Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ondanks opstelling Italiaanse regering 51 vluchtelingen gered

  •  
11-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
14747808708_68368fd9dd_z
Ondanks de hardvochtige opstelling van de Italiaanse regering ten opzichte van vluchtelingen laten doorsnee Italianen zich daar niet door in de luren leggen. 51 Koerden, waaronder een baby, werden door dorpelingen uit Torre Melissa in de regio Calabrië, aan land geholpen. Bewoners kwamen nog voor zonsopgang af op het geluid van gehuil uit de groep. Dit meldde burgemeester Gino Murgi tegen persbureau AFP. Sinds de Italiaanse regering van de extreemrechtse Lega en de populistische Vijfsterrenbeweging is aangetreden, geldt een zeer streng beleid ten opzichte van vluchtelingen.
“Het was een moment van medemenselijkheid en grote solidariteit vanuit de autoriteiten,” zei Murgi. Twee Russen, die rond hetzelfde tijdstip aankwamen in een lokaal hotel in doornatte kleding, werden opgepakt. Zij worden ervan verdacht mensensmokkelaars te zijn. In 2018 kwamen nog 23.270 vluchtelingen aan in het Zuid-Europese land, vooral vanuit Libië. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn de Koerden de eerste vluchtelingen in dit jaar.
Cc-foto: Luca Galli
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.