door goudisgeengeld in Economie  ·  23 Reacties

  • 2
  • 429x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zo vreemd is dat niet als je bedenkt dat de Italiaan Draghi de ex- minister van Financien van Italie en thans de baas van de ECB met het opkopen van Italiaanse schuldpapieren een overduidelijke voorkeur heeft voor "zijn"land.

2
1 Dalon

''Hoe veilig zijn Italiaanse staatsobligaties?
De kans dat Italië haar schuldverplichting niet nakomt is niet zo groot, omdat het land daarmee waarschijnlijk haar toegang tot de kapitaalmarkt zal kwijtraken. Beleggers zullen niet langer bereid zijn de Italiaanse regering geld te lenen (of alleen tegen een zeer hoge rente), terwijl de Europese Centrale Bank zich in dat scenario waarschijnlijk ook zal terugtrekken als lender of last resort, om de simpele reden dat het opkopen van Italiaans schuldpapier dan uitgelegd kan worden als een bailout voor de Italiaanse regering.

Omdat Italië onderdeel is van de Eurozone en al haar schulden genoteerd zijn in euro’s hoeven beleggers ook niet meer te vrezen voor een devaluatie. In het verleden was dat nog wel een risico, toen alle Europese landen nog hun eigen munt hadden en daar zelf over konden beslissen. Mede dankzij de euro kunnen beleggers het schuldpapier ook gemakkelijk verhandelen, omdat het valutarisico gering is. Toch is de impact duidelijk te zien aan de Italiaanse 10-jaars rente.''

https://marketupdate.nl/nieuws/economie/kredietcrisis/wie-bezit-de-staatsschuld-van-italie/

1
2 iedereen heeft recht op mijn mening

Oftewel ECB houdt op zijn ‘ondernemersmanier’ voorlopig het al zeer ver uitgesmeerde “pyramidespel” nog ff draaiende .....

1
3 Tante Annie

Een daarom werkt die EU ook niet: Duitsland, Frakrijk en Italie zijn machtig genoeg om de eigen belangen vorm te geven en erdoor te drukken en Nederland als klein land en braafste jongetje van de klas niet.

2
4 Conradijntje

Oftewel de ECB bedrijft politiek, lapt het mandaat aan zijn laars en dan mag je als burger straks voor de ellende bloeden. En dat allemaal voor een dictatoriaal zooitje politici.

1
5 Al

U weet nu waarom uw pensioen al meer dan 10 jaar niet meer geïndexeerd mag worden. Om die staatsschulden op te kunnen kopen, moet de rente zo laag mogelijk of zelfs negatief gehouden worden. Hiermee hoopt de ECB dat die schulden in de loop van de tijd minder waard worden door inflatie.

Om die schulden op te kunnen kopen, heb je virtueel geld nodig. Dat doe je door spaartegoeden en pensioenvermogens op papier als dekking te laten functioneren. De Nederlandse pensioenvermogens vertegenwoordigen meer dan de helft van alle pensioenvermogens van heel Europa. De Italiaanse voorzitter van de ECB (Mario Draghi) heeft dat maar mooi voor elkaar. De Nederlandsche Bank en de systeembanken volgen dit beleid als schoothondjes, terwijl politici het allemaal wel best vinden.

Ons pensioen wordt misbruikt om de schulden van zuid-Europese landen te financieren. De grootste roof in de geschiedenis.

1
6 Belazerd

''Italië is een rijk land. De totale rijkdom bedraagt maar liefst 9.000 miljard euro en is per hoofd van de bevolking groter dan die van Duitsland. Bovendien bezit de centrale bank van Italië 2.450 ton goud – daarmee neemt het land wat zijn goudvoorraad betreft de derde plaats in op de wereldranglijst – direct ná de VS en Duitsland.

Anders dan Frankrijk heeft Italië een primair overschot op de begroting. Bovendien hebben de burgers van Italië met 45% van het BBP de laagste schuldquote in de eurozone. Nederlandse burgers hebben daarentegen met 130% veruit de hoogste schuldquote.

https://www.economie-macht-maatschappij.com/italiaanse-economie.html

1
7 iedereen heeft recht op mijn mening

"De ECB was de afgelopen jaren de belangrijkste koper van Italiaanse staatsobligaties"
Dat was het geval tot de laatste verkiezingen in Italie (je ziet de grafiek al vlak lopen aan het einde).
Voor de laatste verkiezingen zat er in Italie nog een regering die precies deed wat Brussel hen dicteerde. En dus kregen ze geld van Brussel (via de ECB).
Nu zit er een regering die doet wat het beste is voor Italie, tegen de dictatuur van Brussel in.
En gelijk zie je dat Brussel Italie wil kapot maken.
Brussel doet er alles (de smerigste spelletjes, zie Engeland, zie Oekraine, zie Polen, zie Hongarije en nu ook Italie) aan om te zorgen dat de landen, die niet precies doen wat de Brusselse dictatuur oplegt, kapot gemaakt gaan worden. Zo kunnen ze tegen de resterende schaapjes zeggen: "Zie je wel dat Brussel beter voor je is?"

De vergelijking met een dictator is goed te maken.
Een dictator staat met een groot geweer voor een groep burgers. Als een burger niet precies doet wat hij zegt, dan schiet hij die burger dood en zegt tegen de anderen: "Zie je wel dat ik goed voor jullie ben. Jullie horen bij mijn groep. Iedereen die niet bij mijn groep hoort gaat dood."

2
8 beastyboy

@7
"Bovendien bezit de centrale bank van Italië 2.450 ton goud"
Dat lijkt misschien veel. Maar beseft u zich dat dat maar een waarde van 88 miljard euro representeert? Dat is slechts 4% van de staatsschuld.

0
9 beastyboy

@7 Dat primaire overschot betekent dat de rentelasten op de staatsschuld niet meegerekend zijn. Italië is een land met een enorme schuldenlast (op 1 na het hoogst in Europa). Als ze die schulden vandaag zouden moeten afbetalen, zijn ze (inclusief diverse banken) morgen failliet. Ter vergelijking: de staatsschuld van Nederland is 60% van het BBP, terwijl dat in Italië meer dan 130% is.

Door deze schulden tegen een zo laag mogelijke of zelfs negatieve rente op te kopen via de ECB, wordt gehoopt dat in de loop der tijd deze schulden vanzelf minder waard worden door inflatie.

1
10 Belazerd

@10 ''Italië heeft in tegenstelling tot Spanje, Griekenland, Ierland of Portugal alle troefkaarten in eigen hand. Het land is zo rijk dat het zijn staatsfinanciën des­noods intern kan financieren. Met de invoering van een nationale munt kan de Italiaanse economie zich van het juk van de euro bevrijden en de concurren­tiepositie in één klap herstellen.'''

https://www.economie-macht-maatschappij.com/italiaanse-economie.html

1
11 iedereen heeft recht op mijn mening

@11 "Rijkdom" zegt niet zoveel als je tegelijkertijd enorme schulden hebt.
Beschouw het maar als het bezit van een mooi huis waarop een hoge hypotheek zit. Zolang het inkomen voldoende is om de hypotheeklasten te betalen, is er niets aan de hand. Zodra dat inkomen minder wordt, kun je zomaar in de problemen komen, verkoopt de bank je huis en blijf je achter zonder huis en een flinke schuld.

De huidige Italiaanse regering hoopt op een zachte sanering van hun schulden. De ECB wil niet het risico lopen op een nieuwe Europese crisis zoals in 2008. En dus worden er constructies bedacht, waarbij bezittingen van anderen als onderpand worden gebruikt om die schulden op te kopen. Dat is de enige reden waarom je op je spaarrekening nauwelijks of geen rente meer krijgt en je pensioen niet meer geïndexeerd wordt.

0
12 Belazerd

@12 Dat voorbeeld wat u geeft slaat meer op ons. we hebben een relatief rijke staat die zijn financien redelijk op orde heeft. Daarnaast heeft de Nederlandse burger een enorme private schuld van 130% bnp t.ov de Italianen die maar 45% private schuld hebben en veel meer vermogen.

zie voor uzelf

https://www.welingelichtekringen.nl/economie/753034/dit-zijn-de-rijkste-landen-van-europa.html

2
13 iedereen heeft recht op mijn mening

@13 Het gaat niet om de private schuld, maar om de staatsschuld van Italië.

De reputatie van Italië betreft een nationale munt is trouwens niet zo best. Vlak voor de euro was de lire al zo gedevalueerd, dat je in Italië bij wisselgeld van 5, 10 en 20 liremunten dit terugkreeg in snoepjes. Een nationale munt betekent een hogere kans op inflatie en het risico dat de staatsschulden niet meer afbetaald kunnen worden. In dat geval zul je als overheid moeten overgaan tot gedwongen verkoop van privébezittingen. Dat accepteren investeerders niet en die zullen massaal het land verlaten. Dit scenario hebben we gezien in landen als Zimbabwe, Venuzuela, enz.

1
14 Belazerd

@14 Zou u alstublieft uw ''onderbuik'' overtuigingen willen onderbouwen met een bron/link zoals ik ook doe, wanneer ik iets beweer?..

Dank u vriendelijk

1
15 iedereen heeft recht op mijn mening

@15 Lees eens dit artikel.
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/10/24/italie-staat-al-twintig-jaar-stil-a2752651

Als u het artikel niet op een normale manier kunt openen, gebruik dan de incognitomodus in uw browser.

Dit artikel schetst ook een aardig beeld.
https://www.rtlz.nl/algemeen/artikel/4209426/dit-gaat-er-mis-met-de-italiaanse-economie

0
16 Belazerd

@16 Wat ik constateer en overal lees is dat de Italiaanse regering financieel zijn zaken niet helemaal in orde heeft maar dat de koopkracht en vermogen van de Italianen ''vooral midden en Noord Italie '' zelf velen malen hoger is dan o.a. van ons.

Sterker nog, de Italie is het eerste land waar een basisinkomen wordt ingevoerd.

We ontvangen ook ieder jaar meer Italiaanse toeristen, waarvan het vorige jaar maar liefst meer dan een half miljoen. Ik zie ze in Noord -Holland rijden in de mooiste Campers en zitten in de relatief knappe hotels. Gemiddeld geven ze € 910,- p.p uit. Italianen komen vooral in hun vakantiemaand augustus naar Nederland.

http://www.ilgiornale.nl/2016/italiaanse-toerist-nederland-cijfers/

Met de Italianen hoef je zeker geen medelijden te hebben. Die hebben het goed. Constateer ik ook elke keer weer wanneer ik er ben.

1
17 iedereen heeft recht op mijn mening

@17 Dat de Italiaanse regering financieel zijn zaken "niet helemaal" in orde heeft, kun je beter veranderen in "helemaal niet".

De overheid geeft structureel teveel geld uit en de staatsschuld stijgt nog steeds. Het BBP stijgt in Italië aanzienlijk minder dan in landen als Duitsland, Frankrijk, Nederland en Spanje. De werkloosheid ligt rond de 10% en bij jongeren is dat zelfs 30%. Er wordt nog steeds op een gigantische manier belasting ontdoken, waardoor er te weinig geld binnenkomt om overheidstaken naar behoren uit te voeren.

Het basisinkomen in Italië is aanzienlijk minder dan een bijstandsuitkering in Nederland. Terwijl de gemiddelde prijsniveau in een Italiaanse supermarkt gelijk of zelfs hoger ligt dan in Nederland. Qua koopkracht per hoofd van de bevolking ligt Nederland op de 22e plaats in de wereld. Italië neemt de 48e plaats in.

Enz.

0
18 Belazerd

@18 Basisinkomen wordt 800 euro maar de zorg is gratis in Italië..

Daarnaast betekent bijstand in Nederland participatiewet en wordt je tegenwoordig verplicht te werken voor de gemeente.. anders volgen boetes of stopzetting.

0
19 iedereen heeft recht op mijn mening

@19 Het is niet echt een basisinkomen (Reddito di Base), maar een financiële tegemoetkoming voor werklozen en mensen met een laag inkomen. Voor een alleenstaande komt die neer op € 780 per maand, wat overeenkomt met de armoederisicodrempel in Italië. In ruil voor hun ‘basisinkomen’ moeten werklozen zich wel “werkwillig” tonen, en ingaan op werkaanbiedingen van de werkgelegenheidscentra, waarvan ze er drie zouden moeten krijgen op een periode van 2 jaar.

https://www.bin-italia.org/wp-content/uploads/2018/05/QR8_compressed_issn-1.pdf

Eigenlijk dus gewoon een soort bijstandsuitkering zoals dit ook in heel veel andere EU-lidstaten wordt toegepast.

0
20 Belazerd

@19 Nog even ter aanvulling. Als je in Nederland alleen een bijstandsuitkering hebt kom je in aanmerking voor zorgtoeslag van zo'n 95 euro per maand. Daar kun jij vrijwel de hele basisverzekering mee betalen.

0
21 Belazerd

@21 Dacht je dat ik daar niet van op de hoogte was question

Bijstandsuitkering bestaat al een tijdje niet meer,.. Het is vanaf 2015 Participatiewet.

''Vanaf 1 januari 2015 is de Participatiewet van kracht, deze wet vervangt de Wet werk en bijstand (Wwb), de Wet sociale werkvoorziening (WSW) en een groot deel van de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wajong).

Voor iedereen die kan werken, maar het op de arbeidsmarkt zonder steuntje in de rug niet redt, is er vanaf 1 januari 2015 de Participatiewet. De Participatiewet moet ervoor zorgen dat meer mensen, met en zonder beperking, werk vinden bij een gewone werkgever. Het wetsvoorstel geeft vorm aan afspraken in het Regeerakkoord van PvdA en VVD, in het Sociaal akkoord 2013 en in de Begrotingsafspraken 2014. De maatregelen zijn op 3 februari 2014 aangepast nadat daarover afspraken waren gemaakt met de fracties van D66, ChristenUnie en SGP.''

https://www.divosa.nl/onderwerpen/participatiewet

0
22 iedereen heeft recht op mijn mening

@22 Ik had het over de bijstandsuitkering en niet over de officiële benaming van de wet waar deze uitkering onder valt. De Rijksoverheid heeft het op hun eigen website ook gewoon over bijstandsuitkering.

0
23 Belazerd

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@64 Liever allebei niet. Allebei aandachtstrekkers....

zojuist geplaatst door Bop

duurendaal
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@79 m post@80 wildersfanNu wordt het aprilijs erg dun onder mijn doorlopers.Wie weet hoop ik net teveel dat de AIVD zich vol focust op b...

1 minuut geleden geplaatst door duurendaal

Slavink
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@12 aan mij ook, hoor, straks wordt het lente en als wij op ons balkon gaan slapen waarom zouden zij dan in een hotel, cruiseboot willen slapen ...

1 minuut geleden geplaatst door Slavink

Wedergeboren
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@71 "soms trek ik dat stupide volk bijna niet meer" Ik weet precies wat je bedoelt ja. Ik heb er nu ook weer zo eentje aan m'n ...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

Aandachtsgeile sneue vinkjes. . . als je verder niks kunt, moet je toch wát verzinnen om in de publiciteit te komen. ...

2 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Slavink
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

Mooi nieuws, er komt geen nieuwe directeur, zelfs niet voor twee Audi's. Het einde tekent zich af. Maar Van der Burg zal wel een moslimman aanwi...

2 minuten geleden geplaatst door Slavink

VBOH
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@57 Ik dacht dat je de islam niet zomasr mag verwerpen. Doe je dat wel, dan ben je een afvallige. En daar zijn ze dan ineens niet zo aardig me...

4 minuten geleden geplaatst door VBOH

Slavink
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

Hij is misschien tussen zijn benen geholpen maar boven niet:== Eind 2023 onthulde Donny Roelvink aan Salah Eddine dat hij zich aan het verdi...

5 minuten geleden geplaatst door Slavink

Bop
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@48 Blijkbaar weet het domrechtse volk beter hoe oud ik ben dan ikzelf. Echt, soms trek ik dat stupide volk bijna niet meer, weet je dat? 😖...

7 minuten geleden geplaatst door Bop

wildersfan
NSC wil verbod op peilingen vlak voor verkiezingen - NieuwRechts.nl

@1 Misschien is het beter als mensen iedere maand stemmen. En dat er 1 keer in de vier jaar wordt uitgerekend waar ze het meest op gestemd hebbe...

8 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
SexvibeosRicha Sex VideoHot Sex In TeluguLeaked NudNude Women PornographySex Web ChatXx Videos PorXxx Videos DaseSex With Male ServantKaley Cuoco LeakAriacutieeHentia HdKorean Masturbation Public Koran Filipina Teen Cam SexBangbrosnetwPamela PeaksYogi.cath NudePawg CougarBhabhi Sex With Boyانميات هينتايIndian Hindi Adult MovieNaked Abigail RatchfordNsfw Duscord ServerLara Croft Por NSex Hd XxxxXxxxxxxx Hot VideoToy PussyHow To Titty FuckBrazzers Free FullPorn MamiesYouporn 11Jaques Et MichelBig Tit HentaiAdison BrianaXxx PradaFoxi Di Porn18+ MangaAlice Visby PornDesifunComfort Women PornRetro PorrnF95 DerpixonAnal SexsAdults Friend FinderPorn ParedyMandy Waters PervmomBihar Ka XxxBrazzers Best Porn VideosChut Chudai PhotoFootblowjobTtube BdsmCam Sexe DirectLink To PornUnicorn RiahDoctor Ki BfNude AlexisBrazilin Gay PornXxx Blue Sex VideoJailyne Ojeda Ochoa NudeChubby Porn VideosRanveer Singh SexThai BlojobThrees Company PornTgtube.cimKathya CloverPame_pearX Sex VidioTrain Sex ComHindi Sex Video Hindi Sex VideoShe's Freaky.com4k BlowjobTotally Naked WomenDirtyrouletteGay Pornhub TwitterBest FreexxxPanam PornIndian Gf Nude PicsFugtrup LinkBrazzers LatestSunny Leone Hot XnxFree Sexual Chat RoomsWhat IspornhubVídeo Sexo BrasileiroNude GifsCumwalkStraigt Gay PornNayanthara Hot SexFree Porn Glory HolePorn Dirty PornMassage BbcFemale Escots Near MePorn Brotishক্ষক্ষক্ষKate KurqyHonjo SuzuPorn Google DriveComic P OrnBrother Sister Hot Sex VideoHard Core Force PornDaily PlaisirNuas AnimesPawg LesbianTamil Women NudeTamil Movie Xxx VideosXxxlezHd Nude PhotosJuq-385GyalsFree Pornhub Videos.comColledge NudesNadiya XxxPorn In KannadaDane Jones SextubeXart VideosLarge Black ClitsGreen Door Las VegasPorn PetietNaruto PixxThe Flintstones PornChaturbate BbwJuliette MicheleMichelle Rodriguez PornBhalo Bangla Blue FilmHentaillXhamsterkiveVideo Prono GratuitRenee Gracie PornMassage Room XxxJapsexLila LovelyPornogey En EspañolTamil Voice Sex VideoSpanking Porn VideosShemale Porn HdSex Full SceneRrostekRoblox PormPhat Rabbit KillerMandygonewildVideo Porn LatinaKendra Lust JoiXnxx Small BoobsDesi ThreesomMistress Feet SlaveDani Daniels Hot Sex VideosDeflowerTop Porn Sites In IndiaDesriee DulceBlondegummybear PornXnxx Hot Web SeriesXhamster App Download