Politiek

Femke Halsema weet niets van molotovcocktails en boobytraps op ADM-terrein

10-01-2019 15:33

Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema is niet op de hoogte van de aanwezigheid van molotovcocktails en boobytraps op het ADM-terrein. Ook politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg weet van niets. Dat bleek donderdag tijdens een vergadering van de gemeenteraad.

De Telegraaf meldde donderdag dat er op het terrein molotovcocktails en boobytraps waren aangetroffen. Halsema adviseert de eigenaar van het ADM-terrein aangifte te doen. Chidda Vastgoed was donderdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Het botert sowieso niet tussen de gemeente en de eigenaar. Halsema zei verbaasd te zijn dat de eigenaar na de ontruiming direct begon met het slopen en kapotmaken van achtergebleven bezittingen. “We hadden een afspraak dat bewoners tot en met vrijdag de gelegenheid hadden om hun boeltje alsnog te pakken. De burgemeester benadrukte dat, afgezien van de afspraak over het kunnen ophalen van de spullen, het niet is toegestaan andermans spullen te verwoesten. “Dat is jammer en we hebben ons hierover erg verbaasd.”

Het ADM-terrein in het Westelijk Havengebied werd 21 jaar geleden gekraakt. De Raad van State bepaalde vorig jaar al dat de ongeveer 130 bewoners weg moesten van het 45 hectare grote terrein.