Hond Buddy vluchtte voor het geknal met Nieuwjaar maar is toch teruggevonden

Ze kan nauwelijks onder woorden brengen hoe opgelucht ze is. Laura Lambers heeft haar Friese stabij Buddy (1) terug. Wandelaar Thea Meinderink vond de hond zondag in de buurt van de Kolenmieten in Geerdijk (Overijssel). Het dier was op oudejaarsavond in Den Ham op de vlucht geslagen voor vuurwerk. „Ik ben echt heel blij.”

  1. Ouders dreigen kinderen van school te halen, omdat er minderjarige statushouders in naastgelegen woningen komen
    PREMIUM
    53

    Ouders dreigen kinderen van school te halen, omdat er minderjari­ge statushou­ders in naastgele­gen woningen komen

    In Beuningen is ophef ontstaan over de komst van veertien alleenstaande minderjarige statushouders naar woningen naast basisschool De Dromedaris. Omwonenden vrezen overlast van de jongeren en waardedaling van hun huizen. De gemoederen tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis liepen dinsdagavond hoog op. Een petitie is inmiddels bijna vierhonderd keer getekend.
    Beuningen
  2. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    17

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?