door Inter in Wetenschap  ·  93 Reacties

  • 12
  • 729x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@24 voor de zoveelste keer: dat verschillen in IQ tussen individuen een erfelijke basis hebben betekent niet dat dat ook moet gelden voor verschillen tussen rassen. Zie je het verschil echt niet?

6
51 Attercopus

@25 ik zie maar heel weinig negers bij schaatsen en wielrennen. Denk je dat dat genetisch vastligt?

@28 ik vind het allemaal racistische uitspraken. Mensen kunnen die wat mij betreft beter voor zich houden tenzij er daadwerkelijk goed onderzoek beschikbaar is.

7
52 Attercopus

@40 vraag je me nu om een beroep op autoriteit om jouw beroep op autoriteit te ontkrachten? Dat iemand ooit een Nobelprijs heeft gewonnen betekent niet dat je zijn (ongezouten) mening op elk vlak maar als zoete koek moet slikken. Watson geeft ook heel duidelijk aan dat hij DENKT dat er een genetische basis is. Hij heeft er echter geen onderbouwing voor, anders dan een paar persoonlijke ervaringen. Als hij die mening onderbouwt en publiceert, ja dan neem ik hem serieus. Nu is hij gewoon een ouwe mopperkont.

8
53 Attercopus

@44 een IQ test is beperkt, en het haalt de factoren opvoeding, kansen en stimulering er niet uit. Intelligentie is niet iets wat vaststaat bij geboorte.

@48 de man is een notoire ruziezoeker. Ik denk dat hij het leuk vindt om mensen tegen de schenen te schoppen. Zijn zoon verdedigt hem door te stellen dat hij een enorme tunnelvisie op de genen heeft. Wie zal het zeggen?

7
54 Attercopus

@14 een mooie demonstratie van de risico’s zie je in @40 . Woorden van een Nobelprijswinnaar krijgen automatisch een bepaald gewicht mee, zelfs al is het gewoon een persoonlijke mening,

3
55 Attercopus

@45 De enigen die beweren dat een IQ test niet wetenschappelijk is dat zijn mensen die niet zo best presteren op zo'n test....

6
56 Ovadjah Josef

@53 Ik begrijp uit jouw antwoord dat je geen enkele kwalificatie hebt op wetenschappelijk gebied, dus als ik dan moet kiezen tussen iemand die een nobelprijs in de wetenschap heeft gewonnen of iemand zonder enige kwalificaties die dan ook nog gaat beweren dat IQ testen niet wetenschappelijk zijn, dan weet ik het wel.

Zoals iedereen met twee of meer werkende hersencellen weet; hoe hoger je scoort op IQ test, de slimmer je bent.

Als zoiets aan je uitgelegd moet worden dan is dat ook weer een teken dat je niet al te hoog scoort bij zo'n test.

4
57 Ovadjah Josef

Ja hoe kan dat eigenlijk negers wel hardlopen maar niet schaatsen of wielrennen?

0
58 Arthur2000

@54 Het is wel degelijk genetisch bepaald. Hier kan je dat zien dat omgeving, opvoeding, school, enz, geen verschil maakt:

https://politiek.tpo.nl/2018/02/13/we-iq-verschillen-groepen-nuchter-bediscussieren-taboe-verklaren/

In een studie uit 2016 lieten Rindermann, Coyle en Becker zien hoe 86 experts in intelligentie-onderzoek denken over de oorzaken van de groepsverschillen in gemiddeld IQ. Wat opvalt is dat de groep experts die denkt dat verschillen 0% genetisch zijn een minderheid is: 17%. Maar liefst 83% van de experts denkt dat er een kleine, een stevige, tot zeer grote rol is van genen. De tweede groep denkt dat grofweg de helft van de IQ-verschillen tussen groepen genetisch bepaald is.

Ik noem een aantal uitkomsten van onderzoek die tot deze conclusie leiden:

1) In de VS werden zwarte kinderen door blanke ouders geadopteerd. Toen ze volwassen waren hadden ze het IQ van hun biologische, zwarte ouders (85) en niet het IQ van hun adoptieouders (100).

2) Blanke families adopteerden ook Koreaanse kinderen; toen deze volwassen waren hadden ze een IQ van 107, net als hun biologische ouders in Korea.

3) Kinderen uit zwarte families met een laag IQ in de VS werden zeer intensief begeleid in Headstart-programma’s. Dat had geen blijvend effect.

4) De theorie dat een lage kwaliteit omgeving leidt tot het lage IQ van veel minderheidsgroepen werd onderuitgehaald door onderzoek naar doven: dove volwassenen hebben een IQ van 100.

2
59 Ovadjah Josef

@18 "Maar stel dat hij ongelijk heeft ... heb je daar wel eens over nagedacht wat dat betekent voor mensen met een bepaald kleurtje?"

Tja, je hebt helemaal gelijk, er wordt nu al zo lang geroepen dat Aziaten slimmer zijn dan Europeanen.... Dan is het daar eindelijk mee afgelopen.....
[ Zei geen enkele Europeaan ooit ]

pffff... sommige mensen lijken wel te zeuren om te zeuren

2
60 lost

@52 : Het probleem hier is dat als je helemaal geen duidelijke taal meer mag gebruiken om problemen aan te duiden, je die problemen ook niet kunt oplossen. Zolang mensen in het westen veronderstellen dat het begripsvermogen en de mentaliteit van de gemiddelde Afrikaan dezelfde is als die van de gemiddelde Europeaan zal ontwikkelingshulp alleen maar negatief uitpakken.

Bijvoorbeeld: democratie snappen ze daar niet. Want ze denken in termen van een tribale cultuur met 1 sterke leider, vrijwel altijd een man. Buiten die cultuur om denken is maar weinigen gegeven; dat vereist wel even wat meer dan intellekt alleen. Maar het Westen, de VN voorop, staat erop dat Afrikaanse staten *democratisch* worden. Is dat sadisme? Blinde arrogantie? Zodra er verkiezingen zijn breekt daar de pleuris uit, steevast. Afrika heeft qua all round ontwikkeling nog een hele lange weg te gaan. Ze zijn daar vanuit de steentijd pardoes in 'hoogwaardige technologie' sprookjesland terechtgekomen. Maar ze zijn hun steentijdmentaliteit en bijbehorend IQ nog lang niet kwijt.

1
61 Ness

@56 Dacht je dat werkelijk???? question question

Dat is net zo iets als mensen die terecht zeggen dat het gebruik van een een leugendetector onwetenschappelijk is uit maken voor notoire leugenaars. question question

1
62 MARCUSAURELIUS

@57 Je trekt denk ik een veel te grote broek aan.

@59 Die cijfers zijn te mooi om waar te zijn.

0
63 MARCUSAURELIUS

Nog iets anders:

Sommige onderzoekers claimen heel hoge IQ's voor dieren.

Zo had Koko (een gorilla) een IQ van 85 hoger als veel mensen.
Er zijn nog hogere claims, maar waarschijnlijk is ook hier de wens de vader van de gedachte. question

2
64 MARCUSAURELIUS

@57 ik heb de hoogst haalbare wetenschappelijke graad, in de biologie nota bene, een h-index groter dan jouw schoenmaat, maar geen Nobelprijs. Maar veel doet het er niet toe: een niet-onderbouwde mening blijft een niet-onderbouwde mening.

IQ testen stellen niet veel voor. Ze meten wel iets natuurlijk, maar niet hoe slim iemand is. Daar is de wetenschap het wel over eens inmiddels. Maar zelfs als IQ testen een perfecte maat zouden zijn voor intelligentie, dan nog praat Watson voor zijn beurt (denk daar maar eens over na).

Iedereen mag een mening hebben. Zo had Hawking uitgesproken meningen over buitenaards leven, en dat we ons maar beter gedeisd kunnen houden. Een leuke mening, maar wetenschappelijk ... nou, nee.

1
65 Attercopus

@59 laat het maar aan TPO over om de boel te verdraaien. Even het originele artikel van Rindermann ET al opgezocht. Uit het abstract: “Education was rated by N = 71 experts as the most important cause of international ability differences. Genes were rated as the second most relevant factor but also had the highest variability in ratings. Culture, health, wealth, modernization, and politics were the next most important factors, whereas other factors such as geography, climate, test bias, and sampling error were less important.”

En niet onbelangrijk: “The paper concludes with a discussion of limitations of the survey (e.g., response rates and validity of expert opinions).” De response rate was maar 20%. Goeie kans dat vooral de lui met een extreme mening zich wel wilde uitlaten. Verderop in het artikel: “One researcher suggested in an email that only politically biased researchers would respond to the questionnaire, especially given its length.”

Ook leuk, verderop in het artikel: “There may be 20–50 scientists who study international differences in intelligence. Based on this estimate, the number of respondents (71 people) may exceed the number of scientists who study the topic! ” En: “Only a small number of experts responded to the invitation, and the responses of these experts may be unrepresentative and biased.”

Uiteindelijk blijft het bij een paar meningen, en de auteurs hebben dat ook heel scherp door: “A single empirical study can contradict expert opinion, and the results of the current survey must be validated in future empirical research.” Oftewel, er is geen enkel empirisch bewijs, alleen wat meningen.

1
66 Attercopus

@61 van mij mag je duidelijke taal gebruiken als daar een goede onderbouwing voor is. Groepen mensen intrinsiek dom noemen vind ik onacceptabel totdat daar goed bewijs voor is. De ontwikkeling van Afrika is totaal anders dan die van Europa, en de Europeanen hebben een behoorlijk aandeel gehad (en nog steeds) aan de chaos daar. Dat het daar een zooitje is bewijst niet dat negers erfelijk belast zijn met domheid. Tjonge, als op domheid aankomt, en als je alleen op NK afgaat, dan is het met Nederland zeer ernstig gesteld.

1
67 Attercopus

@60 ik weet niet of Aziaten, puur door hun genen, slimmer zijn dan Europeanen. Dat weet niemand. Ik zou het wel triest vinden als in China men meewarig naar Nederlandse kindertjes op school zou kijken omdat men vermoede dat ze dom zijn. Tja, dan zullen ze ook dom van school komen. Gelukkig zijn de Chinezen een stuk slimmer dan de Nederlanders question (tenminste, het contingent tokkies dat op NK rondhangt).

1
68 Attercopus

@34 Nee, in NL begin je niet met een achterstand als je kleurtje hebt. Dat boeit geen mens.

Als je het goed doet op school dan kom je vanzelf op de universiteit en daarna in de goede baantjes. Maar dat schijnt hun dus niet te lukken.

3
69 Ovadjah Josef

@63 Wat je dus zegt is: "Als de cijfers me niet bevallen dan steek ik daar m'n kop voor in het zand."

2
70 Ovadjah Josef

@65 IQ testen meten nou net wel hoe slim iemand is.

Ze zijn ook heel goed in het voorspellen hoe goed iemand het gaat doen op school en in zijn verder leven:

https://politiek.tpo.nl/2018/02/13/we-iq-verschillen-groepen-nuchter-bediscussieren-taboe-verklaren/

IQ-tests zijn de beste instrumenten die 100 jaar psychologie heeft voortgebracht. Het zijn uitstekende voorspellers van schoolprestaties en werkprestaties. Aangezien integratie van immigranten loopt via de schoolbankjes en de werkvloer is het gemiddelde IQ van een groep immigranten essentieel voor de integratie in de Nederlandse samenleving.

Mijn onderzoek bij de Nederlandse Spoorwegen liet zien dat IQ-tests met een sterke taalcomponent niet gebruikt kunnen worden voor solliciterende immigranten die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen. Echter, verder voorspellen IQ-tests kleurenblind: allochtonen en autochtonen met dezelfde IQ-score hebben hetzelfde niveau van trainingsprestaties en werkprestaties.

3
71 Ovadjah Josef

@70 Nee maar sommige cijfers roepen achterdocht op.
Dat het IQ van hun adoptie ouders precies 100 was is er zo eentje.

1
72 MARCUSAURELIUS

@71
Nooit bewezen dat ze dat doen.
Wel kan het een zichzelf vervullende profetie worden.

2
73 MARCUSAURELIUS

@73 Zoals je in dat artikel kan lezen, dat is gebleken uit een onderzoek wat daar naar gedaan is.

4
74 Ovadjah Josef

@72 Je denkt toch niet dat dat onderzoek maar met 1 stel gedaan is?

3
75 Ovadjah Josef

@74 Het wordt geclaimd maar niet waar gemaakt.

1
76 MARCUSAURELIUS

@75 Nee, juist daarom is die 100 zeer onwaarschijnlijk.
Dat riekt naar de methode Stapel.

1
77 MARCUSAURELIUS

@71 dat de IQ test het beste is waar de psychologen mee gekomen zijn om intelligentie te meten betwist ik niet. Ik deel echter de kritiek van vele wetenschappers dat het een uiterst beperkte maat is. Verder doet het er ook niet toe, zoals ik al eerder aangaf: zelfs als het een perfecte maat is, dan nog zegt het niet dat de verschillen in IQ score tussen rassen berusten op genetische verschillen.

0
78 Attercopus

@71 Nog even dit:

"" trainingsprestaties en werkprestaties"" hoeven helemaal niet aan intelligentie gekoppeld te zijn.

0
79 MARCUSAURELIUS

@77 Het is misschien moeilijk te begrijpen voor je, maar als je een groot sample neemt uit een groep die een gemiddeld IQ van 100 heeft, dan is de kans heel groot dat dat sample dan ook een gemiddeld IQ van heeft.

3
80 Ovadjah Josef

@79 Nee, dat hoeft niet, maar dat zal in de praktijk natuurlijk wel de belangrijkste factor zijn.

6
81 Ovadjah Josef

@80 Jammer voor je maar dat klopt niet.

Om te beginnen worden adoptie ouders niet random aangewezen, het is iets waarvoor ze kiezen.
Als mensen kiezen dan dat van hun instelling afhangen of van hun IQ.

Daarbij zit er ook nog een principiële fout in.
Je hebt twee groepen de eerste is waaruit de kinderen stammen, waarvan je beweert dat het IQ onder het gemiddelde ligt van het geheel. Dan moet bij de adoptie ouders het gemiddelde noodzakelijkerwijs boven dat gemiddelde liggen en dus niet op 100.

1
82 MARCUSAURELIUS

@81 Dat beweer jij, maar ik denk dat dat helemaal niet waar hoeft te zijn.

1
83 MARCUSAURELIUS

@82 [Daarbij zit er ook nog een principiële fout in.
Je hebt twee groepen de eerste is waaruit de kinderen stammen, waarvan je beweert dat het IQ onder het gemiddelde ligt van het geheel. Dan moet bij de adoptie ouders het gemiddelde noodzakelijkerwijs boven dat gemiddelde liggen en dus niet op 100.]

En dat is één hele grote principiële fout.

6
84 Ovadjah Josef

@84 Ja en die fout heb jij gemaakt. question

1
85 MARCUSAURELIUS

@85 Dus jij denkt dat iemand met een IQ van 80 net zo veel kans heeft om hersenchirurg te worden als iemand met een IQ van 130?

4
86 Ovadjah Josef

Donkere atleten domineren bij atletiek de loopnummers.
Blanke atleten domineren in de zwemsport.
De oorzaak is de lichaamsbouw.
De lichaamsbouw wordt bepaald door genen.
Genen hebben blijkbaar invloed op lichamelijke prestaties.
Is het dan aannemelijk dat genen invloed hebben op geestelijke prestaties?
De vraag stellen is haar beantwoorden.
Dus ja.

2
87 Graaier1000

@87 “Is het dan aannemelijk dat genen invloed hebben op geestelijke prestaties?“

Zeker, daar twijfelt ook werkelijk helemaal niemand aan. De vraag die voorlegt is echter een andere. En als je eigen geestelijke prestaties een klein beetje beter zijn dan halve zwakzinnigheid dan zou je dat kunnen inzien.

2
88 Attercopus

@86 Dat staat nergens.
Ik heb het over die precies 100 die ik niet vertrouw.

1
89 MARCUSAURELIUS

@89 Natuurlijk staat dat nergens. Iedereen weet dat iemand met een IQ van 80 nooit een hersenchirurg zal worden, en nooit een universitaire opleiding zal voltooien.

Maar waarom zijn er dan idioten die beweren dat IQ niks met slim zijn te maken heeft??

Dat zullen waarschijnlijk die figuren met een IQ van 80 zijn.

3
90 Ovadjah Josef

@90 Je hebt duidelijk geen argumenten meer en daarom ga je maar schelden.
Want veel meer is het niet.

Op de kritiek van precies 100 ga je namelijk wijselijk niet in.

0
91 MARCUSAURELIUS

@91 Het moment dat mensen gaan beweren dat een hoog IQ niks met slim zijn te maken heeft, dat is het moment dat verdere discussie zinloos is.

2
92 Ovadjah Josef

@92 Ten eerste heb ik dat niet gezegd.
Ten tweede is slimheid iets anders als intelligentie.

0
93 MARCUSAURELIUS

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Zie Hier
GroenLinkser woest dat haar partij verklaring tegen Jodenhaat ondertekent: 'Leidt aandacht af van moslimhaat' - NieuwRechts.nl

Ach ze roepen nog niet lang leve het fascisme!Hoewel...

13 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

sockknitter
Duizenden Hongaren de straat op om gelekt telefoongesprek in corruptieschandaal

@4Het is het begin. ...

14 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Bram brabant
Ter Apel blijft overvol door tekort aan opvanglocaties, woningen en ongecontroleerde instroom

Pleur eerst dat volk eruit wat geen recht heeft op asiel.Dan blijft er plek zat voor de echte vluchtelingen die natuurlijk ook weer naar huis ...

17 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Zie Hier
Eerste Kamerleden dragen pro-Palestijnse sjaal tijdens commissiedebat - NieuwRechts.nl

valt op dat er steeds meer fascistische gedragingen komen/zijn!...

17 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Bram brabant
Winkeliers Ter Apel sturen brandbrief om overlast asielzoekers: 'Ons dorp is kapot'

En dat profiterende asielgespuis gaan ze over heel Nederland verspreiden.😡😡...

21 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Defcte burger
Utrechtse visdeurbel nóg populairder dan vorig jaar: duizend keer per dag aangebeld

Touwtje door de brievenbus, kunnen ze zelf naar binnen ....

27 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Moien
Tsjechië ontmantelt Russisch desinformatienetwerk, dat ook op België mikte

Wie o wie is dat in Nederland?In België weten ze al, dat de Winter zich laat betalen door China en van "Voice of Europe" is bekend dat daar ...

1 uur geleden geplaatst door Moien

progressiefliberaal
Ter Apel blijft overvol door tekort aan opvanglocaties, woningen en ongecontroleerde instroom

Dat tekort aan woningen zorgt er ook voor dat Nederlandse mensen twintig jaar op een wachtlijst staan. De asielinstroom draagt daaraan bij en da...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Kamervoorzitter Bosma roept Baudet op matje vanwege bedreigen Klaver na debat

@8,Nou, dat ben ik niet met je eens. Het kan natuurlijk best zo zijn dat hij uit zijn slof schoot omdat hij de verdachtmakingen zat was (dat...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Kamervoorzitter Bosma roept Baudet op matje vanwege bedreigen Klaver na debat

Bosma heeft gelijk. Zeggen 'als we ergens anders waren, dan sloeg ik je op je bek' is overdrachtelijk en duidelijk niet letterlijk te nemen, wan...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

NK. App
TeenfideltyNicole Aniston Creampie CompilationJapanese Porn MotherTv VoyeurMilf Teacher PornNagatoro NudeJess Mike MillerGay Suck BallsGiant Tits MomXxxhindeVideo Game Sex VideoXxx Video Indian LiveMassage OrgasmFantacyhdHeather Brooks PornNaughty Ameicaصور متحركه سكسيةمحارم تويترHentia CatgirlBlack Porn SquirtingPornográficas PelículasVoyer House.comJaiden Animations PornJasmine James SexPlug Talk XxxSkylarmoexoCamila Cabello NudesRedtube.vomVideospornogratis EspañolPorno GratuitsAnal Porn MoviesTelugu HardcoreNegritas PornPorn Story PornNaked KeflaInterracial SquirtIndian Girl Fuck HdBangladeshi Lady SexPornolandia_xxxAnal Gape HugeCarrieemberlynSexy Bhabhi XvideoThaysa Lopes PornAmateur Asian BjNaked FacesittingBete Se ChudiFree Xxx MoviedBug Tits XxxTeen Fuck PornSexci VideoNatural 21 ComBodo PornIndianmahi PornOmegle Porn With SoundPornoespañol GratisCreampie XxxJapanese Bbc XxxTinee BadassParody Porn Movies FullWannceLoopdas FamosasForced OrgasumCulingus PornBoudi Choda ChudiThefappeningvlogSambaporniVixen CokYoutubers NuasPornos De MaduritasCulotes PornosCaramelbbwtubePhotoacompaRena RiffelLeah Remini NudesRandom Sex VideoPunjabi Bhabhi XnxxBest Korean PornPorn Indian AntyClassy PornAshley Madison PornHinde XnxxMila PornIndian Sexy BlueKorean Movie 18Xxx Sexy PussyFetish PornBaylee EverlySexpackerMegnutt02 XxxY Vijaya HotIsa Moon PornPorn BrasileiraCruella Morgan NudesJaime Presley NudeLatino Porn StarsMature Lesbian Seduction PornHq PornkAmber Alena AnalSquirt LeggingsAstolfo Porn ComicPorn Mia LinaLatest Indian Fucking VideosNubliesflimsNewbie NudesFree Hook UpsCharley HartLuna Star BbcMale Nude NakedAnime Indian PornRuby Rose PornSandhal Bergman NudeActrices Mexicanas DesnudasIndiangaysite ComIt Takes Two To Spy PornMillk PornFaprolettInfluencetsgonewildAubrey Plaza NsfwErika RoeHally Barry NakedXx Video 2013HotbhabhiHot Sexy KoreanThai Ladyboy NudeBgrade FilmsMature Mom NudeHot FuckingBlack Anal LesbianThe Other Board Denver#thefappeningPorn Canal +All Porncomic.Janet Leigh NudeVirgoperiotTessa Fowler NakedGayhoopleAssamese X VideoDeepika Padukone Xxx SexXxx38Xxxxxxxxxxx SexLive Sex ComePorn InuyashaPorn CetegoriesImpregnate GifBeautiful Boobs PressRichards RealmJapanese Lesbien PornAmateur Wife In ThreesomeBokep Indonesia Prank OjolPordede.com