NOS Nieuws

Ex-vrouw PVV-Kamerlid Dion Graus doet aangifte tegen hem

De ex-vrouw van Tweede Kamerlid Dion Graus heeft aangifte tegen hem gedaan. Dat bevestigt ze aan de NOS naar aanleiding van een bericht daarover in De Telegraaf.

Ze beschuldigt Graus ervan dat hij haar heeft gedwongen om seks te hebben met anderen. Ook zou hij haar meermaals hebben bedreigd en een keer hebben geslagen. De relatie van de twee liep voor de zomer op de klippen.

Graus ontkent alle aantijgingen. Hij zegt tegen de NOS dat hij een liefdevol huwelijk met zijn ex had, maar dat ze is ingestort en inmiddels onder behandeling staat. De psychische klachten zouden mede zijn veroorzaakt door de druk en intimidaties die PVV'ers volgens hem ondervinden.

De ex-vrouw van Graus werkt voor de Tweede Kamerfractie van de PVV. Jarenlang deed ze dat onbetaald voor haar man, maar sinds de scheiding staat ze op de loonlijst van de PVV, schrijft de krant.

Privébeveiligers

Aan De Telegraaf vertelt de vrouw dat ze van Graus seks moest hebben met zijn privébeveiligers om ze te betalen. Ook spreekt ze over psychische mishandeling. Graus zou haar stelselmatig hebben gekleineerd en hebben gedreigd met fysiek geweld, wat een keer resulteerde in een klap.

Het Kamerlid zegt in de krant: "Ik heb opnames waarin ze zegt dat ik de liefste man ben. Ik heb nooit iemand geslagen, ik heb nooit iemand gedreigd."

Gebrek aan bewijs

Graus is eerder beschuldigd van mishandeling binnen een relatie, maar niet vervolgd. Een andere ex-vrouw deed in 2003 aangifte van mishandeling. Volgens haar had Graus haar keel dichtgeknepen en gedreigd een vuurwapen tegen haar hoofd te zetten.

Het OM ging destijds niet over tot vervolging wegens gebrek aan bewijs, maar zou een paar jaar later hebben geconcludeerd dat er wel degelijk voldoende bewijs was.

PVV-leider Wilders in een reactie: "Dion Graus heeft tegen mij alle aantijgingen ten stelligste ontkend. Zonder bewijs van het tegendeel kan ik niet anders dan ervan uitgaan dat dat zo is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl