door Lidpver in Binnenland  ·  36 Reacties

  • 4
  • 737x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

de kwestie is overgedragen aan de burgemeester van Beverwijk. ...

Daar hebben we wat aan.
M.E. Smit is een Nederlands bestuurder en politicus van de PvdA.
Sinds 18 mei 2017 is hij burgemeester van de gemeente Beverwijk.

https://eindhovenadvocaten.nl/kraakverbod-in-de-praktijk

1
1 in holland

Politie doet alle weer niks op wel te weten dat nederland en kraak wet heft en de politie handhaven optreden moet. Ik stem 20 maart PVV.

2
2 Gunther

De smerissen stonden erbij en zagen dat het goed was omdat het linkse tuig is.

1
3 eigenmening

@2
In Noord Holland, PVV?
- Monica Nunes: kwam nooit opdagen, vulde slechts de zakken
- Purmerend: niemand weet wie fractieleider is
- Joost van Hooff: kwam een hoofddoek tegen in ziekenhuis en werd woedend
- Koert Calkhoven: fractieleider, stalkte drie jaar lang een vrouw
- . . .

Maar ach, je kunt zelf ook googlen natuurlijk hoe Provinciale Staten een gekraakt fort niet gaat ontzetten. Ik heb je al uitgelegd hoe het werkt he...?

20
4 Lidpver

@3
Hoeveel smerissen denk jij dat er ongeveer nodig zijn om 15 tot 20 man uit een fort te krijgen?

18
5 Lidpver

Waar is de tijd gebleven toen krakers eruit gegooid en beboet werden, omdat het strafbaar was. Wat is er veranderd, waarom laat men dit toe, geef je toe, dan loopt het uiteindelijk uit de hand.

2
6 lisaaatjuh

@6 Wanneer was die tijd? Ik weet niet beter dan dat voor leegstand niet ontruimd werd. Kan een foute herinnering zijn, natuurlijk.

14
7 Smiling

@5 Een man of vijf moet voldoende zijn .

1
8 El Matador

Het is bouwgebied, leegstaand terrein.
Straks effe de bulldozer eroverheen

1
9 chouffleur

Politie gaat kijken doet niets.
Waar hebben we politie voor omdat tuig daar weg te halen.
Ze zijn daar weer illegaal bezig.
En het is verboden om op dat terrein te komen.
Pak dat zooitje op .
Nee ze hebben overgedragen aan de Burgemeester.

1
10 annie

@5 .
één telefoontje naar HB en je heb zo een paar soortgenoten bij je staan of is dat alleen als er een smeris belaagt word.

1
11 eigenmening

@7 Ik dacht ergens in 2010, met 2 bedrijfspanden die gekraakt werden door ongeveer 50 of 60 krakers

2
12 lisaaatjuh

@12 Maar was dat structureel beleid? Ook in de hoogtijdagen van het kraken werd munen dan ontruimd. Volgens mij waren er ook in 2010 ook kraakpanden die niet direct ontruimd werden. Mij ontbreekt nu de tijd dat verder uit te zoeken - trein is bijna op mijn eindbestemming en dan ga ik naar mijn werk.

1
13 Smiling

Tja, ook met een laag inkomen moet je ergens wonen.

12
14 Janzzen

@14 werken is ook een optie

2
15 chouffleur

@14 Het is heel wel mogelijk dat deze lieden gewoon elders een fatsoenlijk onderkomen hebben hoor.

1
16 El Matador

Artikel 125 1;3 en 172;2 gemeente wet, 5:32 bepalings bestuursrecht zijn voorhanden.
Handhaven = einde overlast.

1
17 caso

"Het Fort bij Velsen behoort tot de Stelling van Amsterdam. Dat is een verdedigingslinie die vandaag de dag op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Het fort zelf is al voor een deel gesloopt. Op het eiland stonden kanonnen die een bereik hadden van de monding van het Noordzeekanaal tot het gebied tussen Haarlem en Castricum.

Het perceel, 76.000 m2 in totaal, staat sinds deze zomer te koop."

Hoe kan het dat een dergelijk erfgoed al gedeeltelijk is gesloopt, en dat het nog te koop staat ook? Die wereld-erfgoedlijst biedt dus geen enkele bescherming?

0
18 Wendel

@13 Wat ik me kan herinneren is dat het s’middags gekraakt werd en in de avond de ME ontruimde, in leiden dacht ik.

2
19 lisaaatjuh

@19 Ik geloof heus dat dat gebeurd is, ik vraag me alleen af of er altijd direct ontruimd werd.

2
20 Smiling

** gebruiker verwijderd **

Op grond van art. 138 (lokaalvredebreuk) of art. 138a Sr. (kraken) handelen krakers strafbaar wanneer zij hun intrek nemen in leegstaand vastgoed of braakliggend terrein*. Op grond van art. 551a Sv. heeft iedere opsporingsambtenaar de mogelijkheid om in geval van verdenking van lokaalvredebreuk of kraken het pand (of het terrein) te (laten) ontruimen. Krakers zullen in de regel proberen om een ontruiming op basis van art. 551a Sv. te voorkomen door een beroep te doen op bescherming op grond van het huisrecht.

*=In een recent arrest heeft de Hoge Raad geoordeeld dat voor het 'gebruik' van braakliggend terrein niet dezelfde eisen gelden als bij een leegstaand pand. De vraag is of een ander dan de kraker in feitelijke zin enigerlei bezit of houderschap over het erf uitoefent  (HR 26-02-2016, ECLI:NL:HR:2016:345).

21 verwijderd2420

@8 @11
Het fort is een onderdeel van de Stelling van Amsterdam, UNESCO Werelderfgoed, met muren van 1 meter dik en pantserstalen deuren. Kortom, best goed te verdedigen.

Dit is ook gebleken bij Fort Pannerden:
"Nadat het fort zes jaar gekraakt was, werd op 7 november 2006 begonnen met de ontruiming van het fort door de Mobiele Eenheid met hulp van het Nederlandse leger omdat de gemeente Lingewaard het een bestemming als hotel wilde geven.[5] De Mobiele Eenheid had twee dagen nodig voor de ontruiming en verwijdering van zo'n 25 krakers.[6] Echter op 25 november 2006 werd het fort wederom ingenomen door 80 à 100 krakers. Het lukte de krakers daarbij de twee-man-tellende antikraakwacht te omzeilen. De krakers richtten een blokkade op van caravans op de openbare toegangsweg naar het fort en haalden de toegangsbrug op om een tweede ontruiming te voorkomen. De gemeente besloot uiteindelijk toch niet tot een tweede ontruiming over te gaan en 14 december 2006 werd bekend dat de krakers een overeenkomst hadden gesloten met de Stichting Fort Pannerden en dat deze was goedgekeurd door de gemeente, evenals door Staatsbosbeheer."
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fort_Pannerden

@17
Overlast?
Het fort ligt in het open landschap.
http://www.stelling-amsterdam.nl/forten/velsen/

De huidige eigenaren (Kruk) had weinig op met het fort en daarom is het dan ook deels gesloopt, en dit als enige fort van de Stelling van Amsterdam.
Het zou interessant zijn om te weten wat de achtergrond is van de krakers en of ze te doen is om woonruimte of om het werelderfgoed.

3
22 Lidpver

@18
Dat slopen vond al plaats voordat het werelderfgoed werd. Sterker, de gedeeltelijke sloop heeft er voor gezorgd dat de Stelling werelderfgoed werd.
Die bescherming stelt overigens inderdaad niet zo veel voor.

1
23 Lidpver

@4

Het is wel een treurige lijst. De PVV is nog nooit in staat gebleken om bestuurders af te leveren.
Veel geschreeuw, weinig wol…

15
24 WijzeDwaas

Wat een bende is onze politie toch. Gelukkig worden voertuigovertredingen zonder tussenkomst van die nietsnutten gedaan en worden we automatisch gefactureerd met €9,00 administratiekosten. Ik vraag me wel eens af hoeveel miljoenen winst ze maken op die administratie kosten want er komt werkelijk geen mens aan te pas, zelfs niet bij de extra boetes als je niet op tijd betaald.

2
25 niet-alles-geloven

@16

#hoedan Het zijn toch de statushouders die volgens uw voorgangers, elke beschikbare woonruimte innemen. Of gaat u ze zelf in huis nemen?

4
26 Borealis

@2
Zonde van je stem. Je kunt beter op een partij stemmen die iets wil bereiken/veranderen.

6
27 Xyron

@27 En welke partij is dat? De coalitiepartijen doen hier niks aan. Groen links vind het best zo. Blijft over: SP, PVV en FvD. En de rest is te klein om iets te veranderen.

1
28 benbenieuwd

Eruit meppen, weg met die lui. Ze laten een totale smeerlapperij, vervuiling en rotzooi achter, ze verzieken een stuk werelderfgoed (de bunkers) men heeft daar eerder lieden verwijderd omdat het een bron van criminaliteit was en agressief en gevaarlijk. Rot toch op met die lui. We moeten allemaal betalen waar we wonen. Onbegrijpelijk. Geef ze een enkeltje Noordzee! question

1
29 Bleke Betty

@28

Gaat het dan ook niet worden. De PVV en FVD zijn de VVD in het kwadraat met alleen een stinkend bruin randje eromheen. Daar trapt de SP nooit in.

6
30 Borealis

@18
Meen je dat nou? Nu vertel je mij toch echt een nieuwtje. dat moet niet eens mogelijk zijn dat werelderfgoed verkocht wordt. Belachelijk. Ik ben er alweer een jaar of 10 geleden nog geweest en vond het hartstikke leuk door die tunnels enzo. Ik kan er met mijn pet niet meer bij! Logica en gezond verstand is op een donkere middag, blijkbaar het NL raam uitgevlogen.

1
31 Bleke Betty
32 Bleke Betty

@32
Tja,
Maar ook met een laag inkomen zul je toch ergens moeten wonen....

2
33 Janzzen

@33 Als ze de woonlasten oneindig op blijven drijven zoals de afgelopen 10 jaar het geval is begrijp ik best dat mensen panden kraken.

3
34 Drs. Mezun

@29
" De term bunker komt uit het Engels (ook het Duitse gelijkluidende woord) en werd voor het eerst in Nederland gebruikt in de Tweede Wereldoorlog. Daarvóór werd de term kazemat gehanteerd zoals die van de Stelling van Amsterdam."
https://nl.wikipedia.org/wiki/Bunker_(verdedigingswerk)

@32
Een aantal van die 42 forten is in handen van particulieren die er in sommige gevallen commerciële bedrijven van hebben gemaakt, zoals het fort in Beemster dat nu een spa/sauna is. De structuur van het gebouw is daarbij aangetast, 1 van de weinige dingen die de werelderfgoedstatus nu juist verbiedt.

Andere forten staan te verloederen. Fort Benoorden Spaarndam bevat 100'n afbeeldingen in alle vormen en maten. Die zijn van onschatbare historische waarde. Toch heeft het 22 jaar geduurd voordat de eigenaar (Recreatieschap Spaarnwoude) het dak op kosten van de Provincie Noord Holland heeft gedicht.
Louter doordat vrijwilligers zich daar uit de naad werken is het nog toegankelijk voor publiek af en toe. De eigenaar wil het best exploiteren, in het programma van eisen staat dat dat alleen kan met een opbrengst van minimaal 250.000 euro per jaar... dat betekent: "doeidoei, historische waarde...!"

Kortom, die Stelling van Amsterdam mag dan werelderfgoed zijn, de historische waarde is voor overheid en de meeste eigenaren van die forten van geen enkel belang.

1
35 Lidpver

@33 en @34
Heeft niets met woonlasten te maken. Het zijn weer de 'zelfverklaarde kunstenaars' mislukt uiteraard en gesubsidieerd, anders dan hoefde het niet. Een boer die er schapen heeft lopen kan nu niet eens naar zijn schapen toe, want hoewel men stelt dat men "er voor de hele buurt is" hebben ze alle hekken met grote hangsloten dichtgemaakt. Als ik de boer was ging er een grote betonschaar mee en knipte ik die illegale kettingen door. En ik zou ze van mijn eigen terrein verjagen, vriendelijk verzoeken te vertrekken en zo niet, wegjagen van je eigen terrein.
Kneuzen zijn het, die vinden dat ze overal gratis recht op hebben.

0
36 Bleke Betty

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Zie Hier
Lopend Vuur: De zomertijd en wintertijd moeten blijven

Kappen met die onzin!Terug naar de oude tijd...

zojuist geplaatst door Zie Hier

ABRACADABRA
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

@7 en wie zijn die antivaxxers volgens jou en die asieltjes zijn volgens jou ook allemaal gevaccineerd in land van herkomst ?...

zojuist geplaatst door ABRACADABRA

RobP
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@70 Dat is een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid....

23 minuten geleden geplaatst door RobP

Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@64 Nou nou, is een agressie regulatie training niet iets voor jou ??...

40 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Tussenderegels
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@67 ik vermoed dat rooibos bij de thee familie hoort, ofwel pickwick die al eerder verwijdert is hier....

1 uur geleden geplaatst door Tussenderegels

Tussenderegels
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@3 We gaan zien waar de Tsjechen mee komen. Vraag is of dit bij de veiligheidsdienst blijft hangen of dat het openbaar wordt....

1 uur geleden geplaatst door Tussenderegels

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@20 Als je landen niet kan aanspreken op het humanitaire oorlogsrecht dan worden de misdaden nog groter en veelvuldiger gepleegd. Wat betreft 'n...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Zie Hier
Wanstaltig! AD en Klaver BESMEREN Baudet met Rusland connectie 'Maar geen bewijs'

Is inderdaad wanstaltig Baudet had allang in een gesloten GGZ moeten zitten!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Tussenderegels
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@57 Dat ze je er maar snel van afgooien hier. Wat een smeerlap ben je....

2 uur geleden geplaatst door Tussenderegels

Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

6 uur geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Hot Indian Lesbian SexSexy Video Hd CartoonChachi Sex VideosHannahowo Leak OnlyfansCharterbateHijara SexDesi OrgasmLatest Porn Video ComSneakpornPrime CurvesMature Tube VideosPorn Stories In TeluguAngela White DreddVideos De Sexos FortesTheevaelfieNaughty America Porn VideosSasur Sex BahuKerala Aunty Sex FilmTelugu SoyagamMuscle Girl PornEcchi And Harem AnimeCouple AnalFenella Fox PornGifs De PutariasCogiendo CulosInterracil CreampieAsianamateur PornSanilion Xx VideoRomantic Kissing PornHot Sex Hd ComMixed Wrestling HentaiMom Breeding SonRikoloAmmu Abhirami HotJapani Sexy Bf VideoRyan Conner StepmomSpicey Big Titsسكس بالعابTop TwinksLacey BloomC Cup NudeWww XvdeosSoanish PornstarsCasting Couch EbonySon Mom Porn ComicsYoujizz HdShreya XxxPov CowgirlWalked In NakedAmateur Ir PornEporner.fomCam SexualNaked Women PicturesSexy Video XnNithya Menon Sexy VideosHd Hot Blue FilmAngle PriyaFamily Porn GamePorn TubeclassicChristian Millian NudeAutumn Falls Only FansXxxxomEnemas In PornSkylar Vox AgeKristen Stewat NudeXxx Keerthi SureshCoomer . PartyCandii Kayn KemonoBritt Barbie Leaked VideoBlack Muscular Gay PornNudest Teen BeachInpregnated PornLisa Ann Anal CreampiePornhubmobileListcrawler Dallas TexasWannpnceBig_penisGayporn BisexAlaina DawaonPorn Movies Hindi HdDoble Penetracion PornosEva Zu Beck NudeBdsm UizAlison Angel PornAky BriLes Strapon PornTelugu Sex ClipsAmatuer PornographyXxx Sister SleepingOnlyfans Leaks ForumPorn BeurettzDaddy SexGracie GlaimDesi Odia Sex StoryCleo Patra PornIndian Aunty PussyIndian Homemade Desi PornXxxtiktokFamily Beach NudistsXxx India Video HdLena Anderson NudeUnhentai ComLauren Jasmine Onlyfans LeakedLani Lust PornKulhad Pizza Viral Video LinkHand JobcompilationAnal JaponesasTeenager Nude PhotosBigbooty NakedHindi Porn PhotoThreesomeTiffanyhoustonCums EverywhereVideo New XxxSleepoversexPersephanii Onlyfans LeakRide Big TitsTelegram Porn BotDesi Gf Boob SuckBerezarGirl Pron VideoSandra MoonePornography Movies HollywoodNhentai GBbw CreampiesReen Porn Videosسایت XnxxSexchat BotPorn IntrracialKat Wonders NufeSpnkwireAnimes PornograficosSky PornPetardqsFapceoXhesterVr 360 PornAnimal PirnHigh Rated Porn18 Teenagers PornFree Safe PornographyBlack On Granny PornBeauiful Nude WomenHudson Valley Skip The GamesSexy Video Xx ComPorn Lesbians With ToysSex Movie Sex MovieValentina Nappi HotSex For GirlPooja Joshi Porn