Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ghanese journalist die corruptie FIFA-topman onthulde doodgeschoten

  •  
17-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ghana_fifa
Een van de onderzoeksjournalisten die corruptie van een hoge FIFA-official bloot legde, Ahmed Hussein-Suale, is dood geschoten door een man op een motor. Zijn werkgevers hebben sterke vermoedens dat hij is vermoord. De Ghanees werd twee keer in zijn borst geschoten en een maal in de nek, terwijl hij ’s avonds in zijn eentje op weg was naar huis in een buitenwijk van de Ghanese hoofdstad Accra. Dit schrijft Time.
Hussein-Suale werkte onder de onderzoeksjournalist Anas Aremeyaw Anas, die zelf slechts met het gezicht bedekt in het openbaar verschijnt. Hij doet onder andere levensgevaarlijk onderzoek naar georganiseerde misdaad in Afrika. Eerder werkte de twee, samen met anderen, aan een onderzoek naar Kwesi Nyantakyi, een lid van de FIFA Raad, dat advies geeft over de koers van het voetbal wereldwijd. Hij nam 65.000 dollar aan van de undercover journalisten, die zich voordeden als onethische zakenmannen. Als gevolg van de documentaire werd Nyantakyi uit al zijn posities gezet. Hier is Anas te zien in een item van de BBC:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.