Direct naar artikelinhoud
Trump

Trump reageert woedend op New York Times-artikel over FBI-onderzoek

President Donald trump.Beeld AFP

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag woedend uitgehaald naar de voormalige FBI-directeur James Comey, nadat de New York Times had geschreven dat de federale politie een onderzoek tegen hem had geopend om na te gaan of Trump, tegen het belang van de Verenigde Staten in, voor Rusland werkte in de dagen nadat hij Comey aan de deur had gezet.

en

The  New York Times schreef in een vrijdag gepubliceerd bericht dat de FBI zich zorgen maakte over Trumps gedrag na het ontslag van Comey en een onderzoek was begonnen of Trump -hetzij bewust of ongewild- namens Rusland werkte tegen Amerikaanse belangen.

Justitie werd door verschillende instanties gevraagd of de beslissing van Trump om Comey te ontslaan, gelinkt kon worden aan het Rusland-onderzoek, wat aanleiding gaf tot bezorgdheid over een mogelijk potentieel verband tussen zijn verkiezingscampagne en Moskou door het ontslag van de FBI-baas.

Reeks boze tweets

Bij de FBI groeide tijdens de presidentscampagne van Trump al twijfel over mogelijke banden met Rusland. Een onderzoek was echter nog niet geopend, deels omdat er onzekerheid was over hoe een onderzoek van die omvang en gevoeligheid moest worden aangepakt. Het is onduidelijk wat het onderzoek heeft opgeleverd en of het al is afgerond.

In een reeks tweets noemde Trump Comey zaterdagochtend “een complete verschrikking” en een “corrupte flik” en zei dat “iedereen hem wilde ontslaan”. “Ik ben HEEL wat harder tegen Rusland dan Obama, Bush of Clinton”, zei Trump. Hij voegde eraan toe dat “goed opschieten met Rusland een goede en geen slechte zaak is”. 

Twitter bericht wordt geladen...