Vrouw die drugs dealde aan minderjarigen half jaar de cel in

Een joint
Een joint © ANP
DEN HAAG - Een 29-jarige Haagse vrouw is door de rechtbank veroordeeld tot een jaar cel waarvan een half jaar voorwaardelijk voor het dealen van drugs. Ze verkocht onder andere wiet aan minderjarigen. Daarnaast handelde ze ook in harddrugs.
De politie kwam de vrouw op het spoor toen agenten twee minderjarige jongens op een bankje in de Haagse Vogelwijk zagen blowen. De twee gaven vervolgens aan de agenten het telefoonnummer en adres van de vrouw.
De politie ging naar het huis van de Haagse drugsdealer waar ze op heterdaad werd betrapt toen ze wiet verkocht aan een minderjarige jongen. Op de telefoon van de vrouw werden er veel appgespreken gevonden waarin drugsdeals werden besproken. Het ging veelal om minderjarige scholieren.
Huiszoeking

Bij een huiszoeking trof de politie daarnaast een grote hoeveelheid MDMA, cocaïne en amfetamine aan. De vrouw gaf toe dat ze ook hierin handelde. De Haagse kampt met schulden en had naast haar studie twee baantjes om rond te komen. De opbrengsten uit de drugshandel werd naar alle waarschijnlijkheid gebruikt om haar schulden af te lossen.
Het Openbaar Ministerie (OM) eiste veertien maanden cel tegen haar, waarvan vier voorwaardelijk.