Rapper Soufiane Eddyani wil zijn vriend Moreno (rechts), in beroep veroordeeld tot zes jaar cel voor het seksueel uitbuiten van een kwetsbaar vijftienjarig meisje, helpen om zijn carrière te herlanceren.
Volledig scherm
Rapper Soufiane Eddyani wil zijn vriend Moreno (rechts), in beroep veroordeeld tot zes jaar cel voor het seksueel uitbuiten van een kwetsbaar vijftienjarig meisje, helpen om zijn carrière te herlanceren. © Instagram soufiane_eddyani

Ophef om Antwerpse rapper die tienerpooier verdedigt in nieuw lied: “Hij had geen optie”

De lancering van het nieuwste lied van Antwerpse rapper Soufiane Eddyani gaat niet onopgemerkt voorbij. De boodschap van Eddyani kan niet iedereen bekoren: “Ziek mannetje”, klinkt het uit de mond van Zuhal Demir (N-VA). In ‘Amigo’ neemt Eddyani het nogmaals op voor zijn vriend Bilal ‘Moreno’ A., een tienerpooier die momenteel zijn straf uitzit voor gedwongen prostitutie van een vijftienjarig meisje. Al geeft de rapper in kwestie er nu wel een draai aan. “Het lied gaat inhoudelijk niet over zijn verhaal.”

105 reacties

  • ANN LIMBOS

    5 jaar geleden
    Soort zoekt soort.
  • Pieter Symkens

    5 jaar geleden
    Hij had geen keuze want was blut. Wat dacht je van werken?
  • Rik Vang

    5 jaar geleden
    "#FreeMoreno"?? Nope.. pak Eddyani op en stop hem erbij!
  • Linda Deyaert

    5 jaar geleden
    Benadrukt nog maar eens de minachting tegenover vrouwen in hun cultuur. Geen inkomen is geen vrijgeleide om een meisje in de prostitutie te dwingen.
  • Hans Benoit

    5 jaar geleden
    Zuhal is weer daar met haar profileringsdrang,je zult het hele internet en sociale media moeten verbieden om dit soort uitwassen te voorkomen en u en ik weten dat dit nooit zal gebeuren.Deze rappers internationaal en ook nationaal hebben miljoenen volgers op de sociale media,dit is niet tegen te houden met je gal te spuwen op twitter.