Chantal Jouanno.
Volledig scherm
Chantal Jouanno. © AFP

Pijnlijk: Franse topambtenaar die debat gele hesjes moest leiden zet stap opzij nadat blijkt dat ze bijna evenveel verdient als Macron

Ze was er de geknipte persoon voor en moest het 'grote nationale debat’ over de verzuchtingen van de gele hesjesbeweging leiden. Maar Chantal Jouanno zet nu toch een stap opzij. De voormalige Franse minister, die aan het hoofd staat van de Nationale Commissie voor het Publiek Debat, blijkt namelijk 14.600 euro per maand te verdienen, bijna evenveel als president Emmanuel Macron zelf. 

9 reacties

  • Daniel Wouters

    5 jaar geleden
    Wie bij de bron zit bepaald naar waar het water loopt,dit verklaard de hoge lonen voor onze politiekers,ze leggen ze zelf vast ,tijd dat hier verandering in komt.
  • louis van hoeylandt

    5 jaar geleden
    roger dat is dan nog 5x teveel voor de prestatie die geleverd word
  • Lieven tanghe

    5 jaar geleden
    Het woord topambtenaar is een tegenstrijdigheid .De ambtenarij is een beschutte werkplaats en enkel mensen die het in de privé niet kunnen waarmaken blijven er of gaan er naartoe , de vuilbak van de maatschappij.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Michel verdient dus bijna twee keer zo veel als Macron. En Bracke als voorzitter van onze kamer ook. Er is hier duidelijk nog ruimte voor besparingen aan onze politieke top.
  • Roy Coocks

    5 jaar geleden
    Niet slecht betaald. Ik had als sectiechef (rang 24) met verschillende verantwoordelijkheden bijna 5x minder.