door Febee in Overig  ·  194 Reacties

  • 60
  • 1762x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Een samenleving die alleen kan voortbestaan door eindeloze groei , is gedoemd te falen ...

Eindeloze economische groei is onmogelijk , maak een projectie naar over honderd jaar en je ziet dat we totaal de verkeerde weg ingegaan zijn.

0
151 Vageali6888

@150

Ja, dat waardeer ik ook in de PvdA. Geen woorden maar daden! Beter dan dat laffe geroep vanuit oppositiebankjes. En de PvdA heeft prima ministers van financiën afgeleverd: Kok , Duisenberg en Dijsselbloem. PvdA is socialisme met een menselijk gezicht.

13
152 WijzeDwaas

@134

Fatsoenlijke mensen kunnen van mening verschillen.

11
153 WijzeDwaas

@149
Mijn vraag is nog steeds niet beantwoord.

2
154 Jan met de korte achterlul

@145 "U bent heel slecht ingelicht De lening van 78 miljard werd onder de rechtse regering in 2008 als ik goed heb uitgekeerd. "

Hahahahahhaha beweren dat ik slecht ingelicht ben en dan zelf helemaal de mist in gaan!!!

Van 2005 tot maart 2011 was Jose Socrates aan de macht in Portugal. Hij is van de socialistische partij. Het land kampte tijdens de crisis met een gigantisch begrotingstekort. Er moest bezuinigd worden maar daar viel het kabinet door. Demissionair premier Socrates heeft in 2011 steun gevraagd bij de EU. In 2011 waren er verkiezingen en kwam de PSD aan de macht. Die mocht e puinhopen van links opruimen. Eind 2015 waren er weer verkiezingen, alles was weer redelijk aan de kant en toen kwam links weer aan de macht.

7
155 Rare Rakker

@146 ,

Nou, het klimaatakkoord bijvoorbeeld.
(Toegegeven, daar was wel een flinke groei van GL voor nodig voordat ze het echt serieus begonnen te nemen.)

Of de postcodecriminaliteitsaanpak. Oké, dat was meer een proefballonnetje, maar toch.

6
156 progressiefliberaal

@155
Volgens mij was de centrum rechtse Cavaco Silva van 2007 tot 2015 aan de macht. Volgens de NRC en de Trouw

6
157 yanyans

@1557 Wederom compleet fout! Leuk dat je zegt dat de NRC en Trouw dat zeggen maar geen bronnen of linkjes geeft. Duidelijk dat je wat uit je duim zuigt.

Artikel 22 maart 2011:
"In Portugal viel afgelopen woensdag het kabinet. Dat kwam zeker niet als een verrassing: de socialistische minderheidsregering van premier Sócrates wankelde al maanden."
https://www.nrc.nl/nieuws/2011/03/25/hoe-stom-ik-ben-a1477577

Artikel 7 april 2011:
"Portugal klopt toch bij de Europese Unie aan voor financiële steun. Dat zei minister van Financiën Fernando Teixeira dos Santos woensdag tegen Portugese media.

Het Zuid-Europese land kampt al lange tijd met een fors begrotingstekort, maar zei tot voor kort niet van plan te zijn om hulp te vragen uit het Europese noodfonds.

De demissionaire Portugese premier José Socrates heeft voorzitter José Manuel Barroso op de hoogte gesteld van het voornemen om steun aan te vragen, maakte laatstgenoemde woensdagavond bekend."
https://www.nu.nl/politiek/2486079/portugal-wil-toch-steun-eu.html

Artikel 6 juni 2011:
"De vervroegde parlementsverkiezingen in Portugal van zondag 5 juni hebben een politieke aardverschuiving veroorzaakt. De regerende socialisten van premier José Sócrates behalen hun slechtste resultaat sinds 20 jaar. Rechts komt als grote overwinnaar uit de bus."
http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/06/06/portugal-links-lijdt-zwaar-verlies-rechtse-partijen-vormen-regering

Artikel 5 oktober 2015:
"In 2013 waren de eerste lichtpuntjes zichtbaar. Het tekort op de betalingsbalans werd omgebogen tot een klein overschot. De laatste twee jaar liep de werkloosheid terug van 17,5 tot 12,4 procent en de economie groeit voorzichtig. "
https://www.nrc.nl/nieuws/2015/10/05/portugese-kiezer-straft-regering-niet-1541979-a590331

4
158 Rare Rakker

@157
U haalt presidenten en premiers door elkaar.

0
159 Van Lingen

@156
Dat klimaatgedoe gaat ons uiteindelijk weer veel (te veel) belastinggeld kosten, let maar op.

3
160 Jan met de korte achterlul

Geld als drug. Een beetje is OK, maar een overdosis is moordend. Stop de "pusherman".

0
161 sparta

Zelfs in de asiel-industrie en de "armoede-bestrijding" en "trajecten naar werk". Allemaal marktwerking. Dat betekent de subsidie verdwijnt in allerlei zakken en de armen krijgen één of ander cadeautje in natura, in ruil voor hun hele privé hebben en houden, want voor wat hoort wat en voor niets gaat de zon op. Dat is dan ook gelijk het enige.

2
162 Wendel

Geldzucht is de bron van alle kwaad.

1
163 Waarheid, gewoon zoals het is

@143 SPers steken de kop in het zand. Vrolijk minnen maar inhoudelijk een reactie geven lukt niet. Waarschijnlijk weten ze zelf ook wel dat dat niet gaat lukken. Het lukt een groot en machtig land als Duitsland met een soort ziekenfonds niet eens. Hoe zou het ons als klein landje dan wel lukken?

10
164 Rare Rakker

Vergeet de marktwerkingsmythe. Nederlandse politici en hun partijen zijn eenvoudigweg niet in staat tot goed bestuur.
Tezeer verstrikt in allerlei binnenlandse en buitenlandse netwerken , financiële beloften en oneigenlijke belangenclubs.

Bewijs.
In weerwil van de marktwerkingsmythe betalen burgers met elkaar meer belastingen dan ooit tevoren.Het MKB eveneens.
Dat is verlopen via de weg van lastenverzwaringen. Het is dus niet zo dat de zogenaamde marktwerking en de randvoorwaarden die Den Haag daarvoor zou hebben geschapen, heeft geleid tot een florerende economie en dito belastingopbrengsten.
Op de conjuncturele top was de groei even in de 3 procent. Als dat hoogconjunctuur is, ligt de lat onderhand heel erg laag.

Na eerdere crises liep altijd eerst de lastendruk op, maar in betere economische jaren daalde deze vervolgens. Het laatst eind jaren 90.
Nu niet. Tijdens de 'hoogconjunctuur' van Rutte zijn de lastenverzwaringen onverminderd doorgegaan.
Aan beleid en bestuur is niet te merken dat burgers en MKB een record aan belastingmiddelen opbrengen. Aan de zich ontvouwende woningnood kan niets worden gedaan. De topzware en peperdure organisatie van de zorgsector wordt mordicus in stand gehouden, evenals de fraude met uitbestedende stichtingen. Dit land is niet in staat juffen en meesters op te leiden, of betaalbaar te huisvesten; de scholen verstikken in onwerkbare mini-microbureaucratie. De politie en recherche zijn door de politici in chaos gestort ; de continuiteit is in gevaar; de georganiseerde misdaad krijgt de vrije hand voor ondermijning. Defensie ? Alleen cyber en afluisteren vindt Den Haag sexy. Klimaatwet? Zo stompzinnig als deze plannen is geen mens. Migratie is ontaard in een charitatieve dwang opgelegd aan burgers door politici met een ziekelijke drang zich goed te voelen over zichzelf op kosten van een ander. Het maakt van migranten kansloze 5e rangsburgers tot in het 5e geslacht. Het maakt toenemende aantallen Nederlanders kanslozen.
Integratie bestaat niet; het is een Haags broodje-aap verhaal, maar wel heel lucratief voor de vertellers.
Groningen. Echt een mensenrechtenschandaal van enorme omvang. Eerst de huizen , dorpen, het culturele erfgoed van mensen vernielen voor het begrotingsgewin van het Haagse machtscentrum. Vervolgens eindeloos rekken , vriendjes goudgeld toestoppen om het afwikkelen van de schade, telkens opnieuw (een oeroude bestuurstruc, Groningers ontwaakt!), op te zetten. Nooit echt de schade herstellen, maar wachten totdat de slachtoffers psychisch en / of lichamelijk bezwijken.

Groningen toont de ware tronies van Rutte, Buma, Jetten, Seegers, Klaver en Asscher en van hun partijen. In plaats van hun humane hoogdravendheid , zijn ze onmenselijk.
We moeten deze mensen en hun partijgenoten niet langer in het openbaar willen zien.
Onbekwaam tot besturen, geld doorsluizend naar hun vazallen en in vele opzichten te kwader trouw.

3
165 duurendaal

@165 duurendaal
Klopt helemaal. Echt bezuinigen hebben ze nog nooit van gehoord. Alleen maar steeds meer geld uitgeven. En maar roepen dat wij de broekriem moeten aanhalen.

En ondertussen is het hier minimaal net zo corrupt als op de Antillen of in Venezuela. De bouwwereld speelt daar al decennia een grote rol in. Met medewerking van politici en ook media zal eraan meewerken. Want er komt nooit kritisch onderzoek naar buiten.

0
166 Minco

@152 WijzeDwaas
PVDA is socialisme met een menselijk gezicht?

Dieven en oplichters, dat zijn het.

2
167 Minco

Ik ben geen SP-er, maar gelijk heeft ze. De hebberige jongens met hun vrije marktwerking hebben alles naar de kloten geholpen. Het do c inale aspect is naar de kloten. De zorg, scholing, beroepsonderwijs voor vakmensen etc. De ontevredenheid stijgt met rasse schreden en ook dit kabinet heeft er schijt aan. Het wordt tijd dat bepaalde partijen zich samenpakken. Ook tegen de migratie, want dit kan niet zo doorgaan. In 2016 was hier dik 800.000.000,- voor begroot terwijl de zorg naar z'n grootje werd bezuinigd, de huurwetgeving nar de knoppen ging, en veel geknoei was met onderwijs en pensioenen. Het roer MOET om.

3
168 Robbedoes

Door de SP niet uitgesproken: marktdenken en bezuinigingen mogen dan een paar belangrijke problemen zijn, de massale toestroom van migranten die ons land destabiliseert wordt weer nergens benoemd door de SP. De SP is dus ook niet bereid om verder te kijken dan haar eigen neus lang is.

3
169 Vaartuig

Plussen op foute voorstelling van de geschiedenis in @145 en minnen op de echte feiten in @155 . Ik blijf het bijzonder vinden......

5
170 Rare Rakker

Betonrot zie je wel. Stukjes die afbrokkelen en bewapening wat bloot komt te liggen.

1
171 Spraypaint

Feit is dat NL. BV inderdaad alle zorginstellingen en collectieve voorzieningen in de uitverkoop heeft gedaan. Feit is ook dat het hele principe van marktwerking niet heeft gewerkt en nooit zal werken.
De werkelijke verwoorders van "minder, minder, minder" geld voor overheidsvoorzieningen, is nooit ter verantwoording geroepen.
En als zaken aan het licht komen, en mensen zich daar tegen gaan verweren, dan wordt door diezelfde roverheid de oude truc uit de Machiavelli googeldoos getrokken. Verdeel en heers. Dat zie je al op dit forum. Er is geen enkele inhoudelijke discussie, als die ontstaat, dan ploppen de trollen op en voor je het weet gaat het weer eens nergens over.

Tip: lees het boek De Intrigant van Asterix. Makkelijk toegankelijk voor iedereen en zo duidelijk hoe de (destijds Romeinse) heersers te werk gaan.

3
172 Katte_kop

@172 “Er is geen enkele inhoudelijke discussie”

Klopt. Reacties als @143 worden wel gemind maar een inhoudelijk reactie erop blijft achterwege

2
173 Rare Rakker

Kort en goed: Stem geen coalitiepartij en milieu-gekke partij meer in maart.
Haal de angel uit de tijgerwesp die Rutte heet.
Het liefst moet dit kabinet aftreden.
Daarna kan ons volk proberen alle aangerichte schade weer te herstellen.

1
174 logikus

@143 . De vraag is niet wie dat kan, maar wie dat wil.
Wat wil jijzelf?

2
175 Katte_kop

@175 Zowel Nederland als Duitsland willen de prijzen van medicijnen wel naar beneden hebben. Onze minister onderhandeld daar ook vaak over. Maar dat lukt zowel Nederland als Duitsland niet. Dus nogmaals de vraag, waarom zou het Nederland met de SP aan de macht wel gaan lukken?

5
176 Rare Rakker

@100 ; Punt 9 van je link is zeer toepasselijk op @94 . Die vergeet in haar hele cirkelredenatie namelijk één heel groot punt: Het Amerikaanse handelsembargo tegen Cuba waar alle Amerikaans gezinde landen aan mee deden en doen. https://isgeschiedenis.nl/nieuws/amerikaans-handelsembargo-op-cuba

Cubaanse tegoeden in Amerika bevroren en een volledig handelsverbod. En waarom? Omdat Eisenhower als de dood was dat de socialistische revolutie zou overslaan op Amerika. Puur politiek spelletje dus.

Datzelfde geziek kan je in het klein nu waarnemen bij de Brexit.

1
177 Mariska3

@176 Dus nogmaals de vraag; wat wil jij ?

3
178 Katte_kop

* Verwijderd door de redactie *

179 Chat Baker

@178 En jij zit te zeuren dat er hier geen inhoudelijke discussie mogelijk is omdat men dan begint te trollen? Je begint er zelf nu ook op te lijken want inhoudelijk draag je nu niks bij....

1
180 Rare Rakker

@180
Je snapt mijn vraag niet?
Je wilt een discussie uitlokken wat totaal niets met het onderwerp te maken hebt?
Wat wil je?

3
181 Katte_kop

@181 Ik lok niks uit. Ik reageer op iets wat @143 zegt. Iets wat wel degelijk met het onderwerp van dit artikel te maken heeft. Het is dus inhoudelijk en ontopic. En in @173 reageer ik gewoon op iets wat jij gezegd hebt. Hele normale reacties dus!

2
182 Rare Rakker

Straks komt er een soort spelshow op tv waarbij je dure behandelingen kunt winnen, verliezers zullen begeleiding krijgen bij het sterven waar dan ook weer omroepen op zullen duiken omdat in beeld te brengen. Artiesten zullen optreden om het allemaal niet te zwaar te maken...waarheen leid de weg..

0
183 Voorzittershamer

@183
Eb Pia Dijkstra is de spelleidster. (Lol) question

1
184 Strongoli

Ik hoop dat het haar wel lukt om een goed verhaal weg te zetten en hiermee kiezer te trekken, die veelal terecht van links zijn weggegaan.

1
185 Nos Calan Gaeaf (s7p)

Die rare Rooien ook.

1
186 Wild Rover

@103 Dom is ie niet. Een homootje is het wel..... Maar wat geeft dat, die mensen horen er gewoon bij hoor. Ze zijn niets minder dan wij.

1
187 Mac Benac

@173 Niets van aantrekken. Feiten, zelfs als die met bronnen onderbouwd worden zoals jij deed, worden hier altijd gemind door de onderbuikjes.

0
188 Mrs. K

@176 “Zowel Nederland als Duitsland willen de prijzen van medicijnen wel naar beneden hebben. Onze minister onderhandeld daar ook vaak over. Maar dat lukt zowel Nederland als Duitsland niet. Dus nogmaals de vraag, waarom zou het Nederland met de SP aan de macht wel gaan lukken?”

Ook de SP kan farmaceutische bedrijven niet dwingen hun prijzen te verlagen. Waarschijnlijk heerst bij de achterban het idee dat de SP best de staatsschuld op kan laten lopen of de belasting voor iedereen boven 1,5x modaal kan verhogen om Hoffman-La Roche, Merck, GlaxoSmithKline en Pfizer op te kopen question

0
189 Mrs. K

@182 Ik probeer het nog 1 keer. Ik doel op mijn vraag @175
Als je nu weer antwoordt zonder enige raakvlak hiermee, dan hoef ik niet langer te twijfelen of je een trol bent.

1
190 Katte_kop

@190 Ik snap jouw vraag gewoon niet. Waarom is het ineens niet van belang of het wel of niet kan. Waarom is het ineens belangrijker wat ik wil dan wat een regering of land kan doen?

0
191 Rare Rakker

@191 omdat verandering altijd begint bij intenties en bij elk individu zelf. Veranderingen beginnen ook in het klein, bv op straat, de buren, hoe je naar de ander kijkt. Verwachtingen koppelen aan leiders die dat voor jou moeten uitvoeren getuigt van weinig vertrouwen in eigen mogelijkheden.

1
192 Katte_kop

@192 Sorry maar dat is echt onzin! Het is voor mij als individu of voor ons als burgers te samen onmogelijk om te gaan onderhandelen met de farmaceutische industrie. Dat zal toch echt de politiek moeten doen

0
193 Rare Rakker

@193 denk groot. Begin in het klein. Bewustwording is het begin naar verandering.
Ik noch u kunnen de wereld in 1 klap veranderen. Maar elke generatie kan de keuze maken om mee te gaan in de grote gekte van machtsmisbruikers of zien wat nodig is.
Zelf geloof ik niet dat PP's iets kunnen veranderen daar zij inmiddels zelf het onderdeel van het probleem zijn.
Geld en bezitsdrang voert hoogtij in de politieke arena. Het is aan het volk om dat te willen zien. En zelf de verandering in gang te gaan zetten.

2
194 Katte_kop

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

5 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

6 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

6 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

6 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

6 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

6 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

6 uur geleden geplaatst door Rinze

NK. App
Requal DevineLeaked Snapchat NudesMileena R34Rahul SexPundai Pundai PundaiRwd TubeMoti XnxxNaked Male ActorsJohnpersons ComicsSaliva BunnyReal Malayalam Sex VideosXxx Sexy BhabiTight Pussy XxxPriya Anand Hot SceneErotic Hypnosis For WomenPorn InterrcialChatterbareHuge Clit SuckNude Mom PornWww Xxx Fuck VideoAzteca PornPanty SquirtSlampigWww Xxx Vedio ComSara Jay MilfCloseups Of VaginasLesbianas PornSexiest Scenes From 50 Shades Of GrayTubegsloreVagi PicsKristy Swanson Playboyمسلسلات السكسSex Video Girl BoyFemdom-joi.vomPornonlineHentia XxxCasey MurcuryVictoria Justice SexyBlack Midget PornJanhvi XxxKourtney Love SexmexWhite Male Porn Stars50 Shades Of Grey Full MovieBrandi Love CreampieLeak TitsOmgkleTop Secret EscortsAnnonceintimeJiggle TittsBhumika Blue FilmAllie HazeBabilona VideosNude Brazilian GirlsPorn Indian RandiFree Full Length Brazzers VideosStep Sibs CaughtSmall Tit FlashingPervnana Full VideosHot Girl FuckMallu Nude PhotosXxxx BollywoodXnxx Video PageThick Mexican MilfLilahanne PornTub 99Bouncing Boobs Sex VideosAsian DeepthroatersHinat PornBallbusting JoiThe MaturepornMommy Porn HotChinese Kitty SextapeFlicks And Threesome FucksItadaki SeidakiHindi Mai Sex PictureFree Video Porn DownloaderParlor King PornKolkata Xxx VideosBf Sexy Bf Sexy Bf BfFree HookupsOral AmberStrlpchatSpooky Milk Life PornPorn Star Sex ComDelhi XxxTelugu Xxx MoviesHindi Sex ChatDesi Webcam PornBavana SexMallu Roshini HotDesi Maza PornGirls NudePornographique ArabeHentai TecLockthecockNew Hindi SuhagratPublic SharkingBabystter PornBbc StrippersXxx Sex BeautyBjpornoMom Son Daughter PornBbw AcompanhanteThe Owl House Porn ComicsEmily.willisPorn On TapeSex Hot Video TamilAnnabgo LeakedDensel TorringtonXxx For AfricaListcawerVer Filme DesexoKrissy Lynn Step MomTop Male PornstarsDestroyed PornMaturenudecouplesPakistan Video SxeHhh1231Big Booty ProneboneChat Avenye GayHannah Rose MayHindi Hot WebMia Khalifa Sex DownloadListcrawler AugustaBengali Xxx ComThe Upper Floor PornAnime FuckingBbc In PetiteMassage Hot JapanCollege Sex VideoTwiter BokepBrazzers. ComNew Hindi Chudai StoryMizukawa Sumire UncensoredNookie DressesGujrat XxxHot Milfs Fuck IsabelFemboy BlowjobHard Anal PoundingGotpronExercise XxxxHindi Xxx Video Free DownloadAthena Farris PornXhzmsteCoomer PaetySkylarmaexo Onlyfans LeakTeanna Trunp PornShriya Saran Hot NavelWatchmen Sex VideoXxx Nude Porn Video