrupt is, is nu eenmaal niet te vertrouwen en daarvan moet je ook absoluut niet willen dat die over je regeert.

1
70 Querulijn Xaverius,

@47
Waarom zal bij een Nexit een groot deel van die export verdwijnen? Exporteerde Nederland als EEG land ook niet al zeer succesvol? Zover ik het overzie zal de export bij een Nexit alleen slecht kunnen verlopen omdat rancuneuze ambtenaren beslissen dat het moet om te jennen.

2
71 Al

@64 wat u schrijft klopt niet. U schrijft wel maar onderbouwt niet valt mij op.

Bij een Nexit, hard of niet komen er uiteraard niet automatisch harde lands-grenzen. Zo werk het ook niet bij de Brexit. Engeland is wel EU maar geen onderdeel van Schengen, daarom moeten we wachten aan de grens met Engeland. Nederland is wel onderdeel van Schengen, binnen Schengen is er vrij reizen, dat staat los van of een land wel of niet in de EU zit. Het Schengenverdrag is een apart verdrag. Zwitserland en IJsland maken bijvoorbeeld deel uit van Schengen maar geen deel uit van de EU.

Daarnaast is er een EER, het vedrag van vrije handel met landen in Europa. Daar hoeft een land geen EU lid voor te zijn.

Leest u het nog eens na : https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/europese-unie/vraag-en-antwoord/welke-landen-horen-bij-de-europese-economische-ruimte-eer

2
72 Ruud100

@71 “Exporteerde Nederland als EEG land ook niet al zeer succesvol? ”

Dat klopt. Maar na een Nexit komen we niet in een vergelijkbare situatie als de EEG van toen.....

1
73 Rare Rakker

@72 “Nederland is wel onderdeel van Schengen, binnen Schengen is er vrij reizen, dat staat los van of een land wel of niet in de EU zit. ”

Schengen is een soort voorloper van de EU waarin het vrije verkeer van goederen en personen was geregeld. Als je uit de EU stapt, is het ook einde van Schengen. Dus bij een harde Nexit gaan de grenzen echt dicht.

“Daarnaast is er een EER, het vedrag van vrije handel met landen in Europa. Daar hoeft een land geen EU lid voor te zijn.”

Dat klopt, als we daar in willen blijven is het dus een zachte Nexit. En dan krijg je dezelfde situatie als Noorwegen, niet in de EU wel in de EER. En daar moet je gewoon voor betalen en je aan vele EU wetten en regels houden

0
74 Rare Rakker

@74 Hier nog even wat bronnen om 1 en ander aan te tonen.
Over Schengen:
“De overeenkomst maakt thans een integrerend deel uit van de EU-verdragen en omvat nu onder meer alle EU-landen, uitgezonderd Ierland en het Verenigd Koninkrijk: zij nemen geen deel aan de afspraken over grenscontroles en visa.”
https://www.europa-nu.nl/id/vh7tltw4kdtf/schengenlanden

Over Noorwegen:
“Mats Persson van de denktank Open Europe benadrukt dat 'Noorwegen net zozeer een EU-lid is als Groot-Brittannië'. "Grofweg 75 procent van alle EU-wetgeving is er immers geïmplementeerd, van arbeidsmarktregels (zoals de werktijdenrichtlijn) tot misdaadbestrijdings- en politiewetgeving."

Oslo moet als lid van de EER al deze Europese wetgeving accepteren zonder dat zij vertegenwoordigd zijn bij de EU-instituten. Het land kan op vrijwel geen enkele manier invloed uitoefenen op het besluitvormingsproces om zijn nationale belangen te behartigen, aldus Persson.”

En:
“Ook wijst ze er op dat het lidmaatschap van de EER niet gratis is. Noorwegen draagt jaarlijks 340 miljoen euro af aan de EU, zonder dat het daar enig stemrecht voor terug krijgt.”

Beide quotes omtrent Noorwegen komen van volgende bron:
https://www.trouw.nl/home/-de-noorse-verhouding-tot-de-eu-is-ook-niet-alles-~a88e002d/

0
75 Rare Rakker

@72 Nou vroeg je om bewijzen en bronnen. Zodra ik daar mee kom zwijg je hier terwijl je wel op andere draadjes reageert. Hopelijk negeer je het niet bewust

0
76 Rare Rakker

@76 ik was nog niet zo vlot. Het eerste wat mij opvalt is dat men op deze website wel stelt dat het Schengenverdrag deel uit maakt van de EU-verdragen. Dat blijft discutabel omdat je wel degelijk in de EU kan zitten zonder je aan het schengenverdrag te binden en andersom. Het schengenverdrag is ook veel ouder dan de EU en kan dus prima op zichzelf staan.

Het stuk over de EER is duidelijk. De EU heeft de regelgeving van de EER overgenomen. Als een land aan de EER afspraken voldoet dan voldoet een land ook aan de EU. Of men dan mag stellen dat een niet EU land wel aan de EU wetten moet voldoen os op zijn minst discustabel maar il kan mij voorstellen dat de EU politici het zo willen zien vanuit de obsessie voor macht en controle.

Bedankt voor uw bijdrage, grote meningsverschillen leiden vaak tot de beste inzichten.

0
77 Ruud100

Om in het Europees Parlement je medeburgers en landgenoten te besodemieteren en verraden mag je natuurlijk wel een behoorlijke vergoeding eisen, toch?

0
78 logikus

@77 Schengen zou in theorie prima op zichzelf kunnen staan maar sinds de oprichting van de EU is dat dus niet meer het geval. Vandaar dat een harde Nexit ook gelijk harde grenzen bekend. Met alle negatieve gevolgen voor onze economie.

En inderdaad, het gaat ook best wel ver dat Noorwegen zich aan EU wetgeving moet houden terwijl ze niet in de EU zitten. Maar ook dat is momenteel een feit. Vandaar dat een zachte Nexit voor ons niet zoveel oplevert

0
79 Rare Rakker

@79 Bedankt voor uw reactie. Het is inderdaad niet zwart of wit. Het is goed om de voordelen van de EU te benoemen maar we betalen heel veel geld voor deze voordelen en er blijft heel veel geld aan de strijkstok hangen, de EU dient alleen daarom al te hervormen.

De economische voordelen kosten de Nederlandse burgers 7,5 miljard Euro, en daar komt nog eens 1,7 miljard bij binnenkort. Er gaat dan 9,2 miljard euro belastinggeld uit de Nederlandse staatskas naar de EU.

De Nederlandse burger krijgt daar een goed economie voor terug maar dat koste 2,5 miljard euro per jaar meer dan het opleverde volgens het CBS.

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2016/50/nederland-deze-eeuw-grootste-nettobetaler-van-de-eu

De grootste voordelen van de EU zijn daarom mijn inziens niet financieel want het kost Nederland veel geld. De EU doet echter wel waarvoor het opgericht was, gereguleerde handel binnen Europa van belangrijke gronstoffen zoals staal om (handels) oorlog te voorkomen. Ik hoop dat de EU haast aakt met hervormen : https://nos.nl/artikel/2249837-keuze-voor-europese-unie-is-hervormen-of-opheffen.html

0
80 Ruud100

@80 “De economische voordelen kosten de Nederlandse burgers 7,5 miljard Euro“

Dat is wel bruto he? We krijgen nog 2 miljard terug van de EU ivm landbouwsubsidies enzo dus netto betalen we 5,5 miljard. Dat is inderdaad echt veel geld maar daar staat wel tegenover dat we zonder heffingen en problemen kunnen handelen met ander EU landen. En in 2017 hebben we voor 335 miljard euro geëxporteerd naar landen in de EU. Een groot deel van die economie ga je kwijt raken met een harde Nexit. Dus dan betaal je wel 5 miljard minder, maar de economie krimt met veel meer dan 5 miljard. Als je het in die verhouding ziet, is 5 miljard niet extreem veel.

0
81 Rare Rakker

@67 Klopt, maar zij lopen vooral mee in dit politieke systeem dat door grote corporaties is opgezet. Zij vallen misschien in geval van een Nexit, maar kleine bedrijven gaan nu ook de een na de ander failliet, juist doordat de EU een politiek voertuig is voor economische machten.

Maar met een Nexit schiet je volgens mij inderdaad weinig op omdat er dan direct hetzelfde soort handelsakkoorden gaat worden gesloten met andere economische machten. En dat is juist waar je vanaf moet, want door deze kapitaalstapeling binnen een kleine elite krijgt die steeds meer macht.

Ik denk ook niet dat de EU de burger of het normale bedrijfsleven beschermt. Internationale bedrijven hebben al een krankzinnige macht gekregen waartegen we ons democratisch niet meer kunnen beschermen. Dus door in de EU zijn we uiteindelijk niet beter af, want de regels van deze internationale bedrijven staan boven de wetgeving van de democratie. We moeten ons tegen dit soort machten verzetten.

0
82 zewa

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Reconquista
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Hou toch op met die pedagogische geitenwollensokken onzin. Antisemieten horen in de gevangenis. ...

1 minuut geleden geplaatst door Reconquista

Wedergeboren
Statushouders ook in de wachtrij

@16 "Zou niet weten waarom" Wet? ...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Statushouders ook in de wachtrij

@14Zou niet weten waarom dat kansloos zou zijn en hou die vergelijkingen met vroegere tijden, maar voor jezelf. Dàt is pas kansloos.Fijne d...

3 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@92Mooi, zou je inderdaad vaker moeten doen, dan krijgen we hier niet van die discussies, die op niets uitdraaien....

7 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Marrie1
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Ik heb die populisten expert Marcelo Mooren even gegoogeld. En wat blijkt, hij heeft een heel zinnig en duidelijk artikel geschreven over het...

8 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Strongoli
Statushouders ook in de wachtrij

@13Dat was veel later, toen ze al woningen hadden.En dat is verder natuurlijk geen vergelijking. Zo kan ik 9/11 er ook wel bij gaan halen,...

11 minuten geleden geplaatst door Strongoli

VBOH
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Belachelijke actie. Sta je daar staks stil voor paal met je bordjes tussen mensen die met hun gedachten met hele andere zaken bezig zijn....

19 minuten geleden geplaatst door VBOH

Bop
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Opvallend dat mensen die graag willen dat de dodenherdenking met respect wordt gehouden hier zelf druk zijn om mensen als NSB'er en landverrader...

22 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

@8 Voor jouw herhaalde verboden en strafbare racisme al helemaal niet. ...

30 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Chandigarh PornBest Black Onlyfansسكس سورياتSinnistarKomal NudeWhiteboxxx ComSexyolderwomenKnocked Out PornJogos PornHot Indian Porn DownloadDesi Maa Ko ChodaAsian Porn MassagePawg TwitterWww Hd Sex ComPenis Sex VideoTight PussiMia Khalifa Xvideo DownloadLilly WuPornopipeHooker CreampieHot Dress SexX Videos Tamil NewUp Shirt No PantiesBollywood Sex Video HdNoelle Easton Porn VideosNew Brazzers Hd PornVirgins DeflowerFrree PirnBangla Hot SceneFucksisPolice Hot Sex VideoLela Star TanningRecits De SexeTrynottocum ChallengeGianna Dior NudeMilf MilfMegmariieePervsibsAsstr.ogrCuming In My PantsPornoxxx XSunnyleons Sexy VideosXxxii Video Full HdRestaurant Sex VideoDrisana Sharma NudeBade Lund Ki ChudaiChery_lady22GingerlynnMature PornstarsForced Cuckold PornAmature Facial CumshotsScatkingsSpankba G ComSelfies Big TitsHiro XxxSwimming Pool Xxx VideoYoga Wali BfSensuous VideosMilfed TvPick Up A HookerNaked Party WivesCanadian Nude WomenMywapeNazneen Contractor NudeRoboot PornTamanna Bhatia Xxx VideoTwo Ladies SexTwo Girls Porn VideoNude Bhabhi PornJasmine CamsXnxx HdXxnxvideosWild SexGay Porn AdianInstagram Nip SlipsTop Less Beach PicsNude Movie DownloadNaked News FreeKristal BridgeNude WoemenVideos De Famosas PornosAnimal Porn For FreeKelie RocketHazel Moore TwitterJkorean PornKate Backensale NudePenny NakedTs Domino PresleyOne Penis Parody PornSex Picture Sex FilmLesbian Porn VdieosPlaybot Tv FoursomePronôسسكسىFolla A Su MadrastraOurxxxlifeJav Subs IndoFree Pornograhic VideosSleeping XnxxvideoFucking VideosYumi Kazama JavCartoon Pron ComHummping PornEatmycuntLocanto MxRule34 Video.Single Mom Need SexCuddly NudesBdsm Spreader BarSeduce Porn HdMarthi Sex ComRough HandjobSwingingheavanSexoquenteXvídeos GratuitoSexos InterracialFree Pornostar PicsXnxx Yoga VideoBestsexpositionDoctor Fuck NurseToilet Sex XxxMike Adriano KissAsainanalHorny TeachersShakila SexVidya Balan PornSavitha Bhabhi ComSoapymassageWomen Men PornSexe AdultImanol BrownMardi Gras FlashNude Body MassageDire Desires PornDanni Ashe VideosTwins Kissing Porn18+manhwaDesi Xvideo ComVideo Lesb PornCeleb JijadBrandy Renee Only FansTits With Huge AreolasAmsrIndian Village Sex ComLesbian SexxXxx 1985Porn Hot MassageGina Valentina SislovesmeEacort ItelandTamilnadu College Girls Sex Videos