0
HomeCryptocurrency NieuwsMinder dan 1% van alle Bitcoin adressen bezit 87% van alle Bitcoins

Minder dan 1% van alle Bitcoin adressen bezit 87% van alle Bitcoins

De door de Chinese staat uitgevoerde financiƫle publicatie National Business Daily (NBD) heeft onlangs een analyse van alle bitcoin-adressen uitgevoerd. Ze hebben ontdekt dat ongeveer 0,7% op dit moment 86,9% van het circulerende aanbod van de belangrijkste cryptocurrency, Bitcoin, beheert.

Aan de hand van data en gegevens van BTC.com konden ze concludeerden dat deze Bitcoin adressen ongeveer $62 miljard dollar waard waren en dat van de 22,65 miljoen adressen met BTC erin, 97,2% minder dan 1 Bitcoin heeft. Slechts 0,7% had volgens het rapport meer dan 10 BTC in zich.

Bitcoin kopen met iDEAL

Bitcoin Wallets Verdeling
Bitcoin Wallets Verdeling

Na een nadere onderzoek bleek dat deze adressen ongeveer $62 miljard dollar aan Bitcoin waard controleerde, terwijl de andere 97,2% met minder dan 1 BTC 4,6% van het circulerende aanbod van de cryptocurrency controleerde, dat is een waarde van minder dan $4 miljard dollar.

Crypto Korting: Hoe meer je handelt, hoe meer korting je krijgt!

De studie toonde ook aan dat de adressen met de meeste Bitcoins van cryptocurrency-exchanges zijn, zoals Binance en Bitfinex.

Het bestaan ā€‹ā€‹van andere ‘Bitcoin-walvissen’ is zorgwekkend voor beleggers die de markt willen betreden, aangezien grote koop- en verkooporders een aanzienlijke impact op de markt kunnen hebben. Volgens gegevens van CryptoCompare is er een verkooporder van 2.027 BTC ter waarde van $7,8 miljoen dollar nodig om de Bitcoin prijs met 10% te verlagen op Coinbase, de grootste cryptocurrency-exchange in de Verenigde Staten.

Vorig jaar ontdekten liefhebbers van cryptocurrency dat een mysterieuze walvis meer dan $100 miljoen aan BTC verhuisde naar cryptocurrency-exchanges. De prijs van Bitcoin daalde in 90 minuten meer dan $400 dollar, dit kwam vermoedelijk door een grote verkooporder.

Bitcoin kopen met iDEAL

Een rapport dat vorig jaar door Blockchain Analytics-bedrijf Chainalysis werd gepubliceerd, toonde aan dat slechts 14% van alle Bitcoin-adressen eigendom is van particuliere beleggers, en dat slechts 37% van de adressen in het vlaggenschip cryptocurrency netwerk “economisch relevant” is, zoals de rest betalingen.

Crypto Kopen met Korting?

Meld je via CryptoSjop aan bij BItvavo en betaal voor de eerste 1.000 geen fees.

RELATED ARTICLES

Live Crypto Euro Koersen

Direct Crypto Kopen

Populair