0
HomeCryptocurrency NieuwsHacker van de 51% ETC aanval retourneert een deel van de gestolen...

Hacker van de 51% ETC aanval retourneert een deel van de gestolen fondsen

De hacker of groep hackers die verantwoordelijk is voor de 51% aanval op de Ethereum Classic (ETC) blockchain heeft voor $100.000,00 dollar aan tokens teruggegeven.

Cryptocurrency Exchange Gate.io

Volgens een artikel gepubliceerd op het officiƫle blog van de cryptocurrency exchange Gate.io, besloot de anonieme hacker op 10 januari 2019 om $100.000,00 dollar in ETC terug te storten op het account van de firma zonder verdere uitleg te geven.

Is de hacker een white hat hacker?

Het Gate.io team heeft geprobeerd contact op te nemen met de hacker of organisatie; hun pogingen zijn echter niet succesvol geweest. De exchange heeft geen verklaring kunnen vinden voor de motivatie achter dit incident, dus speculeren ze dat het een campagne was geweest die zich richtte op het vergroten van het bewustzijn over de risico’s verbonden aan het gebruik van cryptocurrencies, de handel en de beveiliging van een blockchain door middel van bewijs van werk.

“On Jan.10, we found that the recent ETC 51% attacker returned 100k USD value of ETC back to Gate.io. We were trying to contact the attacker, but we havenā€™t got any reply until now. We still donā€™t know the reason. If the attacker didnā€™t run it for profit, he might be a white hacker who wanted to remind people the risks in blockchain consensus and hashing power security.”

51% aanval op Ethereum Classic is nog steeds mogelijk

Het Gate.io-team maakte van de gelegenheid gebruik om op te merken dat er nog steeds een mogelijkheid bestaat voor een soortgelijke aanval, omdat het relatief goedkoop is om de benodigde hash-energie te huren om 51% van de blockchain te beheren.

Om dit te voorkomen, volgde Gate.io het advies op dat werd gepubliceerd op het Ethereum Classic Twitter-account en verhoogde het aantal bevestigingen dat nodig was om een ā€‹ā€‹transactie toe te laten tot 4000 samen met andere maatregelen om de beveiliging te verbeteren.

“Based on our analysis, the hashing power of ETC network is still not strong enough, and itā€™s still possible to rent enough hashing power to launch another 51% attack. Gate.io has raised the ETC confirmation number to 4000 and launched a strict 51% detect for enhanced protection. We also suggest other ETC exchanges to take actions to protect the trader from blockchain rollback/reorg.”

Crypto Kopen met Korting?

Meld je via CryptoSjop aan bij BItvavo en betaal voor de eerste 1.000 geen fees.

RELATED ARTICLES

Live Crypto Euro Koersen

Direct Crypto Kopen

Populair