door Bakken in Media  ·  47 Reacties

  • 4
  • 959x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En met de Brexit voor de deur zal dit alleen maar nog meer worden!

25
1 psje

Ze zijn weer terug in de jaren '80.

4
2 carpenter

@1
U dacht, dat het hier beter was?

19
3 Weetal

En weer probeert men de aandacht af te leiden van een probleem waar de Nederlandse overheid zich mee bezig zou moeten houden : de toenemende armoede in Nederland. Maar zakken vullen en Brusselse baantjes najagen is kennelijk belangrijker voor politici dan zich te bekommeren om Nederlandse burgers.

18
4 PFL

@4
En weer komt er een of andere trol de boel verdraaien met alternatieve feiten!

19
5 Realisme graag!

@5 u zit zeker ookin de politiek Zodat Nederlandse mensen u niet kunnen boeien. Ga lekker die mensen in de UK helpen, doet u tenminste nog iets nuttigs.

16
6 PFL

vanaf 29 maart worden alle Britten miljonair, de miljarden die nu aan de EU worden afgedragen, worden onder de "armen" in Engeland verdeeld.

5
7 Roy-050

@6
Nee, ik hoor bij het overgrote deel van het Nederlandse volk waarmee het wel lekker gaat.

11
8 Realisme graag!

@8 en u heeft gewoon maling aan uw landgenoot die niet kan overleven zonder de wekelijkse gang naar de voedselbank?

13
9 PFL

@9

Suggestieve beschuldiging.

Dit draadje gaat over het VK. Jij bent degene die de aandacht daar van af probeert te leiden.
Als wilt discussieëren over armoede in Nederland open daar dan een apart draadje over.

6
10 carpenter

@10 .geen beschuldiging maar een vraag die u onbeantwoord laat. Weet ik genoeg.

14
11 PFL

@11

En weer probeer je iemand in een hoek te drukken omdat deze niet zegt wat jij wilt horen.
Jij bent degene die off-topic gaat. Nu niet proberen anderen woorden in de mond te leggen.

5
12 carpenter

@12 wees blij dat u geen armoede kent. En ik ga helemaal niet off topic. Het gaat over armoede en in dat kader herinner ik er even aan dat we in eigen land daar ook mee te maken hebben. Of vindt u armoede niet het topic. Is armoede in de UK erger dan die in NL?

16
13 PFL

@13

Zelf ken ik gelukkig geen armoede en geen honger.
Maar ik ken en help mensen die wel in armoede leven.
Ook in Nederland zijn schrijnende gevallen.
Maar wat jij doet is mensen in een hoek drijven die niet met je meepraten. En dat is een valse manier van discussiëren.
Het topic is hier de armoede in het VK. Daar kun je problemen in Nederland zijdelings bij betrekken maar niet vervolgens mensen aanvallen die daar niet op in willen gaan.

3
14 carpenter

@14 ik heb nou eenmaal een bloedhekel aan mensen die net doen alsof alles in ons land prima gaat en de aandacht van de Nederlandse problemen afleiden door over problemen in ver van mijn bed landen te gaan praten. En jij gaf helaas sterk de indruk zo iemand te zijn.

17
15 PFL

Het enige lichtpuntje hierin is, dat nu erkend wordt dat er armoe in europa is.

2
16 Aragon

@9
Nee dat laat mij niet koud, maar in elke maatschappij zullen er altijd mensen zijn waarmee het om uiteenlopende redenen minder gaat. Daar kan je niet die hele maatschappij op afrekenen.

3
17 Realisme graag!

@15

Je kletst uit je nek.
Nogmaals, het enige wat jij doet is mensen in een hoek drukken die niet met jouw discussie mee willen gaan. Ook in deze laatste reactie doe je het weer.
Deze discussie gaat over de problemen in de VK. En het is nergens voor nodig om de discussie meteen op Nederland te focussen.
Als jij vervolgens mensen die jou daar op wijzen in een hoek probeert te drukken dan zegt dat meer over jou dan over mij.

1
18 carpenter

De stijgende belastingdruk en de uitholling van de verzorgingsstaat door (illegale) immigratie veroorzaakt dat hier ook. En dat komt door het EU-probleem. De Brexit zal heilzaam werken omdat GB de controle terug krijgt op diverse vlakken.

10
19 Rolmops

Neoliberale marktwerking. Tel daar de kosten bij op van een brexit die op de burger verhaald gaan worden en waar veel armoedzaaiers vermoedelijk 'ja' op hebben gestemd, en ze kunnen twee dagen per week niet eten.

Sneu, maar als mensen niet wat socialer gaan stemmen en de boeman blijven zoeken bij immigranten, dan blijft het hommeles.

4
20 zeikenderechter

Zie zo'n @19 die het nog steeds niet snapt.

5
21 zeikenderechter

En volgens sommige hier is de EU een Utopia en iedereen is gelukkig en als je eruit stapt dan stort je in de afgrond oh! kan het dan nog slechter!

13
22 eigenmening

Met de Brexit (als die doorgaat) en de dientengevolge berekende krimp van het BNP (BNI) van 10 % zal deze trieste situatie niet echt verbeteren (understatement).

2
23 Crannbuidhe

@22

Wacht maar op 29 maart. Als Engeland er zonder deal uitvalt. Mag u raden wie de rekening gaat betalen. Als u dat beter vindt dan 'blijven', sois.

Goedkoper is het in ieder geval niet.

5
24 zeikenderechter

Mensen in Afrika hebben honger! Jij als witte rijke racist hebt gewoon trek!
Daarmee ben ik ook voorstander om mensen die echt honger hebben naar de EU te lijden question
We Gaan Ze Halen! question

11
25 DikkeTor

@24

Bangmaker

10
26 Rolmops

Uit het artikel : “De brexit hangt als een donkere wolk boven Newcastle. Als het niet lukt om een deal te sluiten, dan wordt deze regio economisch het hardst getroffen. Pijnlijk is dat de omgeving van Newcastle wel met een ruime meerderheid voor een vertrek uit de Europese Unie stemde”.

Dit maakt het nog triester dan het al is, achter valse profeten aanlopen blijkt dus echt niet goed voor je zelf te zijn.

1
27 Crannbuidhe

@13 aangezien het in het VK 1 op de 5 treft ( in de USA, het rijkste land ter wereld 1 op de 9) en in Nederland 1 op de 17 is het simpele antwoord op die vraag 'ja'.

0
28 BlackNinja

@26

Wegkijker.

1
29 zeikenderechter

1000 miljard aan financiële services is al vertrokken uit GB. Niemand die kan voorspellen welke chaos het exact wordt 29 maart. Maar dat het geld gaat kosten snapt een kind.

Maar volgens de participanten hier was dat allemaal prima. Liever in armoede soeverein, dan welvarend in de EU, vonden ze heel stoer.

Totdat ze dit soort nieuws onder ogen krijgen en beginnen te jammeren in hun gele hesje.

0
30 zeikenderechter

Daar maken de leiders zich alleen om de Brexit en hier alleen om het klimaat over armoede hebben ze nog nooit gehoord

8
31 wijs

@28 thanks. U heeft helemaal gelijk. In de UK is nog meer armoede dan in NL. Waarschijnlijk zijn er wel landen te vinden waar het nog erger is dan in de UK. Maar..... Dat zijn niet onze problemen. Dat mogen de overheden van die landen oplossen. Het oplossen van het armoedeprobleem in Nederland is een taak voor de Nederlandse overheid en daarin faalt ze volledig want de armoede in ons neemt toe in plaats van af.

9
32 PFL

@29

Juist niet!! Lol...

7
33 Rolmops

@31 In Nederland wordt sinds 2015 minimaal honderd miljoen extra besteed aan de bestrijding van kinderarmoede bijvoorbeeld. De armoedeproblematiek in Nederland is wel terdege in beeld.

1
34 Crannbuidhe

@32 Maar waarom mag het van jou dan niet in de media genoemd worden? Waarom wil je dit soort zaken niet horen?

0
35 Rare Rakker

@34 Honderd miljoen extra jaarlijks is dat overigens.

1
36 Crannbuidhe

@7 Onder de 'armen' van 'Johnson' en 'Farage' , zeker.

1
37 MarcusCole

@3 stuk gelezen en stukje gekeken dan?
hier staat het antwoord namelijk in ondanks dat wij hogere bedragen aan houden 1691 tov 1341 zijn er in Nederland "maar" ca 6% van de mensen die onder deze grens leven dus ipv 1:5 geld voor ons bijna 1:20 dus een verhouding die iets kleiner dan viermaal kleiner is. Zouden wij de grenzen van de britten gebruiken dan zou het aantal in armoede zelfs nog vele malen lager liggen. Dus ja we doen het niet eens zo slecht!
Daarnaast als het nieuws(wordt ook in het filmpje genoemd) klopt trekt bij ons de arbeidsmarkt alleen maar aan terwijl deze bij de Britten krimpt!

1
38 psje

@3 definieer trouwens dan eens armoede?
Hier in Nederland wordt men als armoedig gezien als men een inkomen heeft van max 1691!

1
39 psje

Met een hard-Brexit gaan dat er ongetwijfeld nog meer worden.

1
40 TedjeR

@39

Er zijn mensen die dat als inkomen uit een baan hebben..de working poor. Velen hoor je niet veelal uit schaamte. Een koude winter zal velen over het randje doen kieperen..en als het zacht blijft dan komt het kabinet met het verder uitkleden van menig huishouden door milieuklets.

2
41 Voorzittershamer

@41 Dat is ook het probleem! Er is geen verschil met de bijstand (die het in sommige gevallen zelf beter hebben). Dus het animo om te gaan werken is nagenoeg nul in deze groep
Door deze grote groep parasieten is de belasting druk op de werkende vrij hoog
Schaf de eerste loonschijf maar af waardoor alle toeslagen subsidies ed ook niet meer noodzakelijk zijn. maak werken weer lonend

0
42 psje

@24 .
Het gaat erom dat Engeland al enige jaren in de EU zit en er zijn in al die jaren van Europese welvaart ( Kuch ) 1 op de 5 gezinnen die in zware armoede leeft net als in Nederland zo'n 250,000 kinderen in armoede moet leven in één van de rijkste landen van de wereld met al die welvaart die volgens sommige hier in de EU heerst.

4
43 eigenmening

@43 van die 250.000 zullen er heus een aantal tussen zitten die er zelf niets aan konden doen. Maar hoeveel mensen zuipen, eten, kopen luxe spullen en roken zich wel niet klem, om er vervolgens na een tijdje achter te komen dat dit niet werkt. Ook met een minimumloon kun je wat opbouwen als je gewoon zuinig bent.

1
44 view2006

@44 .
Ik zie dat jij geen ervaring hebt om met een minimum aan inkomen om rond zien te komen zelfs als je somber leeft.

4
45 eigenmening

“De brexit hangt als een donkere wolk boven Newcastle. Als het niet lukt om een deal te sluiten, dan wordt deze regio economisch het hardst getroffen. Pijnlijk is dat de omgeving van Newcastle wel met een ruime meerderheid voor een vertrek uit de Europese Unie stemde”.

En dit mensen, dit is waarom de democratie steeds meer in een crisis begint te geraken. Een groeiende groep mensen (met name lageropgeleiden) is niet in staat hun eigen belang te dienen in het stemhokje. Ze vallen voor de loze beloftes van populisten, of stemmen gevoelsmatig op rechts (want rechts is stoer) terwijl ze eigenlijk om links beleid vragen. Vervolgens worden ze boos als rechts ook daadwerkelijk rechts beleid voert, en geven ze daarvan links de schuld. Want fuck logica toch?

Het beste argument tegen de democratie is een gesprek van 5 minuten met de gemiddelde stemmer.

Helaas blijft de democratie vooralsnog de regeringsvorm die het beste werkt in de westerse samenleving, maar met oog op de toekomst zal er wellicht toch langzaam naar alternatieven gekeken moeten worden.

1
46 Gewoon een student

@45 dat heb ik dus wel, ik heb zelfs in een situatie gezeten, waarin mijn uurloon goed was, maar mijn overige arbeidsvoorwaarden zeer slecht. Ik maakte ook langere dagen en meer uren dan menig Nederlander. En toch hield iemand in de bijstand netto meer over dan ik, terwijl ik KEIHARD moest werken. Inclusief reistijd maakte ik dagen van meer dan 12 uur. ZELFS toen hield ik geld over. Kwestie van prioriteiten stellen. Ik had niet die luxe tv, ik nam showroom model zooi, kocht spullen tweedehands, nam m'n eigen hammetjes mee, roken en bierdrinken deed ik nauwelijks en uitgaan netzomin.

1
47 view2006

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Thierry Baudet (@thierrybaudet) on X

Ik vind het deze keer, een goede analyse van Baudet.Het klopt wèl grootendeels wat hij aanroert èn wordt ook door kritische journalistiek en...

6 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bop
Linkse activisten hekelen oproep Timmermans om niet op 4 mei te demonstreren: 'Dat is niet aan hem' - NieuwRechts.nl

@3 En als hij niets zegt mag hij de hand in eigen boezem steken omdat hij de activisten niet tot de orde heeft geroepen. Zó voorspelbaar, jouw...

15 minuten geleden geplaatst door Bop

Strongoli
Linkse activisten hekelen oproep Timmermans om niet op 4 mei te demonstreren: 'Dat is niet aan hem' - NieuwRechts.nl

Willen we wéér zo'n schreeuwer op De Dam, tijdens de nationale Dodenherdenking????Hij had gewoon zijn grote mond moeten houden. Je weet van ...

20 minuten geleden geplaatst door Strongoli

duurendaal
Is het waar dat de meeste asielzoekers 'gelukszoekers' zijn?

@79 m post@81 RobPAlle onderdelen van mijn betoog vallen als puzzelstukken in elkaar.Koopmans constateert dat het EU-asielrecht een lote...

1 uur geleden geplaatst door duurendaal

Wedergeboren
Offtopic

Voor de liefhebber(s) van wetenschappelijke papers: https://sci-hub.41610.org/ https://scihub2024.vercel.app/ ...

1 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

Rooibos
FDA Wants To Replace Salt With Bill Gates’ New mRNA Fake Salt

Nog meer Frankenstein voedsel van jullie vriend Bill Gates ! 😝...

1 uur geleden geplaatst door Rooibos

Wedergeboren
Offtopic

Paywall omzeilen? Het kan (en mag) niet meer! [België] https://www.bartstoffels.be/2022/06/10/paywall-omzeilen-online-krant/ ...

1 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

DikkeTor
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

Iedereen snapt natuurlijk wel dat die 2 miljard daar niet naartoe gaat. In de tijd van Gladio heette dat "algemene zaken" XD...

1 uur geleden geplaatst door DikkeTor

LoydMorris
Eerste Kamer stemt in met einde aan 61 jaar Groningse gaswinning

Een van de DOMSTE maatregelen die onze regering ooit genomen heeft! Wat een stelletje onnozele, kortzichtige halzen zitten daar. . . . ...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

wildersfan
‘Er groeit een generatie op die nooit een betaalbare woning kan vinden’

Gelukkig gaat het goed. Nog ff 10 miljard naar Oekraïne overmaken. 20 Miljard naar de EU. Etc......

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Emma Butt PornCinema Hall Sex VideoXxx Bhabi SexFirst Porn CastingCameraprivSissy Bbc PornTelugu Actors XnxxCatsfuckingVideos Of Vintage PornGirls Dress Change VideoXxxsexnSex Video House WifeAvanacitaXxx Hindi LanguageNude WifeHorny Lesbo PornCarmela Clutch DpHetaiPunhetas AmadorasShimoneta HentFood Wars PornBig Tits XmxxPussy Sucking GifSexxyjaimie LeakedHow To Fuck VideoXxx Xxx Sexy MovieIndian Gujarati XxxHot Wife Hd PornBody Swap EroticaDancehall Naked BashCream Pie Ebony PornDaniellarusshAnnabeth Gish NudeLesbian Porn ViddosNude Pussy ImagesMissbellaSex Video New HindiSeni Lion XxxFemdom CowgirlPornô BizarroP O R N H UbbEspiando El BañoKarely Ruiz LeakedOutdoor Car SexCumshot On JeansBrandi Love SwallowSpank PornoXvideos.com A NovinhasElle Brooke AnalHijaber BugilHindi Song XnxxArm Pit FettishMia Khalifa TwerkingMyfreewebcamsCartoonporn VidsHood Hoes.comBlack Amateur PronOlivia Cooke SexyPorn Hairy GrannyMasaes EroticosPorn Link TelegramIce_creamyPorn Mixed WrestlingJpanese Porn TubeJiya LisaGal Gadot Sex SceneBangla Naked DanceMallu PornvideosHentai CumCelebrityanalN Hen TaiGay Sex CamsCelib JuhadDesi Bhabhi Sexy PornSexy Hd Adult VideoHot Girls TwerkingHand Job MommyBustybabesSwimsexBlack Breed Gay PornFree Stocking PornFree Brazeers PornJoypornerPulsamentoSyren Be MerAsian Sex VideoSophia Burns PornWander Women NakedMyrtle Beach Skip The GamesAmerican Xnxx VideosTubezxSexy BabaXhamster ProBouncing Boobie GifsAshleyyyreyyy OnlyfansSexo GufHdporner VideosWww SexlogBreckie Hill XxxStep Mom Lesbian PornPorno GangbangPov Asian PornMake Love Not PornBengalisexyHot Boobs PlayBoyandgirlsexFallout 4 NudeRaileytvEmma RubyBeauty Queen PornBig Dick In PussyGdp AnalBig Ebony Tits LesbiansBaddiesinlyDirty VideoXxxxvxxPeliculas En Español EroticaAnal Lesbian StraponVoyuertvNude Celb PicsNaughty America.co.mMixed WrestleWwe Paige PornMalayalam Mallu X VideosSavannah Bond MilfyLauren Philips AnalAllporncoicPornaccio ItalianoPorn SoloCumming In A PoolEbony LapdanceAssistir Filme Pornô BrasileiroAlohatube ConMelkor ManciBlondehentaiXxx Tamil ComMia Khalifa Bp PictureBig Fuck TbGf Bf Sex MmsCorridas PornosXxx PortuguésSexual Hot VideoErotic SesrchMichelle Ryan NudeNanga Blue PictureBody Painter NudeHotel BlowjobsPornographie-bdsmPornografi Sexo