AP
Volledig scherm
© AP

Terwijl Trump vasthoudt aan muur blijft politie tunnels vinden ónder grens met Mexico

BuitenlandTerwijl de Amerikaanse president Donald Trump verder strijdt voor een muur van 5 miljard op de grens met Mexico en daar zelfs de langste shutdown uit de geschiedenis van de Verenigde Staten voor over heeft, blijft de politie in beide landen maar nieuwe tunnels vinden ónder de grens. De jongste maand werden er weer 3 ontdekt.

6 reacties

  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Misschien een muur onder de grond bouwen?
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Trump vraagt geen geld "voor een muur". Trump vraagt geld voor de verdere afwerking van de muur die Bush en Obama al gedeeltelijk gebouwd hadden. En Trump vraagt meer geld voor grensbewaking. Het is trouwens niet Trump die de shutdown veroorzaakt: het zijn de Democrats, door te weigeren om het budget voor grensbewaking goed te keuren.
  • Jean Huysmans

    5 jaar geleden
    Uiteraard zal een muur niet alles oplossen wanneer illegalen een bepaald doel voor ogen hebben. Hij zal wel de moeilijkheidsgraad stevig verhogen. Ook zal er meer personeel, dat nu die plaatsen waar geen muur staat moet controleren, vrijkomen om o.m. tunnels te vinden of andere illegale oversteekmethoden. Met de muur wordt sowieso de "eenvoudigste" manier sterk bemoeilijkt, en dat is de opzet.
  • Jürgen Mouton

    5 jaar geleden
    Met of zonder een muur, blijven ze tunnels maken, want onder de grond maak je meer kans met je drugs de grens over te raken. Maar mét een muur, verminderd de hoeveelheid drugs en illegalen die bovengronds voorbij de grens raken significant. Het is een achterlijke reden om geen muur te bouwen. Zelfs Mexico heeft een zuidelijke grensmuur!!! Hypocrieten...
  • Artuur Lemmens

    5 jaar geleden
    Daarmee dat Trump zijn muur geen nut heeft. Ze gaan eronder, of erover. Maar komen doen ze