U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 7
Na de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen jaar hebben de nieuwe colleges voor dit jaar hun eerste begroting kunnen samenstellen. Het resultaat: de PvdA maakt het leven in de gemeenten waar ze meebeslist een stuk duurder. ...

2 maanden geleden door Mrs. K

REAGEER MET EEN EMOJI
2
1

“De gemiddelde gemeente verhoogt de woonlasten – ozb, afvalstoffen- en rioolheffing – in 2019 met 3,5 procent, meldt onderzoeksinstituut COELO na een eerste steekproef. Maar in gemeenten waar de PvdA meebestuurt, moeten bewoners gemiddeld 4,4 procent meer betalen, berekent deze krant. Ook GroenLinks en de SP komen boven het gemiddelde uit.

Corine Hoeben, onderzoeker bij het COELO, is niet verbaasd. „Wij hebben hiernaar een aantal jaar geleden ook onderzoek gedaan en daaruit bleek: hoe linkser de raad, hoe hoger de gemeenteheffingen. Dat komt omdat armen toch kwijtschelding van de gemeenteheffingen kunnen krijgen en de last dus bij de rijkere mensen terechtkomt.”

De lokale partijen en de ChristenUnie passen beter op de portemonnee van de burger. In een gemiddelde gemeente waar die partijen meebeslissen, gaat een inwoner dit jaar maar 2,6 procent meer betalen. VVD-colleges weten de stijgingen te beperken tot 3,1 procent.

Het COELO onderzocht de woonlasten in de 37 grootste gemeenten van ons land, samen goed voor zo’n 40 procent van alle Nederlanders.”

1 Mrs. K    
2 maanden geleden door Mrs. K
2
Meld

Mede dank aan de centrale overheid die de gemeenten minder betalen en deze gemeenten berekenen extra kosten door aan de burgerij. Rutte maar roepen we gaan er allemaal op vooruit.
Inderdaad we gaan er allemaal op vooruit ............na 20 maart 2019. Onder aan de streep gaan de meester er per saldo op achteruit. Opzouten.

2 Dalon    
2 maanden geleden door Dalon
4
Meld

Gelukkig betalen al de inwoners van al die gemeentes zonder morren alle verhogingen en veranderd er helemaal niks.

3 Voorzittershamer    
2 maanden geleden door Voorzittershamer
0
Meld

Het wordt tijd dat zowel de landelijke als de lokale overheid ook gaan leren bezuinigen en niet hun huishoudplaatje op orde maken doormeer geld bij de burger te halen.
En dan heb ik het niet over minder uitgeven aan/voor die burger maar al die pret en imago dingentjes waar de burger niets aan heeft. Denk bv aan die 'samenwerkingsverbanden' met steden in het buitenland. Kost aardig wat aan plezierreisjes voor de ambtenaren. Gewoon schrappen die flauwekul. Een nieuw beeld bij het gemeentehuis is ook nergens voor nodig en de zoveelste verbouwing kan ook wel overgeslagen worden.

4 Mariska3    
2 maanden geleden door Mariska3
1
Meld

Met Halsema aan het stuur wordt het leven peperduur.

5 welofniet    
2 maanden geleden door welofniet
1
Meld

Links geeft altijd het geld van een ander weg, meestal geven ze het aan de arabieren cadeau.

6 DNEUS14    
2 maanden geleden door DNEUS14
4
Meld

@2 Het wordt weliswaar steeds moeilijker voor de kiezer om een keuze te maken uit partijen die verweven zitten in een monsterverbond. Daarnaast heb ik sowieso niets met de PvdA en Groen Links. Als zoveel anderen er net zo over denken dan kan het maar zo zijn dat men gedwongen wordt in de fuik van de PVV (Wilders) en van Baudet te lopen. Pas maar op Rutte.

7 Dalon    
2 maanden geleden door Dalon
1
Meld

Ik vraag mij af waar wordt het extra geld wat gebruikt wordt in links geregeerde gemeentes aan uitgegeven wordt. Is het aan de bevolking die het nodig heeft dan vind ik het niet erg. Is het potverteren dan wordt het bedenkelijk.

8 yanyans    
2 maanden geleden door yanyans
2
Meld

@8 asielhobby's?

9 kelb1977    
2 maanden geleden door kelb1977
0
Meld

[Dat komt omdat armen toch kwijtschelding van de gemeenteheffingen kunnen krijgen en de last dus bij de rijkere mensen terechtkomt.”]

Zo is dat, landelijk ervoor pleiten dat bijv. multinationals een hogere belasting betalen dan nu en dan heb je gemeentelijk wat meer om de armen te helpen. Een prijzenswaardige instelling en kosten neutraal als je het grotere plaatje bekijkt.

10 Hendrianus    
2 maanden geleden door Hendrianus
10
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Eindrapport Mueller beveelt geen nieuwe aankl...
Tegen president Trump en zijn entourage zijn...

18 uur geleden door Aardbezie

De Jonge: ik vond het noodzakelijk om even ee...
Zijn oproep tot verzet tegen Baudet noemt Fre...

15 uur geleden door NOS

‘Alsjeblieft tien doden, we hebben een...
Op extreemrechtse fora werd opgewonden gereag...

18 uur geleden door Vwpeter

‘Thierry Baudet wordt de nieuwe ministe...
'Dit land, geïndoctrineerd door de linkse med...

1 dag geleden door Inter

Linkse ‘anti-racisten’ roepen ope...
Antifa-tuig belaagt journalisten

7 uur geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Geert
EU voor de rechter gesleept voor steun aan...
Biomassa oftewel bomen Dat is geen oplossin...

3 minuten geleden door Geert

RonMVV
Deel stadsmuur Maastricht ingestort...
Zeer spijtig ...

6 minuten geleden door RonMVV

Geert
Mel B doet pikante onthulling: ‘Ik heb seks...
@9 Vroeger wel maar de tand des tijds heeft w...

7 minuten geleden door Geert

21st Century Guy
Ondanks geweld en terreur: Nieuwe Zweedse reg...
Tijd voor een boreaal quotum. ^_^...

12 minuten geleden door 21st Century Guy

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig