Moslims verzamelen zeven ton voedsel voor de daklozen op Kerstmis

© Muslim Aid/Facebook

In Londen hebben honderden - zelfs duizenden - moslims voedsel verzameld om te doneren aan een hulporganisatie voor daklozen. In totaal spaarden ze zo’n zeven ton voedingswaren bijeen.

nadb

Voor de inzamelactie - georganiseerd door Muslim Aid - kwamen honderden moslims vrijdag samen. Ze hadden allemaal rijst, pasta, ontbijtgranen en andere voedingswaren meegebracht. Ook lokale bedrijven en scholen deden een duit in het zakje.

Volgens de organisatoren werd er in totaal ongeveer zeven ton voedsel gedoneerd. Dat zal allemaal naar Crisis gaan, een hulporganisatie voor daklozen. Zo kunnen zij op Kerstmis ook genieten van een lekkere maaltijd.

Priester Gary Bradley noemde de actie “een goed voorbeeld van alle religies die samenwerken voor een betere maatschappij”.

“Moslims zijn door hun geloof geïnspireerd om anderen te helpen”, zegt imam Shaykh Abdul Qayum van de moskee in Oost-Londen. “Het is hun religieuze plicht om mensen in nood te helpen. Ongeacht hun geloof en achtergrond. In de koude wintermaanden - wanneer we zelf de luxe van een huis en warm eten hebben - is het makkelijk om anderen te vergeten. Daarom wilden wij deel uitmaken van deze actie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen