U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 5
Een debat over contant geld in de samenleving, verkeersveiligheid of de gevaren van de uitstoot van houtkachels. Deze en nog meer onderwerpen staan gepland voor de eerste vergaderweek van 2019. Vanaf dinsdag 15 januari vergadert de Tweede Kamer weer. ...

6 maanden geleden door Scorpio

REAGEER MET EEN EMOJI
2
1
1
1

Een debat over contant geld, wát gaat het Rutte kabinet nu weer bekokstoven?!

1 Scorpio    
6 maanden geleden door Scorpio
0
Meld

een bankrun uitlokken?

2 Grootmoeder    
6 maanden geleden door Grootmoeder
0
Meld

Ze willen van contant geld af
Te gevaarlijk voor hun

3 dloops    
6 maanden geleden door dloops
0
Meld

Als alles via de bank gaat is het controleren van de mensen gemakkelijker...

4 Gazelle    
6 maanden geleden door Gazelle
0
Meld

Zodra er geen contant geld meer is kunnen de banken gemakkelijker negatieve rentes en hoge transactiekosten invoeren want er is geen keuze meer als je in Nederland bankiert. Gelukkig woon ik aan de Duitse grens waar contant nog steeds de norm is. Eigenlijk wel grappig als de Nederlanders dan hun saldo en spaargeld in Duitsland gaan zetten.... LOL

5 niet-alles-geloven    
6 maanden geleden door niet-alles-geloven
0
Meld

Contant geld zal er altijd wel blijven, althans voorlopig nog wel denk ik want je kunt echt nog niet overal met contant geld betalen,

6 Interessant    
6 maanden geleden door Interessant
1
Meld

Wie een deel van zijn inkomsten betrekt uit zaken die het daglicht niet kunnen verdragen, dát zijn degenen die bang zijn voor de verdwijning van contanten.

7 Biesbush    
6 maanden geleden door Biesbush
16
Meld

@5
Krijg je in Duitsland dan een een betere rente op je spaargeld ?

8 Interessant    
6 maanden geleden door Interessant
0
Meld

ad @7 U bedoelt Shell, Unilever, Akzo

9 rlw    
6 maanden geleden door rlw
0
Meld

@6 moet zijn dat je echt nog niet overal kunt pinnen

10 Interessant    
6 maanden geleden door Interessant
0
Meld

@7 Ik vind je reactie nogal naïef. Zodra er geen contant geld meer is, hebben onder andere overheld, bedrijfsleven en verzekeringsmaatschappijen het ultieme hulpmiddel in handen om de burger nog meer geld afhandig te maken en te straffen voor de aankoop van bijvoorbeeld een pakje sigaretten of een fles whisky.

11 thestranger    
6 maanden geleden door thestranger
0
Meld

Elke keer als de overheid "een debat in de samenleving" ergens over wil, bedoelen ze een mediacampagne met een stroom van artikelen en betaalde trollen die de wensen van de overheid/lobby met hand en tand verdedigen, liefst zo agressief en neerbuigend mogelijk tegenover normale mensen die meedoen aan "het debat". En na verloop van tijd, als de normale mensen het langzamerhand opgeven, moegebeukt, dan drukken ze het door.

12 Wendel    
6 maanden geleden door Wendel
1
Meld

Maak de borst(en) nog maar verder nat !! Maar dr zal, zolang dat zoo ...... uhh het Haagsche pluche daar nog hangt veel meer gezamenlijk deskundig (proest) onheil over ons uitgestort worden want in de ogen van het z*%#* hebben de meesten het nog (veel) te goed waardoor nog steeds 'mak'. En tis ook niet zo verwonderlijk met de gedachte (al)weer een gouwe worst te zullen krijgen en pas veel later merken (en voelen !) wat die beloftes eigenlijk echt inhouden !

@2
Daar zijn de meeste mensen te schijterig voor ! Maar dat is wel een van de situaties waar de kracht van het z**kende en zeurende mens ligt ! Alleen het doorzettingsvermogen ontbreekt om die Haagsche pluchehanger kl*r*zooi. Ook zou men op andere fronten eens een tijdje moeten gaan minderen (= wat langer met de ouwe meuk doen !) tav multinationals om ze eens een hele berg str*nt te laten ruiken wanneer het eigenlijk #allerbelangrijkste "sponsorgeld" van de crowd eens voor een tijdje weg zou vallen !!

13 Tante Annie    
6 maanden geleden door Tante Annie
0
Meld

Het is absoluut geen toeval dat de gele hesjes in Frankrijk gedreigd hebben met een bankrun en dat prompt (het afschaffen van) contant geld in de samenleving op de agenda staat voor een "debat in de samenleving". Wedden dat men vindt dat contant geld alleen maar criminaliteit in de hand werkt en belasting-ontduiking door gewone burgertjes?

14 Wendel    
6 maanden geleden door Wendel
1
Meld

@13 : En toch trapt u er zelf in, dat wij het te goed zouden hebben. Steeds meer mensen doen niet alleen langer met hun "ouwe meuk" maar zijn erop aangewezen, de ouwe meuk van anderen gratis op te halen omdat ze nauwelijiks te eten hebben, laat staan wat anders. Kiezen tussen de huur en eten, eten en medicijnen, zelf eten of de kinderen, enzovoorts.

15 Wendel    
6 maanden geleden door Wendel
1
Meld

@15
Heeft u helemaal gelijk in. Ook ik 'trap' weleens ergens in maar ? ik merk in mijn omgeving weleens op (als simplist question): "als de economie door mij op poten zou moeten worden gehouden ? was de economie voor de helft al op de fles geweest" ... Maar OK,dat ff terzijde.
Maar dat die groep mensen, vaak de wat (sociaal) 'zwakkeren' en niet zo mondige mensen in onze samenleving, steeds groter aan het worden is en de riemen waar ze mee moeten roeien ook, constant in een overlevingsmodus staan, zal ik echt niet ontkennen ! En daar ligt inmiddels bij velen wel een heel woud aan complexigheid aan ten grondslag. Leuker kan ook ik het weer niet maken.

16 Tante Annie    
6 maanden geleden door Tante Annie
0
Meld

Het kabinet heeft waarschijnlijk 'een makkie' aan de Nederlanders, als het erop aankomt om contant geld in de ban te doen. Want Nederlanders zijn namelijk bijna de vaakst/meest pinnende burgers... van ál de EU landen!
Alléén in Malta pint men vaker.
ZIE: https://www.nrc.nl/nieuws/2017/11/25/betaalmethodes-nederlanders-pinnen-het-meest-in-eurozone-14213815-a1582598

17 Scorpio    
6 maanden geleden door Scorpio
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Metro zet columnist Ebru Umar na 14 jaar op s...
Dagblad Metro zet columnist Ebru Umar na veer...

6 uur geleden door Moskowfiets

Trump gaat immigranten deporteren zonder tuss...
De regering Trump heeft maandag nieuwe ‘fast...

18 uur geleden door Nu.nl

Hoe hóud je het uit? Nou, zo!
Of je nou het liefst zoveel mogelijk zon meep...

14 uur geleden door RTL Nieuws

Man schiet in Duitsland Eritreeër neer,...
Een 26-jarige Eritreeër is gisteravond het sl...

9 uur geleden door Schildpad

Boris Johnson nieuwe premier Groot-Brittanni&...
De Europese Unie kan de borst nat maken. Bori...

13 uur geleden door AD


ADVERTENTIE


Laatste reacties
DaisyDaisy
Metro zet columnist Ebru Umar na 14 jaar op s...
@280 Maak ik natuurlijk zelf wel uit meisje, ...

2 minuten geleden door DaisyDaisy

Captain Hero
Rechtse politici banger voor Greta Thunberg d...
"Jonge journalistes banger voor van Jole dan ...

3 minuten geleden door Captain Hero

gralias
41 procent van ondervraagde Amsterdammers is ...
https://www.nieuwskoerier.nl/news/500947-gees...

6 minuten geleden door gralias

Amy
OT 3...
@11281 , ooww ja dat bestaat ook , nou nou ee...

7 minuten geleden door Amy

Amy
OT 3...
@11272 ja echt geweldig , ik ging stuk ...

9 minuten geleden door Amy

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig