Buitenland

Vrachtwagen rijdt ‘geel hesje’ dood bij wegblokkade in België

11-01-2019 22:33

In België is deze avond een man om het leven gekomen tijdens een wegblokkade door activisten in gele hesjes. Dat gebeurde op de E25, niet ver van de Nederlandse grens bij Eijsden. Het slachtoffer werd geschept door een vrachtwagen die doorreed en was op slag dood. Een ander raakte gewond.

Dat melden meerdere getuigen ter plaatse, de site sudinfo.be en social media van de ‘gilets jaunes’. Volgens de zender RTBF had de truck een Nederlands kenteken. De slachtoffers zijn actievoerders die de E25 versperden. Als gevolg daarvan is de A2 van Luik naar Maastricht voor het verkeer afgesloten, aldus de ANWB. Automobilisten kunnen omrijden via Hasselt (B).

Volgens verschillende media zou de politie de chauffeur hebben aangehouden en meegenomen voor verhoor. Later bleek dat ze de bestuurder van de truck, die volgens de zender RTBF een Nederlands kenteken had, naar een parkeerplaats iets verderop had gedirigeerd om een lynchpartij te voorkomen. Toen de agenten hem daar wilde ondervragen en onderwerpen aan een drugs- en alcoholtest bleek hij verdwenen. Er is een opsporingsactie begonnen.

(ANP)