Krakers ADM-terrein beschikten over molotovcocktails

09-01-2019 17:21

De krakers van het Amsterdamse ADM-terrein beschikten over molotovcocktails. Ook is in een kelder van het complex een boobytrap aangetroffen. Vislijnen waren gespannen op keelhoogte, ook staken er spijkers uit de vloer. Dat meldt Telegraafverslaggever Mike Muller op Twitter.

Zeker tachtig voormalige krakers hebben woensdag spullen weggehaald van het ADM-terrein in Amsterdam. “Het was een komen en gaan, ze kwamen met opleggers en trailer”, zegt een woordvoerder van terreineigenaar Chidda Vastgoed. “Met een hijskraan is het stalen kunstwerk ‘Symbool van de vrijheid’ opgetakeld om te worden afgevoerd.”

Woensdag was de laatste dag dat de krakers nog hun bezittingen konden ophalen. Ze mochten tot zonsondergang het terrein op onder begeleiding van beveiligers.

Volgens de woordvoerder is het nog geen uitgemaakte zaak wie er opdraait voor de kosten van het opruimen en schoonmaken. Daarover is een gesprek gaande met de gemeente.

Het ADM-terrein in het Westelijk Havengebied, waar vroeger een scheepswerf zat, werd 21 jaar geleden gekraakt en fungeerde als culturele vrijplaats. Afgelopen maandag ging de gemeente tot ontruiming over. Daarover loopt nog een kort geding.

ANP/TPO