Piet de Vries is voormalig predikant en een van de Nederlandse kartrekkers van het Nashville-pamflet.
Volledig scherm
Piet de Vries is voormalig predikant en een van de Nederlandse kartrekkers van het Nashville-pamflet. © Anton Dommerholt

Nashville-initiator: ‘Kerken zwegen bij nazi-ideologie, bij gender-ideologie gebeurt dat weer’

Een van de Nederlandse initiatiefnemers van de Nashville-verklaring haalt de Tweede Wereldoorlog erbij in de verhitte discussie over het fel bekritiseerde pamflet: ,,We moeten ons geluid laten horen. Toen de nazi-ideologie zich opdrong, zwegen de kerken. Nu dringt de genderideologie zich op en zwijgen de kerken weer te vaak”, zegt voormalig predikant Piet de Vries (62), ook verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

  1. Reacties op kabinetsformatie: ‘Ik ben niet links of rechts, ik ben ervoor dat politici ons land gaan leiden’
    28

    Reacties op kabinets­for­ma­tie: ‘Ik ben niet links of rechts, ik ben ervoor dat politici ons land gaan leiden’

    ‘Elke dag wanneer ik de politiek volg, voel ik het zand tussen mijn vingers glippen. Het maakt me angstig dat we zo machteloos staan. En dat politici op elkaar reageren, de een nog hatelijker dan de ander’ en ‘We staan niet ver af van een verloren poging om een rechtse regering te vormen’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
  2. Hij verdiende miljoenen met hasj en pillen: Janus van Wesenbeeck (62) stapt uit de schaduw
    PREMIUM

    Hij verdiende miljoenen met hasj en pillen: Janus van Wesenbeeck (62) stapt uit de schaduw

    Hij schoot en werd beschoten, importeerde duizenden kilo’s drugs, verdiende miljoenen, was de politie vaak te slim af, maar werd uiteindelijk flink gepakt. Een deel van dat leven zagen honderdduizenden kijkers al op Netflix in de serie Undercover en film Ferry. Maar in zijn biografie wordt Eindhovenaar Janus van W. (62) eindelijk Janus van Wesenbeeck genoemd en vertelt hij zijn eigen verhaal.
    Eindhoven
  3. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.