Nieuws

Zaterdag stille tocht voor doodgestoken Bekiro in Arnhem; 200 mensen verwacht

Knuffels en kaarsjes bij het huis waar Bekiro woonde.
Bij de stille tocht zaterdag voor de doodgestoken jongen Bekiro in Arnhem worden zo'n 200 mensen verwacht. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente Arnhem. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Bij de stille tocht zaterdag voor de doodgestoken jongen Bekiro in Arnhem worden zo'n 200 mensen verwacht. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente Arnhem.
De 12-jarige Bekiro werd zaterdag 22 december doodgestoken in een huis aan de Dragonstraat in Arnhem. Kort daarna hield de politie de 40-jarige vader van de jongen aan. De man zit sinds die tijd vast.

Witte en blauwe ballonnen

De stille tocht start om 17.00 uur op het Kleefseplein waar Bekiro eerder woonde en eindigt bij de woning aan de Dragonstraat. De organisatie vraagt op een speciale Facebookpagina mensen een witte of babyblauwe ballon mee te nemen. De bedoeling is om die daar los te laten. 
De dood van Bekiro is een schok voor veel mensen. Bij het huis liggen bloemen en staan kaarsjes, de moskee hield een herdenkingsbijeenkomst en ook burgemeester Marcouch sprak zijn medeleven uit. Tijdens de stille tocht zaterdag zal ook de gemeente Arnhem vertegenwoordigd zijn.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!