De vissers met de verstekeling vanochtend
In samenwerking met
Omrop Fryslân
NOS Nieuws

Vissers ontdekken bijzondere verstekeling op volle zee

Na een soms hachelijk avontuur op volle zee is een jonge kat vanochtend veilig en wel weer aan wal gebracht in Harlingen. De vissers van de Our Anna ontdekte het beestje afgelopen maandag terwijl ze op volle zee voeren.

De bemanning van de kotter was net bezig om de eerste vis te vangen en te verwerken, toen de kat te voorschijn kwam, meldt Omrop Fryslân. Het ging nog bijna mis op het moment dat een van de bemanningsleden het dier wilde vangen. Het beestje rende het dek op, terwijl er net een golf overheen sloeg.

De bemanning vreesde het ergste, maar zag de kat even later toch weer rondlopen. Nu lukte het vangen wel. Het dier kreeg een warm plekje en, daar was genoeg van aan boord, onbeperkt vis zoals kleine haring en gekookte wijting.

De bemanning raakte behoorlijk gehecht aan het dier, vertelt schipper Jilling Coehoorn uit Lemmer.

Kat verstopt aan boord van vissersboot: 'Ze heeft nog nooit zoveel vis gehad'

Dierenambulance stond klaar

Vanmorgen in alle vroegte meerde de Our Anna af in de haven van Harlingen. Daar stond de dierenambulance al klaar om de vooralsnog naamloze kat te controleren en mee te nemen. Omdat het dier geen chip heeft, is de eigenaar onbekend. Het dier verblijft nu in een asiel.

Als het baasje zich niet binnen twee weken meldt, dan gaat het asiel op zoek naar een nieuwe eigenaar. De vrouw en kinderen van Jilling Coehoorn hebben al aangegeven in aanmerking te willen komen. De schipper zelf moet nog even aan het idee wennen. Hij heeft al twee katten.

Advertentie via Ster.nl