Start van hoofdcontent

112

nl

Uberchauffeur was betrokken bij dodelijk ongeluk op de A9

17 januari 2019, 14.39 uur · Aangepast 17 januari 2019, 14.51 uur · Foto: Inter Visual Studio | Stefan Roode

De taxichauffeur die begin januari een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de A9, was op dat moment aan het werk voor Uber. Dat blijkt uit onderlinge gesprekken tussen Uberchauffeurs via een berichtendienst. Bij het ongeluk kwamen twee Amsterdammers uit Zuidoost om het leven.

Dat meldt TaxiPro. Uber heeft bevestigd dat het om een chauffeur van Uber gaat en heeft volledige medewerking beloofd aan het onderzoek naar het ongeluk. De chauffeur zou regelmatig op de P41 bij Schiphol te vinden zijn om klanten op te halen, net als veel van zijn collega's.

Autopech
Op 3 januari reden de 64-jarige vader en zijn 33-jarige dochter van Schiphol terug naar Amsterdam. Ze hadden net familie afgezet bij de luchthaven. Op het punt waar de A9 en de A4 elkaar kruisen, kreeg de motor van hun auto problemen. Het tweetal stapte uit de auto, die toen zonder verlichting op de weg stond, en werden kort daarna geschept door de taxi van Uber. De twee overleden ter plaatse. 

Lees ook: Slachtoffers dodelijk ongeluk A9 zijn vader (64) en dochter (33) uit Zuidoost

De bestuurder van de taxi is een 40-jarige man uit Bergen op Zoom. Hij werd voor verhoor naar het politiebureau gebracht. Daar bleek hij THC (de actieve stof van hennep) in zijn lichaam te hebben.