• 7
  • 1080x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Moeilijk te missen, die Maggie. question

4
1 Wild Rover

Wat ziet die er ongezond uit.

5
2 Aragon

* Verwijderd door de redactie *

3 Robin

@3

Waar maak jij je nu ineens druk om?

Je beweerde altijd dat er geen goed werkend geneesmiddel bestond....
Of zou het dan toch..........

10
4 Norton

* Verwijderd door de redactie *

5 Robin

@4 @5
Citaat uit bronartikel:
(**) “Pervers, degoutant, onaanvaardbaar.” De oppositiepartijen in ons land zijn vernietigend voor het Italiaanse farmabedrijf Leadiant. “Dit is in één woord pervers”, zegt Karin Jiroflée van sp.a. “Een geneesmiddel dat al zeer lang bestaat op deze manier misbruiken om de winst te maximaliseren, is schandalig. Het bedrijf heeft op geen enkele manier iets toegevoegd aan dit geneesmiddel, het misbruikt de wetgeving om een onverantwoord hoge prijs te vragen en men rekent erop dat de gezondheidszorg dat bedrag zal ophoesten.” (**)

Het is in feite dus al ouder nieuws en kwam zodoende hier al eerder ter sprake:
https://www.nieuwskoerier.nl/news/355273-minister-bruins-praat-niet-met-leadiant

De handel en wandel van Leadiant Biosciences Limited werd toen al schandalig gevonden en is dat nog steeds omdat België helaas ook is moeten stoppen met het magistraal bereiden van het middel:
(**) “Nu is het onbetaalbaar”, zeggen de Belgische patiënten. In het UZ Leuven werd jarenlang een goedkoop alternatief bereid, maar dat is sinds eind oktober niet meer mogelijk omdat de grondstof nét niet zuiver genoeg is. En dus zitten de patiënten al ruim twee maanden zonder medicatie. In Knack schudde professor David Cassiman (UZ Leuven) eind vorig jaar al eens aan de boom, maar uw krant kon nu ook met drie families spreken.(**)

Er mag wat mij betreft nog liever gisteren dan vandaag een eind komen aan de cowboy-praktijken van Leadiant. Dat is niet meer dan een ordinair handelshuis dat misbruik maakt van de regelingen voor weesgeneesmiddelen.

5
6 Wilmama

@6 het vervelende is dat de wet dit soort gedrag toelaat. Vrije markt is heilig. Hoog tijd voor strengere regulering, maar ik vrees dat er altijd landen zullen blijven die daar niet aan willen.

2
7 Attercopus

@7
Voor weesgeneesmiddelen bestaat aparte wet- en regelgeving, maar die mag intussen wel flink aangescherpt worden: http://www.orpha.net/national/NL-NL/index/over-weesgeneesmiddelen/

(**).....Om onderzoek en ontwikkeling in de weesgeneesmiddelen sector te bevorderen, hebben overheden richtlijnen voor de gezondheidszorg en biotechnologie-industrie ingevoerd. Dit begon al in 1983 in Amerika, toen de ‘weesgeneesmiddelen wet’ werd aangenomen, en werd gevolgd door Japan en Australië in, respectievelijk, 1993 en 1997. Europa volgde in 1999 met de invoering van een gemeenschappelijk beleid voor weesgeneesmiddelen in alle lidstaten. (**)

4
8 Wilmama

Hup Belgie

1
9 Jongens van de Witt

@7
Heb je een goed punt het lijkt er soms gruwelijk hard op dat de vrije markt belangrijker gevonden wordt dan het welzijn van mensen.

0
10 Al

* Verwijderd door de redactie *

11 Robin

Medisch contact "Nieuwe stichting wil prijsopdrijving farma aanpakken"

CDCA is goedkoop te produceren en was volgens FtV van 1976 tot ten minste 2008 in Nederland op de markt onder de merknaam Chenofalk en kostte 28 cent per capsule. Vanaf 1999 werd het middel offlabel voorgeschreven voor de behandeling van CTX en kostte 308 euro per behandeling per jaar. In 2008 verkreeg Sigma-Tau Pharmaceuticals (wat later Leadiant Biosciences genoemd werd) de rechten op Chenofalk en haalde het product in 2015 van de markt. In 2017 keurde het Europees Geneesmiddelenbureau Leadiants CDCA goed als weesgeneesmiddel voor de behandeling van CTX. Daarna keerde CDCA terug op de Nederlandse markt met een prijs die vijfhonderdmaal hoger is, aldus de stichting. Omdat CDCA voor de behandeling van CTX nu een weesgeneesmiddel is, mag alleen Leadiant het geneesmiddel CDCA voor deze indicatie, gedurende tien jaar, in de Europese Unie op de markt brengen.

https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/nieuwe-stichting-wil-prijsopdrijving-farma-aanpakken.htm

0
12 Nieuwsgierig
13 Nieuwsgierig

Gewoon het bedrijf meteen nationaliseren en de productie faciliteiten afpakken.

1
14 rabartels

* Verwijderd door de redactie *

15 Robin

* Verwijderd door de redactie *

16 Robin

Farmamaffia dus.

1
17 Mac Benac

de pharmaffia heeft een enorme lobby waar men niet onderuit kan .

1
18 ongelovenloos

Dit is dus regelrechte MOORD van die industriebonzen en hun aandeelhouders.

6
19 Uit Den Haag

Nationaliseren die farmamaffia.

1
20 Reagurius

In België hebben ze toch een afgeslankt Kiwimodel?

1
21 Reagurius

@20 @21
https://nl.wikipedia.org/wiki/Kiwimodel

Het kiwimodel is een Nieuw-Zeelands model voor terugbetaling van geneesmiddelen, waarbij de overheid openbare aanbestedingen uitschrijft. Alleen de prijs van het goedkoopste medicijn dat respectievelijk alle ..................

(**) In april 2005 werd een afgeslankte versie van het kiwimodel door het Belgische parlement aangenomen. De aanbesteding gebeurde alleen voor een aantal generische geneesmiddelen, zoals de anticonceptiepil.(**)

In @8 staat al dat er voor weesgeneesmiddelen aparte wet- en regelgeving bestaat, dus kan er geen sprake zijn van het toepassen van het Kiwimodel.

3
22 Wilmama

@14 @15 @16 @17 @18 @19 @20
(**) Bij de Europese tak van Leadiant Biosciences ltd die in Londen is gevestigd, werken slechts 13 mensen. Zij maken niets. Zij kopen slechts geneesmiddelen in. Deze tak is dus een ordinair handelshuis. Hoeveel winst de echte fabrikant waar Leadiant CDCA inkoopt – een zeer oud geneesmiddel – is onbekend. (**) Zie artikel onder link in @6

3
23 Wilmama

De eu geeft ze alle ruimte, weg ermee.

3
24 Ceesje

@allen
Ik mag aannemen dat voor Leuven ongeveer hetzelfde geldt:
https://www.nvz-ziekenhuizen.nl/actueel/huidig-artikel/3799-belangrijke-uitspraak-igj-inzake-dure-medicijnen
30-11-2018

(**) Kwaliteitseisen naleven
Uit het onderzoek van de inspectie blijkt dat het Amsterdam UMC de regels rondom het bereiden van het geneesmiddel CDCA niet geheel heeft nageleefd. De inspectie heeft daarom twee waarschuwingen gegeven: vanwege het gebruik van een grondstof die niet aan de kwaliteitseisen voldeed en vanwege het maken van reclame voor het zelf bereide geneesmiddel. De grondstof moet voldoen aan de kwaliteitseisen die beschreven zijn in de Europese Farmacopee. Indien het ziekenhuis voldoet aan deze kwaliteitsvoorschriften, is de weg vrij voor het Amsterdam UMC om opnieuw CDCA te bereiden voor zijn patiënten. (**)

https://m.hln.be/nieuws/binnenland/farma-files-coucke-geeft-opdracht-om-op-zoek-te-gaan-naar-grondstof-medicijn-gaan-alles-doen-om-deze-reeds-zo-getroffen-mensen-hun-leven-terug-te-geven~ade0a6f9/

(**) Coucke gaf één van zijn ondernemingen onmiddellijk de opdracht om op zoek te gaan naar de grondstof voor het medicijn CDCA, zodat ze in het UZ Leuven het goedkope alternatief opnieuw kunnen bereiden. “Beschaamd dat de farma-industrie soms nog zo handelt. Als bestuurder van Fagron, de wereldmarktleider (tevens zeer actief in België) in compounding, heb ik direct opdracht gegeven om deze grondstof wereldwijd te zoeken en dan moeten we in België registratie indienen voor magistrale bereiding”, aldus de ondernemer op Twitter. “Met plezier heb ik gehoord dat ze er al een week mee bezig waren, net om dit soort problemen op te lossen. We kunnen natuurlijk niks beloven, maar gaan alles doen om deze reeds zo getroffen mensen hun leven terug te geven!” (**)

Maggie De Block grotendeels alles in de schoenen schuiven, vind ik i.i.g. wel erg kort door de bocht. Het totaalplaatje toont m.i. duidelijk dat er adequate maatregelen op Europees niveau nodig zijn om dit soort excessen zo goed als mogelijk te beteugelen.

4
25 Wilmama

@10 dat krijg je van decennialang rechts stemmen. Niet alleen in Nederland natuurlijk.

@11 die kunnen dat pas doen als de kiezer ze daar een mandaat voor geeft. De grootste partij van Nederland is echter een partij die zoveel mogelijk aan de markt wil overlaten.

1
26 Attercopus

@24 volgende keer dan toch maar gaan stemmen voor het Europese parlement.

@20 Dan moet er eerst een marxistische dictatuur in Italië gevormd worden. Bedrijven hebben ook rechten. Ik denk dat het efficiënter is om in te zetten op een strengere regulering van de sector.

1
27 Attercopus

@20
Nu is het alleen te duur, bij nationalisatie wordt het een politiek machtsmiddel.

2
28 Snorrie

@26
Nogmaals: weesgeneesmiddelen hebben een aparte status en zijn niet louter een politiek probleem: https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/zeldzame-aandoeningen/regionaal-internationaal/internationaal#node-internationale-vergelijking-zeldzame-aandoening

De problemen rondom zeldzame aandoeningen zijn dus complex en pasklare oplossingen niet 1-2-3 voorhanden.

4
29 Wilmama

@29 natuurlijk is het een complex probleem en zijn er geen pasklare oplossingen. Neemt niet weg dat ik graag een striktere regulering van de farma zou zien, en dat dat politieke wil (op internationaal vlak) vereist. De kiezers kunnen er dus wel degelijk iets aan doen.

1
30 Attercopus

@30
Dat zei ik in @8 ook al:
[ @7
Voor weesgeneesmiddelen bestaat aparte wet- en regelgeving, maar die mag intussen wel flink aangescherpt worden: http://www.orpha.net/national/NL-NL/index/over-weesgeneesmiddelen/ ]

4
31 Wilmama

@30
Er is sinds afgelopen augustus een Nederlandse stichting die de mistoestanden aan gaat pakken: https://www.farmaterverantwoording.nl/2018/08/24/stichting-farma-ter-verantwoording-gaat-autoriteit-consument-en-markt-verzoeken-op-te-treden-tegen-farmaceutisch-bedrijf/

Amsterdam – 25 augustus 2018 – De Stichting ‘Farma ter Verantwoording’ gaat farmaceutische bedrijven aanpakken die te hoge geneesmiddelenprijzen vragen. De eerste zaak die de Stichting onder de loep neemt, is de prijsstelling van het medicijn chenodeoxycholzuur (CDCA) voor de behandeling van de zeldzame stofwisselingsziekte cerebrotendinous xanthomatosis (CTX). Er zijn in Nederland naar schatting 60 patiënten met CTX.

(**) “Wij vinden de handelswijze van Leadiant maatschappelijk onbetamelijk’, zegt Wilbert Bannenberg, voorzitter van de Stichting Farma ter Verantwoording. “Leadiant maakt misbruik van haar economische machtspositie. De Stichting zal daarom een handhavingsverzoek doen bij de Autoriteit Consument en Markt die tegen deze misstanden kan en zou moeten optreden.” (**)

4
32 Wilmama

@27 Hoe komt U er bij dat ik niet stem, natuurlijk maak ik gebruik van mijn recht. Wat ik niet doe is mij bang laten maken met allerlei doem scenario's als we van die eu af zouden willen.

0
33 Ceesje

Die maffia praktijken van ongehoord de prijs opdrijven is ongehoord. Maar zelf een medicijn onderzoeken en gokken op de goede grondstoffen mag ook niet. Grote kans dat je dan mis gokt en verkeerde grondstoffen mengt en daar word de patiënt niet beter van.

Verder zit je met octrooi en patent. Als een ander het namaakt kan er van de fabriek een grote schadeclaim komen omdat zij veel geld mislopen. Maar erger nog als mensen medicijnen gaan namaken dan stoppen de fabrikanten met onderzoeken en als er b.v. voor kanker, reuma, ALS, en andere ziekten geen medicijnen meer worden ontwikkeld dan komt het niet goed. Beter is Europese prijsafspraken maken met fabrikanten.

Wat je dan wel ziet is dat er in landen als India waar mensen een schijntje verdienen van ons salaris weer heel goedkope prijsafspraken gemaakt worden. Dat dan weer wel

0
34 Jan met de korte achternaam

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

@20 "EU ... ze doen niks" EU-migratiepact. ...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Reconquista
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

@19Dat de EU het moet regelen roepen we al 20 jaar maar ze doen niks. En de Turkije deal, Tunesië deal, Egypte deal, Libië deal zijn allemaa...

4 minuten geleden geplaatst door Reconquista

ongelovenloos
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

Ik praat het niet goed maar als er maar niet geluisterd word naar de mensen die gewoon tegen een muur lullen dan kan je zoiets wel verwachten....

12 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Biscanna
'Anti-wokepartij' groeit op VU: 'Studenten zijn er klaar mee!'

Goed om te zien dat er ook nog verstandige leerlingen rondlopen daar, en niet alleen woke patiënten. 👍...

14 minuten geleden geplaatst door Biscanna

RobP
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

Duidelijk.Oplossing:Aangezien de gehele EU (op enkele uitzonderingen na) vergelijkbare problemen ondervindt, moet het op EU niveau geregeld ...

29 minuten geleden geplaatst door RobP

Reconquista
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

Na het bedriegen van het volk volgt het bedreigen van politici. Beide is niet goed te praten. ...

33 minuten geleden geplaatst door Reconquista

greenpollo
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

@2Echt slaan kan natuurlijk niet nee Maar een ouderwetse schop onder de kont is niks mis mee. Ik ben er iig niks minder van geworden en leef...

1 uur geleden geplaatst door greenpollo

greenpollo
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@65Klopt, alleen de vrouwen meestal niet.....

1 uur geleden geplaatst door greenpollo

Wedergeboren
​russians Show "ingenious" Solution Against Ukrainian FPV-Drones | Defense Express

Google TRANSlate: https://en-defence--ua-com.translate.goog/news/russians_show_ingenious_solution_against_ukrainian_fpv_drones-10278.html?_x_tr_...

1 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
‘Uitleveringsproces van Quincy Promes in Dubai volgende week van start’

Doe vooral lekker rustig aan. . . ...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Brazzres VideoMy Free Cams MGamespornSex Video UpHollywood Erotic Movie DownloadCzech Streets PornoTop Onlyfans ModelAudio Erotic StoriesXxx85Dad DpAgregador PornoWitcher Sex ScenesUncensored HenatiFree Brazzer Viseosسكس شيميلاتFinishhim PornBrazzers FreeXhamster PicsOg FapMelissa Rausch BoobsElizabeth Olsen Hot NudeErotic JapanAgedloveJapan Rep Sex VideoNew Porn Desi VideosHuge CliterousFree Lesbian PirnDubed Anime PornBokep AmerikaTameuf .comJiz LeeWhat Is The 69th PositionNubile FilmEnglish Old Sex VideoLatina PoundedRasi Sex VideosNaked Indian BoysMen Penis ImageCutegirlpornSexboy GayRachel Cook NudeHotwife ChallengesXvideos GayNamitha Sex XxxNaked Women At HomeDominant Shemale PornNude LeabiansPorn Gay BrazilNude CompilationBig Thai TittiesVideo Porno Femme MaturePhotos Of Miley Cyrus NudeNew Aunty Sex VideoIndian Massage XnxxOld And Yiung PornAsian Massge Near MeFamily Sex Hd ComBangali Desi SexNaked Yoga School ComFirst LovehentaiRealbooruNuas No TiktokClaire TenebrarumVideo Nude Mature WomenMia Khalifa Johnny Sins XxxStepmommyMom And Son Reality PornXhamstrPrivate Delights ChYoung Porn SitesCqnuAubrey Plaza LeakedMom Son Incest MoviesPriya Rai Pron StarFake Agent UkKen OttSex Porn FilmMilking The MilfGrace Charis Only Fans LeaksBig Boobs Romantic PornNip Slip GirlfriendTrans 69Bad Dragon PornFotosporno GayGay Porn HqJapamese PussyAmateur FuckingAyesha Takia BoobsIndian Village Mms VideoXxnx Force VideoSery VideoNewxxxLily Kawaii ThreesomeJapon PornolarTheodora MoutinhoNextdoortabooWww X Video Com HdEnglish Sex English Sex English SexTelugu Comic Sex StoriesDesi Hindi XvideoCorey Chase CreampieOnlyfans HannahowoMicky LynnHot Sexy Porn HdXxx Videos Boobs SuckingX Porn Video DownloadLachicaspiderTiavapornDeepgoretubGonewildeaudioPawnshop PornAtk NudesSucubus HentaiSwathi Naidu Pregnancy TestBaby Doll XxxAlexy StaarBiggest Dicks In PornE-hentiManga De SexeBarzzars ComXxx Sexy Mia KhalifaProm XxBrazzers Com Video DownloadFast FuckBig Titty BimboSolo MasturbationBrezzer Porn VideoJenny Scordamalia Nude80s Female Porn StarsWeannonceTarra WhiteLena Paul SexsSixty Nine PositionAnal Licking VideosCruising Near MeSexdesivideoDsi PornCharminar Movie SongsSunny Husband SexX Rated PornPornos IndeOnly Fans KeaksJessica NudeXnxx AdivasiXxx Video Hindi BhojpuriDeeperr PornLivesex CamsBlack Teengirl PornXnxxvcCollege Girls X Videos