door Beflapje in Binnenland  ·  89 Reacties

  • 34
  • 1300x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Of je nu aan het werk bent of thuis bent als je laagopgeleid bent, je doet het toch nooit goed hoe goed je het ook probeert te doen. Een ander heeft toch altijd commentaar en weet alles beter.
De beste stuurlui staan aan wal!!

1
51 Erika

@23 Luxe kan alleen maar worden gefinancierd door de massa uit te buiten. Wie luxe wil, moet zijn eigen villa maar bouwen.

1
52 zewa

De enige daklozen die ik in Amsterdam zie zijn niet-westers uitziende allochtonen, die vaak ook geen Nederlands spreken. Als niet de hele onopgeleide wereld uit rechteloze landen in eindeloze stromen hierheen werd gehaald zou het probleem beter kunnen worden opgelost.
Een echte oplossing is dat mensen in hun eigen landen worden geschoold, op de hoogte worden gesteld van de wetenschappelijke kennis die in de afgelopen eeuwen is opgedaan, rechten krijgen, vrijemeningsuiting, rechten voor vrouwen, vrije seksualiteit. Dan kunnen ze in hun eigen landen blijven en daar een geëmancipeerd bestaan opbouwen. En dan kunnen we samen onderdrukkers en lokale en internationale uitbuiters eruit gooien. Maar het zal wel de bedoeling zijn om ook de vooruitgang van het volk in Europa af te breken, in plaats van te zorgen dat mensen in rechteloze landen ook een autonoom bestaan kunnen opbouwen.

5
53 zewa

En zo zie je plots opeens een nieuwe opleving van het socialisme/communisme. Deze ‘verslagen’ ideologie blijkt toch niet zo verslagen als de meeste mensen dachten. Het kapitalisme/neo-liberalisme had alleen net iets langer nodig dan het communsime om te falen.

Ik zie dit niet als een positieve ontwikkeling, want het socialisme/communisme brengt op termijn ook alleen maar ellende. Uiteindelijk blijft sociale-democratie de best werkende politieke ideologie in mijn ogen. Sociaal-democratische landen blinken uit op de positieve lijstjes.

8
54 Gewoon een student

@52 hoe is de verhouding sociale huur tov eigendomswoningen(luxe)? ongeveer 60% van de Nederlanders heeft deze luxe! (de grote massa zeg maar) waar ze ook voor werken!
en hoeveel zou deze groep huizen eigenaars extra hebben als ze ook niet hoefden mee te betalen aan het ophouden van de broek van de sociale huurders ?
zoals U zelf als zegt Wie luxe wil moet zijn eigen villa maar bouwen kan men ook vertalenn aaar wie een mooi dak boven zijn hoeft wil betaald dan ook maar de hele huur zelf en anders moet hij maar tevreden zijn met een krot

4
55 psje

Ik denk met weemoed terug aan de jaren 70 en 80. Een fantastisch sociaal vangnet. Allemaal genoeg, en kleine inkomensverschillen. Een prachtige tijd met niet alleen welvaart, maar ook welzijn. Niks marktwerking, maar alle eerste levensbehoeften betaalbaar en toegankelijk. Het dogma van de "markt" is bewezen mislukt. Nu nog terugdraaien....

2
56 Tismewat

@54 Echter zijn ze nu wel hard bezig zichzelf om zeep te helpen. Dus misschien moet je nog een paar jaren wachten en kijken hoe dit afloopt.

2
57 solidsteel

@53
Grapjurk. Kom eens naar de daklozenopvang van de Regenboog. Het is daar akelig wit qua huidskleur. Geldt ook voor de daklozen die door het Leger des Heils worden opgevangen op de Wallen. Je zwetst maar wat.

0
58 Tismewat

@56 +++++ toen hadden wij ook een kapitalistische systeem maar was het grote graaien beperkt vanuit regelgeving door de overheid. Het was toen inderdaad beter en socialer.

0
59 Eric

@59 En nu is het grote graaien georganiseerd door regelgeving van de overheid.

0
60 solidsteel

@55
De hypotheekrenteaftrek is ook een zo’n grote kostenpost. Dit zou zo snel mogelijk afgebouwd moeten worden. Gelukkig is huis zo goed als afbetaald, maar het is natuurlijk absurt dat deze regeling nog steeds bestaat. Het is in het verleden tot standgekomen om mensen te motiveren voor een koopwoning. Maar dat is allang overbodig geworden. Ieder met een redelijk salaris zou dit zelf moeten kunnen bekostigen. Dit geld kan veel beter besteed worden aan iets anders.
Hoe het met de huurtoeslag zit weet ik eigenlijk niet, maar volgens mij moet je echt heel erg weinig verdienen om hiervoor in aanmerking te komen, net zoals de zorgtoeslag.

0
61 Niet wit niet zwart

Volgens blinde HET leven wij in Nederland in één van de beste welvaart van de wereld.

0
62 eigenmening

@12
Beetje laat antwoord, maar had een gesprek.
Ik denk dat de SP uitsluitend met een links blok, of met wat midden partijen in een kabinet zal gaan zitten. Het rechtse blok staat te ver af van de SP standpunten, dat gaat niet bij elkaar komen.

0
63 Janzzen

Wat een ¨beschaving¨.

0
64 Aragon

@61 ik ben zoals eerder al gezegd een voorstander van het afschaffen van alle toeslagen subsidies ect dus ook HRA maar hier moet wel tegenover staan dat bijvoorbeeld de eerste schijf verlaagd dan in zijn geheel afgeschaft dient te worden! zo kunnen mensen (werkende althans ) hun eigen broek op houden (btw kosten voor HRA ca 14 miljard voor 4.7 mijloen huishoudens opgebracht door hun zelf en huursubsidie terwijl 3.5 miljard voor 1.5 miljoen huishoudens netto ontvangen wordt) dit alles zou de schatkist sowieso al 20 miljard schelen!
De grens voor huursubsidie voor een gezin ligt bij 30.400 en bedraagt dan ongeveer 110 euro per maand echter een gezin die 1 euro meer verdient krijgt helemaal niks meer
Alleenstaande met bruto inkomen van ca 21.000 krijgt 99 eur zorgtoeslag (1188 per jaar)
Iemand met een inkomen van 29.000 krijgt niks meer!
Geld wat bespaard wordt door de toeslagen af te schaffen hoeft niet perse ergens anders aan uit gegeven te worden men kan het ook zo zeggen dat geld wat niet uitgegeven wordt ook niet middels belastingen geïnd hoeven worden toch

2
65 psje

@63 welk links blok? GL en wie nog meer dan?
Daarnaast het programma van SP naast die van de PVV gelegd ?
Op veel standpunten komen deze namelijk overeen)

1
66 psje

@58 Ik zwets niet. Er had wel 'de meeste daklozen' moeten staan, maar mijn bijdrage verdween in cyberspace, dus kon ik alles niet precies weer oprakelen. Maar het aantal niet-westerse daklozen dat hier op straat leeft is absurd toegenomen in de bijna veertig jaar dat ik hier woon. En veel mensen spreken geen Nederlands, dus dat maakt het oplossen van het probleem moeilijker. Misschien zijn zij wel illegaal en gaan ze daarom niet naar de opvang. Het systeem springt wel degelijk uit zijn voegen door zoveel ongeschoolde mensen hierheen te halen, alsof de problemen daardoor worden opgelost. Integendeel, dezelfde problemen krijg je daardoor ook hier.
Ook de globalisering van het bedrijfsleven zorgt voor die onbeheersbaarheid. Hierdoor worden prijzen opgedreven, levensonderhoud steeds duurder wordt en het gewone werkvolk internationaal tegen elkaar wordt uitgespeeld. Daarom is mijn mening dat deze problemen in die landen zelf moeten worden opgelost en dat de massa gezamenlijk vecht tegen de internationale rijken die de problemen veroorzaken.

4
67 zewa

@55 Huizeneigenaren betalen niet mee aan het ophouden van de broek van sociale huurders, ze creëren zelf sociale huurders door hun huisjesmelkerij. Het minste wat je hiertegen kan doen is zorgen dat de woekeraars zoveel belasting betalen dat hieruit toeslagen kunnen worden betaald. Maar natuurlijk is het absurde dat woekeren en huisjesmelken legaal is en dat de overheid dit zelf tegenwoordig legaliseert. Wat mij betreft heeft iedereen maar één huis, het huis waarin je woont, en geen huizen erbij om je aan te verrijken.

'Wie luxe wil moet z'n eigen villa maar bouwen' wil dus zeggen dat je niet je rijkdom baseert op het uitbuiten van anderen. Als er geen parasieten meer zijn, verdwijnen de sociale huurwoningen ook vanzelf.

3
68 zewa

@68 Tuurlijk niet maar verklaar dan eens waar de huurtoeslag dan wel van betaald wordt?
of de zorgtoeslag? Iemand met een bijstand uitkering betaald namelijk geen loonbelasting!

kosten voor huurtoeslag ca 4 miljard kosten en zorgtoeslag ruim 5 miljard terwijl de onderste (25%) laag maar 2.6 miljard (3%)opbrengt aan loonbelastingen!(dit is de laag die hier alleen van gebruik kan maken) De bovenste 50% brengt dus 80% van alle loonbelastingen op!
mooie maar wat oudere grafiek geeft hier wel inzicht in

https://www.daskapital.nl/4154981/dasgrafiek_de_sterkste_schoude/

2
69 psje

@69 Het is niet zo dat de bovenste laag niet dik verdiend aan de onderlaag die geven ook gewoon geld uit. Daarbij werken ook veel mensen in de onderlaag die betalen misschien minder belasting, maar wel gewoon belasting.

Daarbovenop wegen alle andere belastingen veel zwaarder op mensen met kleine inkomens dan op de grotere inkomens. Van accijnzen tot de BTW tot het waterschap en de gemeente.

Ik vraag me wel eens af waarom men dat beeld altijd wil vertekenen. Kijk naar de totale belastingdruk en die is aan de onderkant hoog procentueel van het inkomen.

1
70 Drs. Mezun

@70 maar het is wel degelijk de bovenste lagen die de onderste laag helpt om hun broek op te houden! En hoe zou de bovenste laag dik aan de onderste laag verdienen dan?(zoveel hebben ze toch uberhaupt toch niet eens)
accijnzen >gebruiker (alcohol/rookwaren =luxe) / vervuiler (brandstof) betaald
Waterschapsbelasting >een eigenaar betaald meer dan een huurder!(waarom eigenlijk?)
En hoezo is het beeld vertekend dan het is toch gewoon de waarheid
Feit blijft wil men luxe dan zal men ervoor moeten werken!

5
71 psje

@71 Ik vermoed dat het eerder andersom is. Dat de onderste 70% de broek ophoud van de bovenste 30% en dat de bovenste 10% alles daaronder in toenemende mate arm houd.

1
72 Drs. Mezun

@72 ik heb mijn cijfers onderbouwd (cijfers afkomstig van CBS) waar is Uw onderbouwing

2
73 psje

@72 betaald een huiseigenaar meer aan gemeente belastingen en waterschapsbelastingen dan een huurder > Ja
Zijn de ontvangers van huur/zorg toeslagen veelal netto ontvangers > ja

neem bijvoorbeeld 1 persoon van 1 miljoen inkomen hoeveel mensen met een netto a 1200 zijn er nodig om aan zijn inkomen te geraken? ruim 800 Is de onderkant wel zo groot dan?

3
74 psje

Al vele jaren vind ik het vreemd dat de EU er alles aan doet haar eigen bevolking in nadeliger positie te plaatsen ten faveure van niet enkel vluchtelingen maar ook economisch migranten. Begrijp me goed, ik ben niet a priori tegen, wil ook de noden van de Gehele Wereld niet zo maar links laten liggen, maar de belangen van de eigen EU-burgers waren en zijn toch eveneens (minstens zo) legitiem?

0
75 Citrusvrucht

@66
Het is andersom, de PVV heeft een aantal standpunten van de SP gejat om nog een beetje sociaal over te komen.
Vervolgens handelen en stemmen ze er niet naar.
PVV is nog steeds VVD 2.0.
Met een haatsausje erover.

2
76 Janzzen

Globalisme en marktwerking maakt Nederland kapot.

2
77 DONKEY R

@76 maar welke partij blijft dan over?
Samen hebben GL en SP niet eens het aantal van de VVD welke al allerlei sprongen moest maken om een regering te kunnen vormen
Denk eerder dat je niet moet gaan schrikken als het nog een ergere ruk naar rechts zal zijn!
Als het goed gaat willen we vaak naar links trekken (dan kunnen we solidair zijn en willen delen) echter als het slecht gaat (zoals nu ) dan is het toch ikke ikke ikke en zal de volgende regering er waarschijnlijk een zijn bestaande uit VVD, PVV, FvD en meischien nog een andere splinter partij
BTW had de SP niet een kans om mee te reageren maar vonden ze het niet verstandiger (lees gemakkelijker )om in de oppositie te zitten!

1
78 psje

Even ter herinnering... VVD = de partij van de WWW
Watjes-Watjes-Watjes

2
79 Bollieboos

@77 ik denk eerder dat de vele niet bijdragende parasieten (in de verschillende lagen) hiervoor gaan zorgen

1
80 psje

@70 Beter betaalden profiteren over het algemeen meer van alle regelingen ed. Zij hebben ook veel meer mogelijkheden om het eea uit te (laten) zoeken. Neem alleen al de villa subsidie.

2
81 vantivanta

@78 Ik denk dat we na de volgende verkiezingen met een minderheidskabinet opgescheept zitten.
Misschien mag Thierry in een 4 partijen coalitie aanschuiven maar de PVV zit er voor spek en bonen. CDA is mordicus tegen samenwerking en van de VVD is de helft tegen samenwerking. Thierry heeft nog niet zoveel verpest.

Dus 130 zetels om een regering uit te vormen met een flinke extra partij en dat Denk mormel.
Dit zet de boel behoorlijk op zijn kop.

Eigenlijk zijn er maar een paar mogelijkheden en 4 partijen is haast niet te doen.
Dan ligt een minderheidskabinet met wisselende steun meer voor de hand.

2
82 Drs. Mezun

@79 het zijn echter wel deze watje die wat te zeggen hebben en bereikt hebben in de maatschappij!
Wat zijn dan de personen die voor deze watje werken dan? of de personen die afhankelijk zijn (middels een uitkering oid) van deze watjesdan?

2
83 psje

@82 zie
https://www.ipsos.com/nl-nl/politieke-barometer-week-51-0

volgens deze peiling zitten genoemde partijen al op 60 zetels en missen ze nog maar 6 zetels voor een meerderheidsregering Zie die er wel bijkomen gezien huidig politiek klimaat (links wil nog maar migranten deze kant ophalen echter de grote maas niet) of desnoods gaan ze samenwerken met bijv pvdd a 8 zetels

3
84 psje

@84 Daar hebben ze 76 zetels of meer nodig en geen 66, ze komen 16 zetels tekort en dan moet de VVD ook nog willen. Ik tel alleen de PVV niet mee voor het vormen van coalities die zijn te besmet niemand wil ze aanraken zonder handschoentjes.

Een brede midden coalitie is ook nog een optie zeker als er nog een paar zetels die kant op schuiven.
Of de huidige regering + Thierry.

2
85 Drs. Mezun

@85 sorry tikfout moest 16 zijn maar volgens de peilingen zijn ze steeds nog steeds aan het groeien We zullen het straks wel zien bij de provinciale verkiezingen

1
86 psje

SP was vroeger ook anti-immigratie vanwege de onbetaalbaarheid van het sociale stelsel, maar ze waren daar te vroeg mee en kregen veel minder stemmen, dus gooiden ze hun principes overboord voor stemmen, daar hebben ze nu denkelijk ontzettend spijt van.

En Partij voor de Dieren wil alle contact tussen mens en dier uitbannen, uiteindelijk. Dat is onnatuurlijk voor de mens, en waar laat je echte huisdieren die als zodanig zijn gefokt? Alle gefokte rassen, dus ook honden en koeien, dan maar afschaffen? Dat lukt niet, dan hebben weer alleen de rijken dat soort dieren. En als de natuur per sé geheel natuurlijk moet, geen broccoli, bloemkool, spruitjes enzovoorts, alleen nog maar grassen en kleine uniforme lage onkruidplantjes met kleine worteltjes.

3
87 Wendel

@83 Aangesproken ?
U licht dus ook lades en graait als VVD-er
Ik heb altijd zelf mijn broek op gehouden ., daar heb
ik die witte boorden van de VVD niet voor nodig gehad

2
88 Bollieboos

@87 De SP is nog steeds tegen ongebreidelde migratie. Niet mijn partij maar als je wil dat veel migratie verminderd zit je daar ook wel goed. Het is geen Groen Links.

3
89 Drs. Mezun

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

@3En ISIS-kampen zullen open gaan, wat aan de ene kant goed is omdat het er zo'n zooitje is, maar op een nieuw kalifaat daar zitten we ook nie...

1 uur geleden geplaatst door eh

Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Sarcoff
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

@4 Je moet toch wat om de laatste kijkers van de buis weg te jagen....

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Ik heb helaas niet ze veel vertrouwen meer in de zogenaamde westerse experts.Ze zijn wel meesters in miscalculatie....

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Bleke Betty
Tim (20) stapte vanwege pesterijen uit het leven, nu liggen er voor Twentse politiebureaus tegels tegen pesten

i.pv die bespottelijke walgelijke lentekriebels, kunnen ze beter behalve Taal en rekenen ook assertiviteitstrainingen geven, jongeren va zeg 6 j...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@103 Wat een desinformatie. Decennia geleden werd het verboden om nog langer ambtelijk de religie van iemand vast te leggen. Dus die 5% mag je...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Heavy RPuta PeruRenee O Connor NudeNew Indian Desi SexYogasexvideoCosply NudeBlack Lrsbian PornPorno IndoWw Sex Video HdDaniel PornstarThailand Hooker PornLeaked Nude CelebaAi-generated Celebrity PornSierra MalloryVerna Bloom NudeAlice Delish PornG-string Wearing Brunette FilmedIndo18 ComDesi Girl FingeringXxx Video RealShort Porn StoriesConstance Nunes NudePerfectgirls.netaN XxxxVillage Girl Open BathSleepingmomxnxxGeorgia JonespornReddit GirlsfinishingthejobBoa Bronha.comDesi Sex CoShreden LoveDestiny LaneBrezza Xxx ComHotomi TanakaFcvr-033EqpornerBig Arab TitStrawberrytabbyy LeaksForced Blow JobSex Chat FreeHot Maturepornérotisme PornPorn Satar TubeNked TitsWish Rathod Nude PhotoNew Marriage Couple Sex VideoKatrina Jade Sex VideoPorn Comic SitesBlake Blossom Full VideosBi Husband PornBody Paint NudesSalome Gil AnalбдсмPregnant Belly ExpansionSali Xxx VideoKelli ProvocateurCamen CalientePornography In EspanolAletta OshenHot Sister Sex ComAsizn PornHot And Sex MovieHikr-191Chicas DeanudaaBengali FokingNud PornCumming CompYoung Forced PornKissing BoobListcrswlerMiss.b NastyEgotastic AllstarsBig Tities JapanShoplifters XnxxAriel Rebel NudePussyIndian Porn Hindi AudioCjmiles PornWww Hot Sex ComKimberly MossPorn Short FilmMalayalam Aunty X VideoTamil Aunty Boobs Pressing VideosMinami AiwazaFree Celeb NudesClaire Roos PornPornoxosFortnite NudesHunk Gay PornMass Effect Andromeda Sex ScenesFull Money Talks Porn VideosYouporn LebiansTopless BarPawg Yoga PantsNozomi.laBrazillian HotwifePornofiestaTransexual Male PornGf XxPorn69 ComTanyatateJapanese Old Man PornHot Sex Video Hd DownloadKristina BlackVirtual TabooNehal Vadoliya Nude SceneExtreme Porn HardcoreDesi NakedVídeos Xxx LatinosTabboo Porn SitesTarzan XnxxTsunade Porn MangaRetro Taboo PornPorn Hut TubeHentai ScrollerYogapornMia MercyPorn De MéxicoWankzExxxtra Small PornBlacked White PornSaniliyon XnxxPornhublesbianJunior NudesGuccithirdlegPink Pussy ComIndian Massage Sex VideosWeb Series Full SexSofia PornstarHollywood Actors SexSwallowed BlowjobsCuck CompilationHabib PornNobodyhometvBig Cocks DaddyBigboobs NakedMadison Bailey SexyThroat WarsPornomandingoNaked ZendayaFreeinterracialpornAddison Lori PornSexgame VideoPorntube.cmoKamalika ChandaBlack Cock ComMini SexDesi B GradeAmerican Dar PornRuby Sims Porn