Feestelijk bakken: Cheesecake
VideoCheesecake, wie lust het niet? De romige vulling en crunchy bodem zijn moeilijk te weerstaan en het leuke is: je kunt er eindeloos mee variëren. Patissier Hidde de Brabander maakt deze keer een frambozen cheesecake.
Ingrediënten:
Koekbodem
- 30 g amandelmeel
- 75 g volkoren biscuits
- 40 g boter
Roomkaasvulling
- 1 el zure room
- 25 ml slagroom
- 300 g roomkaas
- 2 eieren
- 100 g suiker
- 1 tl limoensap
- 1 tl limoenrasp
- 300 g frambozen
- 100 g witte chocolade
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 170 °C en zet onderin een ovenschaal met water.
- Meng de koekkruim, amandelmeel en boter. Druk aan in de met bakpapier beklede springvormen.
- Roer de roomkaas glad.
- Meng de suiker door de roomkaas.
- Klop met de hand de eieren, room, sour cream, limoensap en -rasp door de roomkaas.
- Stort op de koekbodem. Bak 30 à 35 minuten op 170 °C.
- Laat helemaal buiten de koelkast afkoelen en zet dan 3 uur in de koelkast.
- Los de taart uit de vorm en garneer met geraspte witte chocolade, frambozen en limoenrasp.
Benieuwd naar andere bakgerechten die je thuis kunt maken? In de onderstaande video's deelt patissier Hidde de Brabander nog meer recepten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Consumentenbond
Vijf lades en een snelvriesfunctie: dit is de beste vrijstaande vriezer
-
PREMIUMVoor jou getest
Van dit merk heb je vast nog nooit gehoord, maar zij maken de lekkerste kant-en-klaarpannenkoeken
Een op de drie Nederlanders eet minstens eens per maand pannenkoeken. Bij voorkeur belegd met stroop, poedersuiker of spek. Tijd voor een blinde smaaktest met 10 kant-en-klaarsoorten uit de supermarkt. ,,Deze heeft alles: aantrekkelijk om te zien, mooi smeuïg en een lekkere smaak.’’ -
Schoonmaaktip
Je huis weer ‘lenteproof’: maak deze fout niet met je vitrage
Weg met de winterdip en hallo schone lei: de voorjaarsschoonmaak staat voor de deur. Met deze praktische tips van schoonmaakexpert Marja Middeldorp wordt jouw huis weer spic en span. -
30
Minder bio-producten in de schappen of verpakt in plastic: ‘Controles slaan volledig door’
Winkels zetten het mes in hun bio-assortiment, omdat Nederland de Europese regels zo streng uitvoert. Mede daardoor worden biologische groente en fruit steeds vaker in plastic verpakt, constateert het Adviescollege Toetsing Regeldruk (ATR) in een nieuw advies aan het kabinet. -
‘Van het geld dat je bij verstopping aan een loodgieter uitgeeft, kun je voor de rest van je leven frituurvet kopen’
Frituurvet door de plee, doortrekken en weg ermee? Nee! De vervelende eigenschap van bakvet is dat het eenmaal gestold aan de binnenkant van de leidingen gaat zitten, en dat vervolgens alles eraan blijft plakken. ,,Van wat je bij een verstopping thuis kwijt bent aan een loodgieter, kun je waarschijnlijk voor de rest van je leven frituurvet kopen.’’
-
PREMIUMRecepten
Karaage, Yakisoba en hambagu: De Japanse keuken heeft meer te bieden dan sushi
-
-
-
Amerikaanse wetenschapper: 'Kopje thee smaakt het best met zout’, Britten onthutst
Een kop thee met zout veroorzaakt letterlijk een storm in een glas (heet) water in Groot-Brittannië. Een Amerikaanse wetenschapper claimt met een schepje zout het beste recept voor een kop thee te hebben gevonden. En dat raakt een gevoelige snaar bij de Britten, die verknocht zijn aan de warme drank. -
PREMIUMVoor jou getest
Deze supermarkt heeft de beste kant-en-klare lasagne bolognese: ‘Bijna een echte Italiaan’
Een kant-en-klare lasagne uit de supermarkt is snel, gemakkelijk en vooral goedkoop. Gezond is het niet echt, maar het vult en smaakt best. Welke supermarkt verkoopt de lekkerste lasagne bolognese? Vier culinaire kenners scharen zich rond de tafel. ,,Deze lasagne is lekker van smaak en goed in balans.’’ Bekijk onderaan het artikel de uitslag en rapportcijfers.
-
Phishing-alarm, test nu of jouw gegevens circuleren onder criminelen
-
33
Dit vleesgerecht is terug van weggeweest op het kerstmenu, en we eten vaker ‘hybride’
Kerst staat voor de deur en daarmee ook de vraag: ‘Wat eten we?’ Twee foodtrendwatchers zien dit jaar klassiekers terug op het menu, zoals de garnalencocktail, maar ook steeds vaker ‘hybride’ menu’s. Als het maar niet te moeilijk wordt, we staan liever niet uren in de keuken. -
-
PREMIUM
Omega 3 kan hart- en vaatziekten voorkomen, maar je lichaam maakt het zelf niet aan: in deze voeding zit het