door dloops in Politiek  ·  49 Reacties

  • 5
  • 491x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ik kijk geen yt filmpjes als artikel maar eerst werd de mest lekker gesproeid. Dan trekt het ook rustig de bodem in bij een beste regenbui hoor en behoorlijk wat hevig dan met injectie. question

1
1 Wild Rover

De onkunde ne het gebrek aan parate kennis is tenenkrommend. En men verwisseld net zo makkelijk van departement als van ondergoed. Ze nemen ongelooflijk ingrijpende beslissingen voor mens, dier, en milieu zonder werkelijk te weten waar ze mee bezig zijn. Als je een stroomstoring hebt dan wil je iemand met verstand van elektra en niet iemand die nergens verstand van heeft. Dit land wordt meer en meer geleid door mensen die een pijnlijk gebrek aan kennis hebben, maar ook geen inzet. De energie wordt gestoken in de eigen carrière, en de kleren vd Keizer (napraten van onzin) maar niet in hetgeen feitelijk juist is, en gedegen beslissingen gebaseerd op goed onderzoek en kennis. Men roeptoetert maar wat en beslist met een natte vinger in de wind. Desnoods smeert men hem na (binnen) 4 jr weer en laat het land met hun faal-bende achter.
Er is geen schande in iets niet weten, er is wel schande in het niet zorgen voor de juiste feiten voor je als plucheplakker iets beslist wat verregaande gevolgen heeft of kan hebben.
Wat een zootje, we zijn echt in rap tempo naar beneden aan het duikelen, op alle gebied.

1
2 Bleke Betty

Misschien hadden we beter op de orghanische manier kunnen door gaan in plaats van op de chemische voedingsstoffen , ook wel kunstmest genoemd.
Vele akkers en gronden zijn feitelijk dood zonder bodemleven, dat leeft alleen nog maar als er gewas op staat wat met kunstmest gevoed word.
Als je bijvoorbeeld op steenwol gewas neer zet komt het op hetzelfde neer,
een bodem zonder enig leven wat je zelf kunstmatig in leven houd met kunstmesten.

Maar ja het ging om de winsten in die tijd toen dat werd geintroduceerd,
chemie leek de toekomst en in een tijd waar toch veel dingen nep moeten zijn past een dode grond met nep gewas ook wel.

2
3 techcenter

@2 We leven nog, lieve Betty. question

1
4 Wild Rover

@4
*Zweet van voorhoofd veegt en van zeepkistje afstapt* question

2
5 Bleke Betty

@2
Kan maar zo zijn dat er een paar in Den Haag een boerderijtje kochten op het land en hoogst onaangenaam verrast werden door de lucht bij het uitrijden van de mest.
En dus belijd vormden in de trend van.
,,,,Die boeren stinken dat moet stoppen ongeacht wat er van komt.,,,,

Als je niet tegen het boeren land kan moet je in de stad blijven

1
6 dloops

@4
Ik denk dat ze willen dat ik op mijn zeepkistje blijf staan, want ik heb al 2 minnetjes te pakken question
Misschien megafoon iets harder zetten? question

1
7 Bleke Betty

@3 Zonder kunstmest waren u en ik er mogelijk niet geweest. Boeren hebben altijd aan roofbouw gedaan omdat het niet anders kan, zeker nu niet. Zo zijn bijvoorbeeld de heidevelden ontstaan. Kringloop is een illusie.

8
8 Myth63

@6
Die zijn er zeker! Rijke over het paard getilde burgertjes die met hun narcistische houding alles wegwerken wat hen in de weg staat. Als er iets is waar ik een hekel aan heb, dan zijn zij dat wel.

1
9 Bleke Betty

We gingen al naar de kloten.................. Maar het kan dus sneller

2
10 Uitede aka Espede

@6 Of schrokken van het lawaai question

1
11 Myth63

@3 : Biologisch-dynamische
Veel boeren die zo verbouwen (met of zonder keurmerk) hebben een eigen winkel, dan vallen de prijzen soms mee, maar het blijft een stuk duurder dan plof-sla.

0
12 Jackd

@8
Heidevelden zijn mooi. Maar volgens mij had het turfsteken daar ook wat mee te maken.
Nu wil men meer moeras want daar voelt de Malaria en Zika mug zich prettig bij! question

0
13 Bleke Betty

@12
Ik geniet van de boerenwinkeltjes en overal waar ik ze tegenkom, ga ik even naar binnen en koop er iets. Ten eerste gun ik het ze van harte, ten tweede zijn het altijd heerlijke producten, kwalitatief super en vaak ook speciale lokale/regionale producten. Ik heb altijd koeltassen bij me en soms ga ik terug met een koelbox om bv het vlees van het beemstervarken te kopen, dan kan ik het gekoeld mee naar huis nemen.

0
14 Bleke Betty

@13 heidevelden zijn afgeplagde en daardoor verarmde gronden. Toen er nog geen kunstmest was werden die plaggen gebruikt om de zogenaamde essen te bemesten. Dat bedoelde ik met roofbouw in @8 . Kennelijk hebben de minners dat niet begrepen of willen het niet waar hebben. question Ik bedoeldecer niets negatiefs mee.

0
15 Myth63

@6 Boerenparfum noemen wij dat. question
Maar het lijkt me sterk hoor. De meeste beleidsmakers kopen liever een grachtenappartement of een voorstadhuisje dan dat ze de boerengebieden buitenaf opzoeken.
Als je van de Haagse Binnenhofspanning houdt, houd je niet gauw van het platteland.

1
16 Wild Rover

@12 bd is toch wel iets aparts, iets zweverigs.

0
17 Myth63

@7 Je blijft er maar opstaan hoor! Keer wat anders dan de Palthetoren. question

0
18 Wild Rover

@8
Naar mijn weten en kennis werden boeren een beetje verplicht om mee te gaan in die chemische kunstmesten destijds, omdat het werd tegengewerkt om nog puur natuur te boeren.
Logisch dat veel boeren daar in mee moeten gaan en mee gaan, maar wat u zegt roofbouw, daar hebben ze met dat kunstmest gebruiken wel aan mee gedaan ja.

De natuur regelt zichzelf daar zijn geen kunstmesten voornodig ,
vergeet ook niet dat een gewas wat nog net rechtop kan staan een aantrekkingskracht geeft aan kwalen en ongediertens en ziektes aangezien het gewas een zeer mager afweersysteem heeft.
Dus moeten er ook nog eens chemische pesticiden worden gebruikt om dat weg te houden.

Kijk hoe een bos ontstaat, dat begint met een droge vlakte waar onkruid gaat groeien om het stikstof, fosfor en andere mineralen in de grond te krijgen die dat ´ onkruid 'aan de bodem geeft, waar door er later struiken op kunnen groeien die die stoffen nodig hebben, daarna gaan er bomen groeien en leeft dat door een perfect bodemleven.
Zo boerden boeren vroeger ook hun gewassen , gewoon puur natuur met een beetje hulp maar zonder chemie.
Een bos groeit op het bodemleven, niet op kunstmesten en pesticides.

0
19 techcenter

@16
Je gaat schrikken, ik ben een boerenzoon op onze boerderij wat pacht was zitten Amstedamers overal zitten die en een voor een vallen ze het boeren leven aan tot en met in de gemeenteraad toe.
Ze zijn niet gelieft om het,,netjes,,,te zeggen.
Ze zetten bv liever de auto's bij de buren voor de deur dan op eigen erf.

1
20 dloops

@15 Mwoa.. Heidegronden en diens oorsprong waren nooit echt enorm rijk maar beter dan turfbende is het al gauw. question

0
21 Wild Rover

@19 Zo simpel lag het niet. Ook de moderne bioboer doet aan een vorm van roofbouw. Daar bedoel ik mee dat de kringloop niet rond is, ook niet rond kan zijn. Of vangt u uw uitwerpselen op brengt deze in een emmertje terug naar de (bio)boer? question Dat is ook een reden waarom kunstmest opgang maakte.

0
22 Myth63

@18
Dat is wel een hele mooie toren, maar dan heb ik echt een megafoon nodig question

Ik ga ervandoor, fijne avond allemaal. (❀◦‿◦)

0
23 Bleke Betty

@23
Betty for president!hoera hoera hoera

1
24 dloops

@20 Ik schat dat het in het westen ergens is. Ik heb wel wat boerencampings in de buurt waar vooral veel stadsvolk komt die wat rust zoekt maar die snappen het wel aardig.
Een fotootje van je kinderen dichtbij wat vee is leuk maar de hele buurt heeft wel duidelijk gemaakt dat het behoorlijk link is ( in het zomerseizoen bij een merrie met veulen en een koe met kalfje dienen vreemden voorzichtig te zijn) en dat wordt ze ook duidelijk gemaakt. question

0
25 Wild Rover

@23 Kuttoren! Daar zou een RoverToren moeten komen! question
En rustig aan doen, Betty!

0
26 Wild Rover

@15 : Heidevelden groeien zonder begrazing e.d best snel dicht tot bos, op zich zijn er voedingsstoffen genoeg.
Je verhaal mist een stap, dat van de schapen mest (wist ik ook niet)
https://nl.wikipedia.org/wiki/Heide_(vegetatie)

0
27 Jackd

@22
Biologisch is iets anders dan Orghanisch in de boeren wereld .
Trouwens wel een mooi voorbeeld van biologisch kweken met menselijke uitwerpselen, dat gebeurt ook daadwerkelijk met compost wc´s , wat daar in gaat komt via een buis onder een tuin terecht en doet dienst als compost.

Orghanisch komt meer in de buurt van afvalresten van bijvoorbeeld beender resten van dieren of uit vis resten of andere dierlijke ontlastingen.
Daarna neemt de Mycohiiza ( ik schrijf dat woord vaak verkeerd ) het over in de bodem die die stoffen dan met uiterste precisie uit de grond naar de wortels verplaatst.

Dat zijn nog wel wat dingen die ik weet van mijn eigen moestuintjes over de afgelopen decennia omdat ik altrijd een hekel heb gehad aan chemicalieen in dingen die ik eet.

0
28 techcenter

@20 je laat ons schrikken met jouw dubbelloops? question

0
29 Myth63

@27 Het is geen rijke grond hoor maar zeker vormt het zich bos.
In Schotland was dat zeer duidelijk, toen de boel gebombardeerd werd werd het heide.
Zo niet, werd het bos.

0
30 Wild Rover

@17 : Klopt, ze houden o.a. rekening van maanstanden bij het zaaien.
Maar daar wordt de grond niet slechter van.

Ik heb er op zich niks mee, maar de gewone biologische keurmerken stellen helaas steeds minder voor.

0
31 Jackd

@28 Zonder enige vorm van bemesting zou je niet lang van de grond kunnen genieten. De belangrijkste voedings elementen worden door de consument weggegooid, verdwijnen daarmee uit de kringloop.

Wat betreft menselijke mest:

Toen de Amerikanen in de tweede wereldoorlog Japan binnengingen werden de soldaten gewaarschuwd voor het voedsel daar. Omdat de Japanners toen nog menselijke uitwerpselen gebruikten liepen de soldaten het risico parasieten binnen te krijgen waarop hun lichaam geen antwoord (meer) had question

0
32 Myth63

@27 ja die ontbraken in mijn verhaal.

0
33 Myth63

@32
Dan komt de helft van alle medicijnen van farmacie op het land
Zo blijft gras altijd gras en NOOIT meer hooi of kuilvoer
Net als die nooit vergaane mac Donnald menu's
Zet je het in het raam blijft het jaaaaren intakt

1
34 dloops

@22 Die M(nogwat), dat is toch een schimmel? In de landbouw is daar sinds kort ook enige belangstelling voor. Ik weet niet precies hoe en wat, heb er ergens wat over gelezen.

0
35 Myth63

@28 @32 :
Vergeet ook het huidige medicijn en hormoon (de pil) gebruik niet als menselijke mest grootschalig gebruikt gaat worden.

Riolering is eigenlijk wel wat voor uitputting van de grond zorgt, maar dat kan veel langzamer dan dat nu het geval is.

0
36 Jackd

@34 Helemaal juist. Toch wil de minister van landbouw, een boerendochter nog wel, jou tot een soort kringloop landbouw bewegen. Wat ze er mee bedoelt is uiterst vaag. Mja politiek.

0
37 Myth63

De landbouwcorperaties zijn funest je bent er als boer verplicht mee bezig maar de heren met stropdassen gaan met de winst vandoor en dwingen net als overal groei groei groei groei af

1
38 dloops

@34 En kunnen vrouwen de pil laten staan. Ook de mannen zullen het merken, hahaha. ;-D

0
39 Myth63

@35
Klopt het is een schimmel die in de bodem zit die voedingsstoffen uit de grond haalt en precies de hoeveelheid die het gewas nodig heeft via de wortels af geeft, in ruil voor 20 % voeding uit de plant terug wat die schimmel zelf nodig heeft.
Eigenlijk is het een geniaal systeem, beiden houden elkaar in leven.

0
40 techcenter

Ha ha wat een stomme titel. Hoe levende bodem vernietigd wordt door het injecteren van stront vol met antibiotica van minderwaardige dieren. Ik geef toe, het is niet charmant, maar wel waar.

0
41 Al

@38 Dat klinkt als een melkveehouder. Heb ik gelijk? Zelf kom ik uit de veenkoloniën. Daar zijn de boeren (weer) tevreden met hun coöperatie (AVEBE) omdat die nog een echte boerencoöperatie is.

0
42 Myth63

@5 maar wat je in @2 zegt klopt wel ! … al zitten er hele ministeries met ambtenaren achter die politici, ook daar is heel veel kennis en kunde 'wegbezuinigd', want de overheid kon die kennis ook wel 'uitbesteed betrekken' … helaas echter doen ze dat niet ! OF, erger nog, wordt er zo'n nep-nieuws fabriek als het WODC of GroeneRekenkamer ingezet om het slechte beleid te onderbouwen met nep-feiten...

Helaas erg is het als je je realiseert dat die secretaresse op defensie onder Rutte II, daadwerkelijk in woorden formuleert (of iig van gelijke strekking, want exacte quote heb ik niet meer in mijn parate kennis ) : "We moeten ons hier in de kamer niet laten leiden door wetenschappelijke feiten, het gaat hier immers om meningen".

En dat van zo'n zelfde partij dan 'argumenten' komen als: "We moeten studenten geen leenangst aanpraten", of "Het is niet meer van deze tijd" … als ik daadwerkelijk de haren uit mijn kop zou trekken, iedere keer als ik me realiseer dat op basis van dit soort KUL daadwerkelijk beleid tot stand komt, dan was ik nu kaal ! … maar beroerder is evenwel nog, dat ze ook nog weg komen met dit soort onzin...

Kijk, ik snap dat politiek iets anders is dan wetenschap, de wetenschap gaat om feitelijkheden, de politiek gaat om keuzes maken. Maar als je keuzes maakt, dan is het wel fijn om die ergens op te baseren, anders dan welk 'BELANG' je in de politiek denkt te dienen. En daar zal de schoen dan ook wel het meeste wringen!!! … want belangen houden niet van feiten, jah, enkel als ze overeen komen! Maar als de feiten niet overeenkomen met het belang, zitten ze enkel in de weg, en zorgen ze voor negatieve publiciteit. Je gaat immers in tegen de feiten, en dient niet de waarheid, maar een of ander belang. Tja, en als je dan niet de 'kloten' hebt om te zeggen, ik dien dit belang ongeacht de feiten, dan kun je niet anders dan met een lul verhaal aan komen zetten en de feiten te ontkennen.

(Zoals Baudet bv. met zijn klimaatgrafieken, grafieken prima, verhaal eromheen zo goed als complete kul, ofwel, hij dient een belang maar wil daar niet voor uitkomen, en komt dus met een kul verhaal).

0
43 mightimouse

@43 Aan de ene kant wil de politiek de wetenschap omarmen, bijvoorbeeld op het gebied van vaccinaties, aan de andere kant negeren zij de wetenschap, bijvoorbeeld de hele discussie rond glyfosaat, waarbij de politiek tegen het door hemzelf ingestelde instituut ingaat. Daarmee schofferen zij de wetenschap. De volgende dag promoten ze weer Nederland als kennis land. Schizofreen gedrag.

0
44 Myth63

Al geruime tijd is het ge-institutionaliseerde Marktbelang (Industrie/Economie)
net zo schadelijk voor mens/dier en levende natuur op deze planeet
als de verstikkende en geestdodende religies dat waren en nog zijn voor
het 'landschap' van de creatieve en levende geesten op diezelfde planeet.

Alles draait om de religie v/d $-Markten en het protectionisme van die Markten
door de ongemakkelijke waarheden en feiten te verdoezelen en te verdraaien .
Leugens en bedrog dus .
Veel dommer kan een de mens niet meer worden... toch?
(Omwille van de afgod "Economie-$$" het planeetleven uitbuiten en vernietigen ?).
Waarom lopen de meeste betrokkenen als eenden achter dit "verdienmodel"
aan ? ...Terwijl velen toch wel zullen zien en begrijpen dat de Aarde/bodem
en natuur aan gezonde kracht en vruchtbaarheid aan het inboeten is .
Want als niemand de ploeg omgooit dan zal de Natuurlijke Planeet
dat uiteindelijk Zelf wel doen.
Maar of dat dan nog een rijke oogst zal geven ?

0
45 m+m = Z

Het wordt tijd dat politici wetenschappers aan de beleidstafel uitnodigen in plaats van lobbyisten en activisten. Er wordt op een schandalige manier geregeerd op basis van emotie en onwetendheid.

1
46 Dune

@43
Het bericht komt via de groenerekenkamer.
Je mag daar kritiek op hebben maar als je hun meningen controleert dan is er weinig tegen in te brengen

2
47 dloops

@47 Gelukkig begint de jarenlange kritiek van de groene rekenkamer nu wat meer aandacht te krijgen. Mede door Baudet. Laten we hopen dat de gekte op tijd wordt gestopt voordat Nederland failliet raakt.

1
48 Dune

@48
Waar ik eigenlijk nog niet echt naar gekeken heb en verbaasd míj ook.
Hoe? Willen ze CO2 in hemelsnaam afvangen en in oude gasvelden opslaan?
Dat woord,,,opslaan,,,is een te neutraal bedacht woord
Gasvelden die leeg zijn zakken in anders heb je geen aardbevingen
Maar CO2 opslag betekent dus mét enorme pompen met geweld CO2 naar beneden persen die zelf constant?
CO2 veroorzaken!? Pompen gaat niet vanzelf

1
49 dloops

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

19 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

23 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

1 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

1 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

1 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

1 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

2 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

3 uur geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

3 uur geleden geplaatst door duurendaal

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Full-length Pornos MoviesSolo Guy MasturbatingPlay With TittiesJoeysfeetgirlsAisian Porn StarNxnnxPocahontas PornhubXxlayna Marie CreampieAmatuergangbangCartoone Porn VideoMary Moody PornUmi YatsugajeBongacams Com CouplesHannah Montana PornMonica Jambagle NudeGay Porn GsmesDragon Ball SexOdiasexyvideoEmily WillisxxxElizabeth HawkensonHdporncomicssAva Addams PornGays Cumming InsideHorny MenBhabhi BackIndian Nri Sex VideosKamalika Chanda SexyVelhos Gay PornDakota SypeMom Is CummingNobara Rule 34Pollachi SexPron Video BrazzerVintage Porn MomFored CreampieTick Black PornAsian Porn GamesAi Sex StoriesFree Porn DownloadeManytoobBaixar Filmes De PornografiaPorn Fotos GayBbc CreamyVictoria Matosao PornNatalie Portman NufeFilm Pornographique FrancaisEvilangelvideoHuge Tits CougarXx.xxآلینا لوپزTeen Pussy PhotosSweet Sex ComTamil Aunty Sex Video NewSevere PornDarling DanikaJavformePussysuckingHitomi Tanaka BikiniKissdickXxx Vixen ComXnxx DedSunny Leone Sunny Leone SexyBbcwifeSeducing A Teenagerارب نارDoujinnmoeFilm Français PornographiqueNude Gloria SolVac BedGay Porn With PlotBoss Sex XxxAsian BabesHentie SexyFlowina ParadiseLady FyrepornFour Element TrainerBest Ever HandjobBig Titis PicsAudio Porn EroticaShivangi SexLana Rose LeaksAlyx Star Porn VideoCojiendo Ami HermanaAlexsis Faye OnlyfansAbella Danger FistingSky Bri TwitterVideos Asiaticas PornosDirtyroulltteBest Blowjob EverKate Hudson Sunbathes ToplessAlyson TylerIxvideoCoco PornosMasturbate With A HairbrushGraciela AlfanoNaughty America Hot Sex VideosOlder Lady PornMinkey PornSexy Hindi Blue VideoSarika Sex VideoKasey Chase PornDeepthroatingBella Thorneonlyfans LeaksBlair And SerenaIndian Brother And Sister Xxx VideoGetting Caught PornAlice Klomp NudeAnime Nude GifLets FuckUnas Películas PornosHobby.pornNovinha HentaiAly Raisman NudeZootopea PornDaddario True DetectiveJinnie Jaaz HotIndian Instagram Model PornSanny Leone XxnxMonster P O R NOlder Gay Men PornJapanese Mother SexsShamless Sex ScenesKorea Adult MovieTotally Drama Island PornNeeru Bajwa Hot ImagesAagmqalForced To Anal PornScuba Steph Only Fans LeakSexstories.xnxxAz NudesXhamster Desi MmsMamiiglocccMysticbeingg PornBhabhi Sex PictureNatalie Portman Hot SceneNude Hot CelebHd Porn FerrBbw Pov BlowjobsIndian Uk PornLiterotCuckqueanKim Basinger In The NudeSixe VedoKoumi-jima-shuu-7-de-umeru-mesu-tachiNaked Pregnant GirlfriendHappy Ending PornDesi Mallu SexHot Sexy Video XxxxRomantic Porn With WifeJapan Mom Xxx Com