Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vier jaar cel voor overvaller die mensen neerstak in supermarkt

4 januari 2019, 15.16 uur · Aangepast 4 januari 2019, 16.20 uur · Foto: Inter Visual Studio / Vivian Tusveld

De 31-jarige man die in mei 2018 een gewapende overval heeft gepleegd op een supermarkt in Noord, krijgt vier jaar gevangenisstraf. Ook moet hij ruim 6400 euro aan schadevergoedingen betalen. Bij de overval raakten twee mensen gewond.

Op 5 mei vorig jaar liep de overvaller bewapend met een mes de supermarkt aan de IJdoornlaan binnen. Bij een van de kassa's trok de man zijn mes en bedreigde daarmee de kassamedewerker. Daarna greep hij veertig euro uit de kassa.

Zowel een klant als een beveiliger schoten de caissière te hulp en grepen de overvaller beet. Tijdens deze worsteling werden zij beiden door de overvaller in hun been gestoken. De man vluchtte vervolgens de winkel uit en wist te ontkomen. 

Lees ook: Verdachte gepakt voor insteken op omstanders na overval supermarkt 

Zeer fors geweld
Het Openbaar Ministerie had drie jaar gevangenisstraf geëist, maar de straf viel hoger uit. De rechter vond dat de verdachte zeer fors geweld gebruikt heeft, met alle risico's van dien. Ook hield de rechter rekening met het strafblad van de verdachte, waaruit bleek dat de man eerder voor geweldsdelicten is veroordeeld.