Bjorn Amattarmoedji werd doodgestoken door Richenol de W. terwijl hij zijn broertje wilde beschermen

De aanleiding van de dodelijke steekpartij die de 25-jarige Bjorn Amattarmoedji in Den Haag het leven kostte is een al langer slepende ruzie tussen hem en de verdachte, dat vertelt iemand die betrokken is in een gesprek met Boevennieuws. Bjorn Amattarmoedji werd neergestoken toen hij zijn broertje probeerde te beschermen. Deze werd door de verdachte, de 27-jarige Richenol de W. achterna gezeten met een mes. De ruzie tussen Richenol de W. en Bjorn Amattarmoedji zou al langer gaande zijn geweest. Hierbij zou Bjorn ook al meerder keren met de dood zijn bedreigd.

Steekpartij

Het drama speelde zich afgelopen donderdagavond rond 20.30 uur af op de Weimarstraat in Den Haag. Bjorn wilde samen met een vriend in een auto stappen toen Richenol de W., ook wel bekend als Nolly, hem tegen kwam. Er ontstond vervolgens een ruzie waarbij over en weer gescholden werd. Het broertje van Bjorn zat al in de auto samen met een vriend en zag in de spiegel dat Richenol de W. een mes bij zich droeg. De twee stapten daarop uit waarbij het broertje van Bjorn d verdachte tegen een muur aan duwde. Richenol trok hierop zijn mes en begon daarmee te zwaaien. Bjorn en zijn broertje renden vervolgens weg waarop Richenol de W. het broertje van Bjorn met het mes in zijn hand achtervolgde. Bjorn rende op zijn beurt weer achter Richenol de W. om zijn broertje te kunnen beschermen. Deze draaide zich plotseling om toen Bjorn achter hem rende en stak hem daarbij direct in zijn hart.

Aanhouding

Richenol de W. was op het moment dat de steekpartij plaats vond samen met zijn moeder in de Weimarstraat. Hij vluchtte vervolgens samen met haar een restaurant binnen waar hij zich schuil hield. De eigenaar van het restaurant heeft hem vervolgens binnen opgesloten waarna de politie hem als verdachte heeft kunnen aanhouden. Bjorn Amattarmoedji lag ondertussen op straat te vechten voor zijn leven. Hij zou in totaal vijf keer zijn gereanimeerd maar overleed de volgende ochtend vroeg alsnog aan zijn verwondingen.

Lees ook: Bjorn Amattarmoedji doodgestoken in Den Haag

[sgmb id=”1″]

 

 

Eén gedachte over “Bjorn Amattarmoedji werd doodgestoken door Richenol de W. terwijl hij zijn broertje wilde beschermen

  • januari 21, 2019 om 21:48
    Permalink

    Advocaat van verdachte: “Edelachtbare, mijn client Richenol werdt achterna gezeten door de heer Amattarmoedji en achtte zich daardoor uitermate onveilig en zag geen andere uitweg meer om uit pure noodweer zich zelf te verdedigen met een scherp voorwerp waar de heer Bjorn Amattarmoedji onfortuinlijkerwijs tegenaan liep en geheel tegen de wil van mijn client in is doodgebloed. Mijn client heeft aangegeven dat dit een zeer spijtige gang van zaken is maar is onschuldig voor moord of dood door schuld en doet hierbij een beroep op Noodweer.”

    Rechter: ” Tja, eh ……..ehhh…..tja…..OK dan maar, 240 uur werkstraf waarvan 239 uur voorwaardelijk en een boete van €100 euro die aan de nabestaande van de overledene moet worden betaald voor geleden emotionele schade”.

    Let op!! Ik zal er waarschijlijk niet ver vanaf zitten

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.