Direct naar artikelinhoud
Fuse

Fuse opent nieuwe Hallepoorttunnel met rave

Fuse opent nieuwe Hallepoorttunnel met rave
Beeld BELGA

De Hallepoorttunnel gaat dit weekend weer helemaal open en dat gebeurt met een rave. In de nacht van zaterdag op zondag wordt de tunnel voor het laatst gesloten voor een feestje van technoclub Fuse.

Op zondag 20 januari gaat de Brusselse Hallepoorttunnel weer open en dat gaat gepaard met een feestje tijdens de laatste nachtelijke sluiting. Een rave party, noemen ze het zelf. En daarvoor wordt een beroep gedaan op de expertise van technoclub Fuse, gelegen op een steenworp van de tunnel.

“Tijdens de autoloze zondag van 2015 hebben we al eens een feestje gedaan in de Naamsepoorttunnel”, zegt Mathias Dobbels, woordvoerder van Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet (sp.a). “Toen is er aangekondigd om bij de opening van een volledig gerenoveerde tunnel een party te houden voor alle Brusselaars.”

Tweeduizend mensen kunnen erbij zijn, in wat ze zelf ‘Underground Tunnel Rave by Fuse’ noemen

En dat is dus komende zaterdag. De Brusselse technoclub Fuse mag de nachtelijke opening hosten en nodigt daarvoor dj’s A. Brehme, Kafim, Pattrn en resident Pierre uit. Tweeduizend mensen kunnen erbij zijn, in wat ze zelf Underground Tunnel Rave by Fuse noemen.

Een tunnel rave, dat klinkt als een illegaal feestje op een geheime locatie. Maar dat is het dus niet helemaal. “Al is het wel de bedoeling dat het zo aanvoelt”, zegt Nick Wessaert, marketingmanager van Fuse. “Op vlak van look-and-feel zal het doen denken aan Crossroads, het festival dat wij organiseren. We gaan bijvoorbeeld geen gigantische lichtinstallatie in de tunnel plaatsen, om de sfeer van een raveparty te bewaren.”

De renovatiewerken aan de  Hallepoorttunnel begonnen in het voorjaar van 2017 en liepen vertraging op toen er onder meer scheurtjes werden ontdekt in het plafond. In de laatste fases van de renovatie was de tunnel overdag weer open, maar bleef ze ‘s nachts dicht.

Een foto die is geplaatst door null (@fusebrussels) op

Zaterdag 19/1 van 23 tot 6 uur in de Hallepoorttunnel. Tickets kosten 5 euro en zijn nu te koop op fuse.be.