Gele hesjes in Bergen.
Volledig scherm
Gele hesjes in Bergen. © BELGAONTHESPOT

Vierhonderd gele hesjes op straat in Bergen: betoging neemt omweg tot aan woning Elio Di Rupo, 15 mensen opgepakt

Ongeveer vierhonderd gele hesjes hebben vandaag betoogd in de straten van Bergen om meer koopkracht te eisen. Ze stopten onder meer voor de woning van PS-voorzitter Elio Di Rupo. Volgens de lokale media werd een vijftiental mensen opgepakt. In Brussel vonden ook kleinere acties plaats aan de zetels van Engie Electrabel en Proximus. 

7 reacties

  • Jürgen Mouton

    5 jaar geleden
    @Fons Casteels: je bent nog een "detail" vergeten. De 6% btw maatregel was zo geformuleerd, dat die op het einde van de legislatuur afliep, zodat het leek dat de nieuwe regering de btw terug verhoogd had naar 21%, terwijl de aftredende regering het zo voorzien had. Van een achterbakse streek gesproken!!!
  • Luk Temmerman

    5 jaar geleden
    onze stroomfactuur is bij de allerhoogste. Maar niet de prijs van de elektriciteit Die is nauwelijks 30% van het factuurbedrag. De rest zijn taksen en netwerk kosten. Ze staan dus aan de verkeerde deur. Enige vorm van weten waartegen men op straat komt zou dus op zijn plaats zijn. Zeker de mensen die anderen meetrekken moeten toch een beetje verstand tonen. Anders zijn ze zielige oproerkraaiers die het hier niet beter zullen maken
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Jan Mulders, we hebben sedert 1971 altijd de hoogste BTW-voet betaald op elektriciteit. Enkel een paar maanden voor de verkiezingen van 2014 heeft de links-populistische regering de BTW naar 6% verlaagd. Goed wetend dat het gat in de begroting (1,2 miljard € per jaar) voor de volgende regering zou zijn.
  • Fons Dewaele

    5 jaar geleden
    tegen alles en nog wat moet er de dag van vandaag actie gevoerd worden, onmogelijk
  • Rob Teuwen

    5 jaar geleden
    Als ik een energieleverancier was dan stuurde ik enkel nog een factuur van mijn eigen geleverde dienst. Dat Eandis en Vaderkestaat zelf hun factuur maar eens opsturen. Eens zien waar de gele hesjes dan gaan staken. Voor de firma waar ze jaarlijks 800€ aan moeten betalen voor een geleverde dienst of voor de instantie die met 1600€ gaat lopen...