door Ruud100 in Buitenland  ·  26 Reacties

  • 17
  • 588x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Mooi, de protesten mogen best nog iets harder worden.

7
1 Positivo

Tijd voor een nieuwe Franse revolutie.
En hopelijk volgen na Frankrijk dan alle andere Europese landen en valt Brussel en hun marionetten in de landelijke politiek.

4
2 beastyboy

Dan moest ik die demonstraties via de Belgische TV bekijken. De NOS had het nergens over. Of mochten we daar in NL niks over horen?

4
3 Mollevanger

Laten we hopen dat er een burgeroorlog uitbreekt? Macht aan de grootste schreeuwers en de sterksten. Macht aan de revolutionairen? Nederland en Europa terug naar de jaren 30? Wow, wat was het hier toen toch fantastisch. Toen was er pas tevredenheid en rijkdom. Je moet wel een hele grote hater van Europa en de democratie zijn om dat te willen. Tenzij je natuurlijk een trol bent met opdracht vanuit St. Petersburg.

33
4 reality

@4 Even verder lezen, het NRC schrijft duidelijk over het doel van de demonstranten. U mag het er mee eens zijn of niet mee eens maar wat u schrijft over "de Jaren 30" en "hater van Europa en de democratie" heeft helemaal niets met deze demonstratie te maken. Het gaat hier over de eilite die niet naar het volk luistert en het volk met alle kosten opzadelt..

"De demonstraties van de ‘gele hesjes’ zijn nog steeds gericht tegen de in hun optiek te hoge kosten voor levensonderhoud. In bredere zin richt hun woede zich op president Emmanuel Macron en diens regering. Die zou alleen de belangen van de elite voor ogen hebben en zich te weinig bekommeren om het gewone volk, "

3
5 Ruud100

Hrmm, ja, want door dingen te vernielen, en maandenlang het normale leven te verstoren genereer je natuurlijk enorm veel sympathie, en ook geld, zodat er meer is voor mensen die het moeilijk hebben in de samenleving.

30
6 Xyron

@5 Ik deel uw mening helemaal. Alleen geestelijk gestoorden of mensen met verkeerde bedoelingen wensen een revolutie. Helaas hebben daar op de Nk wel een paar van.

25
7 reality

Sorry, ik bedoel @6

12
8 reality

Zo is het. De plucheplakkers, de z.g.n. 'elite' die net als in de tijden van de Franse Revolutie en zoals bij de Tsaren in Rusland, het volk belachelijk maakten en lachten om hun armoede en honger, gaan altijd weer een stap verder in hun eigen machtswellust en graai-hebzucht en op een dag is het een stap te ver..! Mensen voelen zich uitgeknepen en ook zij die een klein appeltje hadden opgespaard zien dit verdampen, de roverheid, het zijn net gieren die de botten kaalvreten. Niets wordt de burger gegund, alleen de rijken worden gepamperd... en dat gaat volgens de geschiedenis altijd een keer mis.. de druppel hangt aan de rand..

En Macron? Ik begrijp wel dat ze een bloedhekel aan die engerd hebben, ik heb nooit begrepen dat die man vanuit het niets werd verkozen.. een parvenu die zijn haar laat knippen voor 1400,- euro... Meer bezig met dat cartoon-uiterlijk dan met zijn volk.

4
9 Bleke Betty

Als je in dat land de leugens goed praat wordt je daar op aangesproken. Hier wordt je de grootste partij.

2
10 niet-alles-geloven

@9 Hij is niet gekozen door de bevolking, maar geselecteerd door de elite. ( ik kan het niet bewijzen maar iemand uit het niets die een verkiezing wint zet ik een groot ? bij.)
We denken dat we democratisch kunnen stemmen, maar ik denk eerder aan fraude.
De elite kan alleen hun plannen uitvoeren als de juiste puppet's op de juiste plaats zitten.
Ik zeg dit omdat het gewoon niet logisch is dat steeds de zelfde worden (herkozen) ondanks de grote onvrede onder de Europese bevolking.
Kijk naar Rutte, Merkel, Putin..

2
11 koekoek

@7 +1, bedankt voor uw toelichting, een revolutie kan inderdaad geen doel op zich zijn. De historie leerde ons immers dat vrede geen stand houdt zonder dat er evenwichtige maatschappij in stand wordt gehouden waarin vrijheden en controle gemeenschappelijk en cultureel gedragen worden.

4
12 Ruud100

@11 ook de Nederlandse kieswijzer, waarmee het Nederlandse volk de juiste stem bepaald is en de campagnes bij het Oekraine referendum hier, werden door de buitenlandse elite gestuurd (wie betaald, bepaald). De linkse, pro-EU filantroop George Soros stak er vanaf 2009 miljoenen euro's in melded het NOS.

Bron : https://nos.nl/artikel/2125938-soros-leaks-zeker-4-9-miljoen-euro-naar-nederlandse-organisaties.html

2
13 Ruud100

@12 Het Oekraine referendum is misbruikt door o.a. Jan de Roos ten faveure van hem zelf, en tevens door Geen Stijl. Ze hebben mensen de leugen vertelt dat het ging om Oekraine lid te maken van de EU. Een pertinente leugen dus. Afzetten tegen de EU was o.a. een van de verborgen doelstellingen. 95% van de Nederlanders hebben helemaal geen behoefte aan een stelletje oproerkraaiers in gele hesjes. Van vernielingen, vandalisme is nog nooit iemand beter geworden en zeker niet van een burgeroorlog. Iedereen die daarvoor pleit is of gestoord of heeft een verborgen agenda. Een van de partijen die geprobeerd hebben on onze verkiezingen te beïnvloeden zijn Putin en consorten.

19
14 reality

* Verwijderd door de redactie *

15 Captain Hero

* Verwijderd door de redactie *

16 oorlog is aanstaande

Kokos macroon had die lui toch in zijn zak?

2
17 Al

In tegenstelling tot wat veel mensen denken die MSM volgen, is de golf van de gele vestjes niet geluwd. Integendeel. De strijd verhevigt zich. Ook in aantallen (op grond van gegevens van het 'onpartijdige' minsterie van Binnenlandse Zaken) is het protest van Acte VIII ('het Achtste Bedrijf') groter geworden dan 'Editie VII' van het feestweekend ervoor.
Er waren massale defile''s in alle grote steden en barricades op wegen in alle Departementen. De woede en vastbeslotenheid der demonstranten lijkt alleen maar toe te nemen en richt zich steeds meer tegen de ordehandhavers, zoals in een pre-revolutionaire stuatie: in Dijon werd een kazerne van de gendarmerie beschadigd. In Parijs drongen demonstranten met een geleende vorkheftruck zonder veel problemen binnen in het gebouw waar het ministerie van Relaties met het Parlement en het kantoor van regeringswoordvoerder Benjamin Griveaux huist. De geplaagde en gehate secretaris van de Regering werd 'évacué d'urgence'.

'Niet ik werd aangevallen', maar de Republiek is aangevallen', uitte hij zijn verontwaardiging. Een hedendaagse variatie op het 'L'état c'est moi' van Zonnekoning Louis XIV.
Maar de mooiste en tot de verbeelding sprekende scene speelde zich af op de Léopold Senghor-brug over de Seine, vlakbij de Assemblée Nationale waarheen de demonstraten wilden optrekken: Een voormalig bokskampioen (door de politie direct geïdentificeerd) die een heel peleton Mobiele Eenheid wegjaagt met zijn gehandschoende vuisten. Het zal een voorbeeld vormen dat nagevolgd gaat worden en het kantelen van de stemming kenschetst. Voordat hij zich bij politie meldde gaf hij deze verklaring ***. 'U respecteert de regels niet!', twitterde de Prefect van de Parijse politie woedend aan de voormalige Olympisch kampioen. Tegelijk werd twitter overspoeld met beelden van een politiecommandant die al aangehouden mensen met de vuisten bewerkte. De Fransen kennen 'de regels' van de politie. Daarom is die nu doelwit.
Eerst waren het 'anarchisten'. Vervolgens werd geprobeerd de Gele Vestjes als 'extreem rechts', anti-buitenlanders, homofoob en anti-vrouw af te schilderen. De collumnisten en media deden er maar al te graag aan mee. Maar door de brede anti-kapitalistische beweging, vol mensen van alle kleuren van de regenboog en de 'als Mariannes' deelnemende vrouwen die een essentiële rol speelden in het kleineren van de tot de tanden bewapende ordetroepen, zijn deze leugens niet vol te houden. Toen werd gezegd dat ze 'door Rusland betaald' werden.
Omdat dat niet werkte, integendeel in de dorpen werden ze laaiend 'Zijn er Russen hier?', werd zoals te verwachten viel volgende kaart gespeeld: 'de Gele Vestjes zijn antisemieten'. Nadat de autoriteiten (met door hen zelf georganiseerde) aanslagen een deel der Franse joden naar Israël hadden verjaagd waar ze Franse wijken met bistro's en stokbrood vormden, moeten de resterende joden nu bang zijn voor de Gele Vestjes. Het werd meteen doorgeprikt op de sociale media: 'Ik ben jood en Gilet Jaune!'
Dat is inderdaad het 'nadeel' van zo'n spontane volksbeweging (die in de 8 weken dat ze actie voeren al meer heeft bewerkstelligd dan de vakbonden in 10 jaar): dat iedereen 'namens de Gele Vestjes' iets kan beweren.
Maar dat houdt het volk niet tegen. Niet in Frankrijk.
Ondertussen is de "populariteit" van Macron gedaald tot een historisch dieptepunt: 25 %. (WK)
kleintje muurkrant

***
https://francais.rt.com/france/57637-continuez-combat-ex-boxeur-dettinger-explique-geste-facebook-video

2
18 Jongens van de Witt

"Marcon zou alleen de belangen van de eite voor ogen hebben"
Gohh, dat klinkt wel erg bekend!

1
19 Anonymousje

@11
Putin is legit, overal waar Rusland komt bouwen ze welvaart voor de burgers en land "Syrië, Zuid-Afrika, China, Turkey, India etc." daarnaast ontwijkt hij geen open debatten zowel met particulieren, bedrijven, politiek, en nog belangrijker de jeugd van Rusland.

Rusland en China doen het zelfs zo goed dat het slechts een kwestie van tijd is, dat het dollar empire verleden tijd wordt. Het Westers politiek zal een grote opschoning krijgen en het financiële systeem zal herbouwt moeten worden.

De US probeert zijn macht in de EU te gebruiken om dit ten koste van alles te stoppen en zo nodig ons mee te nemen in hun ondergang. Nederlandse puppet state moet van het gas af, ook al wordt levensonderhoud duurder "and you ain't seen nothing yet".
Van mij mag het Franse puppet state ook zo spoedig mogelijk vallen en hopelijk ook het EU. Europese landen horen zich weer te verenigen met het grootste Europese land dat er is en dat is Rusland en dan kunnen we eindelijk weer aan de toekomst bouwen voor onze kinderen en kleinkinderen.

Zoals de geschiedenis heeft verteld en nu nog steeds, is het deep state US er alleen maar om ons uit te buiten als slaven voor Hollywood vermaak.

Heb je wel een duimpje up gegeven hoor "Rutte is net zo goed een Hollywood celeb geworden, totaal buiten contact met de Nederlandse samenleving".

0
20 OpstruuN

Franse angsthazen, nooit van gehoord, maar ze zijn er wel! Ha, ha, laat maar klappen!

0
21 HORK

@11 In Frankrijk kan je Geen fraude plegen want daar zijn de stembussen doorzichtig en die kunnen niet van te voren zijn gevult zoals dat in NL wel kan. Men kon alleen de laatste ronden tussen Le Pen kiezen en Macron kiezen en daarom heeft hij gewonnen omdat hij ook mooie praatjes had.

3
22 vis

De Franse overheid beatwoord de protesten met hardere repressie en de politiestaat> Yellow Vests: French PM seeks new law to prevent known rioters from joining protests https://www.france24.com/en/20190107-france-yellow-vest-philippe-pm-macron-ban-protests-rioters

En de opportunistische Italiaanse neofascisten denken er een slaatje uit te kunnen slaan > ‘President against his people’: Salvini openly backs Yellow Vest protesters, lashing out at Macron https://www.rt.com/news/448247-salvini-backs-yellow-vests-macron/

1
23 Keerzijde

@ 15 Zag gisteren nog een mooi filmpje uit Frankrijk. Een personenauto en een vrachtauto die eraan komen en de gele hesjes blokkeren nog snel de weg zodat deze niet meer door konden rijden.

@14 Als u zo dom om niet te kunnen lezen en vervolgens uw onderbuikje te laten spreken, dan is dat uw probleem. Als u zo dom bent dat met het lamleggen van de economie het land en ook de Fransen er maar een cent beter van worden, dan is dat uw probleem ook. Ik had andere redenen dan het gejammer wat voorstanders steeds beweerden. Dat u naar het gejammer hebt geluisterd van die mafkezen en om andere tegen het referendum hebt gekozen, dan hebt u er nog minder van begrepen dan Jan de Roos haha. Dag kapitein Iglo.

0
24 reality

@24 u reageert op uzelf van @24 naar @14 en reageert ook nogal grof naar uzelf …. en naar een heel Frans volk dat opkomt voor zichzelf en het demonstratie-recht gebruikt wat in Frankrijk toegepast mag worden als de kapitalistische bestuurlijke-elite niet luistert.

Met betrekking op uw reactie aan uzelf en die aan het Franse volk denk dat geen van beiden u horen.

0
25 Ruud100

@25 Die Fransen hoeven mij ook niet te horen, die zijn doof voor argumenten en blind voor de realiteit.

0
26 reality

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Krav
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Rammen dan in de praktijk....

3 minuten geleden geplaatst door Krav

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@28 @28 Voor normale mensen IS het een respectloze term. Maar de meesten hier hebben totaal geen moeite om transgenders respectloos te bejegen...

11 minuten geleden geplaatst door Bop

baba jaga
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@31 https://www.boston.com/news/high-school-sports/2024/03/01/injuries-involving-trans-basketball-player-at-mass-school-spark-controversy/En z...

11 minuten geleden geplaatst door baba jaga

baba jaga
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

@11 Ik zou niet weten wat de reden is.Het is bij meerdere items die ik plaatste gebbeurt maar de url was volgens mij gewoon goed....

13 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@24 @26 Het lijkt er meer op dat jij de onnozele uithangt....

16 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@19 Is dat een serieuze vraag: waarom? En waar vind ik dat transgenders andere vrouwen letsel hebben toegebracht? Heb je een betrouwbare link?...

18 minuten geleden geplaatst door Bop

Strongoli
GeenStijl: COA vestigt per direct "zoveel mogelijk statushouders in hotels, toestemming gemeentes niet nodig"

@7De boetes worden ook al door ons betaald.Dan hebben ze het straks over bezuinigingen. Nou ik weet wèl waarop flink bezuinigd kan worden, ...

27 minuten geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

Omgejoekelden tegen echte vrouwen is de keerzijde van de medaille.Moet ook toegestaan blijven anders is het niet inclusief....

31 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Slavink
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Wat weten we eigenlijk van onze eigen Vasten?https://www.nu.nl/gebaseerd-op-jullie-vragen/6306702/christelijk-vasten-draait-niet-alleen-om-e...

35 minuten geleden geplaatst door Slavink

Graaier1000
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

"Wat ik vind? Ik vind dat ik mensen daar gewoon op mag aanspreken. Ik snap het wel dat het je stoort omdat jij ook graag respectloos spreekt ove...

37 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Brooklyn Chace PornButt Pics NakedHot Sex Video KannadaNude Punjabi BhabhiTitties TeaseAmerican Public SexSpacy J PornNy Eros.comPornô XhamsterLauren PhillipsNobara JjkMexican Porn SitesOctavia Red Shoplyfter4chanorgHard GifShane DicelNxxxxNaked PilipinaHot Scenes From Web SeriesSexqXxx Sex Desi BhabhiTamil Movie Hot SceneDanny D NewRomantic Boobs Pressing VideosHunkhandsElephant TubeDress Up PornhubCockyboysEporner VeTwo Handed BlowjobsBambi DoeWorld's End Harem HentaiNeked TeachersTits SuckDesi Mms PornBlow Job Old LadySheila Ortega PornJapanese Tit SuckingCojiendo Con Mi HijastraFull Sex Telugu VideoEsmeeteachesBold PornSexvdeioIndian Xvideo HdHot Desi Romance VideoXxx Bangla Desi VideoWebcam Hot VideosWierd PornXx BritsBondage TeenageSunny Leone Xxx VDesi Sex Video WebsitePorn In AirplaneMaid With SexTransexual PornSaybil PornLive Sex FreeNude House PartyMilfyouNubie FilmsDeborah In Everybody Loves RaymondKarla XxxBella Poarch LeakedBad Moms NudeNude Teenagers PornAlex Adams Family TherapyA XxxMia Khalifa Porn MoviesMomspornKamasutra Hindi VideoEbony Lesbian ThreesomeUk Diaper GirlsReese Pieces PornStrapon Lesbianporn被诅咒的王子Family Guy Meg Griffin PornTamil Nude ShowSex Bengali StoryBlack PorPorn CdzinhaBrazzers Top ModelsLesbian Milf SeducingHot Sxe Indianảnh SexPorn HifsListcrawler TransPorn ClascHouse Hunting HumperPorn DiteNew Xxvideos ComRiding SexBlack Wodow NakedNia Nacci PornJay Taylor Vs Nadia WhiteHqdesexoChinese FemdPeta JenseNiks Indian Porn DownloadHindi Sex Vidoe ComBoobies On OmegleRealinceztMelhores Porn GayTrap HentaiMarathi Sex RomanceKatelyn Tarver NudeSex Shemale日本 色情 电影Hijab PornaJess NudesPinkyxxx OnlyfansMom Swap XxxYou Hd Pron ComMovies AdultMehandi For LegsPorn QueenSadako PornTube Porn AsiaAdult Movies DownloadXnxx KichanAlura Jenson PornstarDesi Women PissingHot Naked MomAnimation DeepthroatGrannies Who SquirtSara Blonde XxxJav UruCeleb Jihad SiteDaisy Drew PornHentai3dAirplane XxxSex Hd 2019Indian Car Sex VideoAmrapali Sexy VideoXnxx DoktarLustcontrollerFollando Su HermanaDouble Penetration On My WifeAunty Romance PornFella Pure UncensoredFree Porn MateurBihari Bhabhi BfNetflix Hot Web SeriesPeris Porn MovieAsian Suck Boob PornhubMegunutt PornDesi Jabardasti VideoSumire Mizukawa BrazzersKanokonMalu LeakedSex Andhra Video