Nederlandse en Belgische F-16's tijdens een vlucht boven Nederland in 2016.
Volledig scherm
Nederlandse en Belgische F-16's tijdens een vlucht boven Nederland in 2016. © ANP

Nederlandse F-16's vliegen deels op biobrandstof

Sinds deze week vliegen F-16-gevechtsvliegtuigen van de Nederlandse vliegbasis Leeuwarden permanent deels op biokerosine. Dat is mogelijk omdat de duurzame brandstof goedkoper is geworden, meldt het Nederlandse ministerie van Defensie. In de biokerosine is gebruikt frituurvet verwerkt.

10 reacties

  • bob jansens

    5 jaar geleden
    probleem met dit soort alternatieve brandstoffen is het feit dat er meestal complexe energieverspillende processen nodig zijn om het basisproduct (bv plantaardige olie) om te zetten in een product dat aan de diesel normen voldoet (bv biodiesel)
  • Johan Billiet

    5 jaar geleden
    Koud kunstje...hebben ze voor enkele jaren al voorgedaan met een Boeing 747...pientere gasten die Hollanders....kunnen ze hier nog veeeeeeeeeeel van leren....
  • Miguel Leboucq

    5 jaar geleden
    Katie: in Engeland hebben ze al jaren agenten die dieselvoertuigen besnuffelen omdat mensen daar ook frietvet in hun auto's kappen. Brandt properder dan diesel en stinkt niet.
  • Frank De Rycke

    5 jaar geleden
    En nu steeds die vieze frietlucht moeten inademen bweurp !!!
  • Geert Bruyneel

    5 jaar geleden
    Of het nu gerecycleerd is of niet, bij de verbranding van deze biokerosine, komt evenveel CO2 vrij als van gewone kerosine. Dit is dus wetenschappelijk gezien niet correct.